Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Ένας νεκρός και 98 συλλήψεις – Το χρονικό του τρόμου

Στο νοσο­κο­μείο Ερυ­θρός Σταυ­ρός νοση­λεύ­ο­νται οι δέκα συνο­λι­κά τραυ­μα­τί­ες από τα χθε­σι­νά αιμα­τη­ρά επει­σό­δια έξω από την OPAP Arena στη Νέα Φιλα­δέλ­φεια που είχαν ως απο­τέ­λε­σμα το θανά­σι­μο τραυ­μα­τι­σμό ενός 29χρονου φιλά­θλου της ΑΕΚ, ο οποί­ος κατέ­λη­ξε λίγη ώρα αφό­του διε­κο­μί­σθη με ασθε­νο­φό­ρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Τα επει­σό­δια έλα­βαν χώρα μιά­μι­ση ώρα μετά την ολο­κλή­ρω­ση της προ­πό­νη­σης της Ντι­να­μό Ζάγκρεμπ και της απο­χώ­ρη­σής της από το γήπε­δο, καθώς και των παρα­γό­ντων, συνο­δεία αστυνομικών.

Μια ομά­δα περί­που 100–120 οπα­δών της Ντι­να­μό μαζί με Έλλη­νες οπα­δούς-συνερ­γούς τους, βρέ­θη­καν στον Περισ­σό. Στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή ήταν συγκε­ντρω­μέ­νοι οπα­δοί της ΑΕΚ. Ακο­λού­θη­σαν επει­σό­δια μετα­ξύ των οπα­δών των δύο ομά­δων, που προ­έ­βη­σαν σε ρίψεις φωτο­βο­λί­δων, αυτο­σχέ­διων εμπρη­στι­κών μηχα­νι­σμών, αντι­κει­μέ­νων, πετρών, αλλά και χρή­ση αυτο­σχέ­διων ροπάλων.

Στα επει­σό­δια τραυ­μα­τί­στη­καν 10 άνθρω­ποι, πέντε Έλλη­νες και πέντε Κρο­ά­τες, ενώ 98 άτο­μα συνελήφθησαν.

Από τους τραυ­μα­τί­ες, οι πέντε Κρο­ά­τες είναι μικρό­τε­ρης ηλι­κί­ας 20 με 25 ετών με τους Έλλη­νες φιλά­θλους να είναι μεγα­λύ­τε­ρης ηλι­κί­ας, από 40 έως 48 ετών.

Σύμ­φω­να με μαρ­τυ­ρία αυτό­πτη μάρ­τυ­ρα, οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις έφτα­σαν στο σημείο μισή ώρα αργό­τε­ρα καθώς οι κάτοι­κοι της περιο­χής τους έπαιρ­ναν τηλέ­φω­νο τρο­μο­κρα­τη­μέ­νοι για αυτά που συνέβαιναν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο