Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ από φασίστες χούλιγκαν

Η κυβέρ­νη­ση έχει τερά­στιες ευθύ­νες, θεω­ρεί “λογι­κό” να απα­γο­ρεύ­ει συνα­θροί­σεις εργα­ζο­μέ­νων, αλλά αφή­νει ανε­νό­χλη­τους οπλι­σμέ­νους φασί­στες χού­λι­γκαν να δολο­φο­νούν και να κατα­στρέ­φουν» τονί­ζει σε ανα­κοί­νω­ση το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το νεκρό οπα­δό στα επει­σό­δια έξω από το γήπε­δο της ΑΕΚ που προ­κά­λε­σαν οπα­δοί της Ντι­να­μό Ζάγκρεπ.

Ανα­λυ­τι­κά:

«Η δολο­φο­νία του νεα­ρού οπα­δού της ΑΕΚ μετά τη χθε­σι­νο­βρα­δι­νή επί­θε­ση στη Νέα Φιλα­δέλ­φεια από οργα­νω­μέ­νες ομά­δες φασι­στοει­δών χού­λι­γκαν από την Κρο­α­τία — που λει­τουρ­γούν με το προ­κά­λυμ­μα του οπα­δού — και που, όπως δεί­χνουν τα στοι­χεία, ήταν σε συνερ­γα­σία με Έλλη­νες χού­λι­γκαν, μόνο οργή προ­κα­λούν στο λαό, σε όλους τους φιλάθλους.

Η κυβέρ­νη­ση έχει τερά­στιες ευθύ­νες για αυτή την εξέ­λι­ξη. Είναι υπό­λο­γη για το γεγο­νός ότι οι οργα­νω­μέ­νοι Κρο­ά­τες χού­λι­γκαν ταξί­δε­ψαν οδι­κώς, κυκλο­φο­ρού­σαν οπλι­σμέ­νοι και έφτα­σαν ανε­νό­χλη­τοι στο γήπε­δο της ΑΕΚ και μάλι­στα σε συν­θή­κες απα­γό­ρευ­σης μετα­κί­νη­σης οργα­νω­μέ­νων οπαδών.

Η κυβέρ­νη­ση θεω­ρεί “λογι­κό” να απα­γο­ρεύ­ει συνα­θροί­σεις εργα­ζο­μέ­νων, που δήθεν “δια­τα­ράσ­σουν την οικο­νο­μι­κή και κοι­νω­νι­κή ζωή”, αλλά αφή­νει ανε­νό­χλη­τους οπλι­σμέ­νους φασί­στες χού­λι­γκαν να δολο­φο­νούν και να καταστρέφουν!

Το ελά­χι­στο και το αυτο­νό­η­το που πρέ­πει να γίνει τώρα, προ­κει­μέ­νου να απο­φευ­χθούν τα ακό­μα χει­ρό­τε­ρα, είναι η ανα­βο­λή του σημε­ρι­νού αγώ­να και η αυστη­ρή τιμω­ρία των ενόχων.

Το ΚΚΕ εκφρά­ζει τα θερ­μά του συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια και τους φίλους του νεα­ρού οπα­δού της ΑΕΚ.»

Επει­σό­δια στη Νέα Φιλα­δέλ­φεια: Ένας νεκρός και 98 συλ­λή­ψεις – Το χρο­νι­κό του τρόμου

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο