Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σαρώνει η ακρίβεια: Απλησίαστα πολλά τρόφιμα – Φτάνει τα 10 ευρώ το ελαιόλαδο!

Στα 10 ευρώ το ελαιό­λα­δο και στα 2 ευρώ η βεν­ζί­νη! Ο εφιάλ­της της ακρί­βειας συνε­χί­ζε­ται και με αυξή­σεις στις τιμές σε ψωμί, κρέ­ας, γαλα­κτο­κο­μι­κά και ηλε­κτρι­κό ρεύμα.

Ηδη η τιμή του λαδιού έχει εκτο­ξευ­τεί και το μπου­κά­λι στο ράφι του σού­περ μάρ­κετ θα ξεπε­ρά­σει τα 10 ευρώ, ενώ η τιμή της βεν­ζί­νης αγγί­ζει και ξεπερ­νά τα 2 ευρώ από την περα­σμέ­νη βδομάδα.

Οι αρτο­ποιοί έχουν ήδη ενη­με­ρω­θεί για άμε­ση αύξη­ση 7% έως 12% στις τιμές των αλεύ­ρων. Η τιμή του πετρε­λαί­ου έχει αυξη­θεί μέσα σε έναν μήνα κατά 14%, φτά­νο­ντας τα 86 δολά­ρια το βαρέ­λι, από 76 δολά­ρια που ήταν στις αρχές Ιουλίου.

Προ των πυλών βρί­σκο­νται και νέες μεγά­λες αυξή­σεις στο ρεύ­μα, ενώ ήδη αυτόν τον μήνα η χον­δρε­μπο­ρι­κή τιμή της κιλο­βα­τώ­ρας «τρέ­χει» πολύ πάνω από 100 ευρώ, επι­βε­βαιώ­νο­ντας ότι η στρα­τη­γι­κή της «απε­λευ­θέ­ρω­σης» της Ενέρ­γειας και της «πρά­σι­νης μετά­βα­σης» έχει οδη­γή­σει ανε­πί­στρε­πτα σε τερά­στιες αυξή­σεις στις τιμές του ρεύματος.

Η κυβέρ­νη­ση εξα­κο­λου­θεί να αρνεί­ται την πρό­τα­ση που έχει κατα­θέ­σει κατ’ επα­νά­λη­ψη το ΚΚΕ για κατάρ­γη­ση των ειδι­κών φόρων κατα­νά­λω­σης στα καύ­σι­μα και στην Ενέρ­γεια, όπως και για κατάρ­γη­ση του ΦΠΑ στα βασι­κά είδη λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης, την ώρα που το εκρη­κτι­κό για τα λαϊ­κά νοι­κο­κυ­ριά μείγ­μα συμπλη­ρώ­νει η νέα εκτό­ξευ­ση των έμμε­σων φόρων που πλη­ρώ­νουν, σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία στοι­χεία του υπουρ­γεί­ου Οικονομικών.

Στις εξαγ­γε­λί­ες στη ΔΕΘ παρα­πέ­μπει η κυβέρ­νη­ση που διαρ­ρέ­ει ότι ετοι­μά­ζει «πακέ­το στο­χευ­μέ­νων μέτρων» με «επέ­κτα­ση του market pass» μέχρι το τέλος του χρό­νου που φυσι­κά όπως έχει απο­δει­χθεί δεν είναι απά­ντη­ση στην ακρίβεια.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο