Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφονία στην Φολέγανδρο: Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα

Σε δήλω­σή του για την απο­τρό­παια δολο­φο­νία της νέας κοπέ­λας στη Φολέ­γαν­δρο, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Για την απο­τρό­παια δολο­φο­νία της νέας κοπέ­λας στη Φολέ­γαν­δρο δεν φταί­ει η “κακιά στιγ­μή”, ούτε πρό­κει­ται για μια μεμο­νω­μέ­νη βίαιη συμπε­ρι­φο­ρά. Ούτε όμως και δικαιο­λο­γεί­ται απο­κλει­στι­κά με την ανα­τρο­φή των παι­διών στο πλαί­σιο της οικογένειας.

Η νέα και ο νέος είναι ευά­λω­τοι, σε κάθε στιγ­μή της ζωής τους και της δια­παι­δα­γώ­γη­σής τους, στις σάπιες αξί­ες αυτής της κοι­νω­νί­ας, στις αντι­δρα­στι­κές αντι­λή­ψεις για την κοι­νω­νι­κή θέση της γυναί­κας, στα πρό­τυ­πα για τις σχέ­σεις των δύο φύλων. Στην “αρέ­να” και τη σήψη της σύγ­χρο­νης εκμε­ταλ­λευ­τι­κής κοι­νω­νί­ας φυτρώ­νουν ο ατο­μι­σμός, ο αντα­γω­νι­σμός, η υπο­τί­μη­ση της προ­σω­πι­κό­τη­τας ενός ανθρώ­που, ακό­μη και της ζωής του.

“Αντι­σώ­μα­τα” μπο­ρεί να δια­μορ­φώ­σει ο συλ­λο­γι­κός αγώ­νας για το γκρέ­μι­σμα αυτής της κοι­νω­νί­ας που έχει στο DNA της τη βία, ειδι­κά κατά των γυναι­κών, και τη χειραγώγηση».

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο