Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφονία στο Πέραμα: Έμμεση στήριξη στους συλληφθέντες αστυνομικούς από τον Τ. Θεοδωρικάκο

Έμμε­ση στή­ρι­ξη στους επτά αστυ­νο­μι­κούς που έχουν συλ­λη­φθεί για την δολο­φο­νία στο Πέρα­μα έδω­σε ο υπουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Τάκης Θεο­δω­ρι­κά­κος ο οποί­ος τους επι­σκέ­πτη­κε σήμε­ρα στη ΓΑΔΑ.

Ο υπουρ­γός επι­χεί­ρη­σε να δικαιο­λο­γή­σει την πρά­ξη να επι­σκε­πτεί τους επτά συλ­λη­φθέ­ντες κάνο­ντας λόγο για κίνη­ση με «απο­κλει­στι­κά ανθρώ­πι­νο και συμ­βο­λι­κό χαρακτήρα».

Σε σχε­τι­κή ανάρ­τη­σή του στο Twitter ο κ.Θεοδωρικάκος ανέφερε:

«Πριν από λίγο επι­σκέ­φθη­κα στη ΓΑΔΑ τους επτά αστυ­νο­μι­κούς που κρα­τού­νται για την αιμα­τη­ρή υπό­θε­ση στο Πέρα­μα την Παρα­σκευή το βρά­δυ. Η κίνη­σή μου είχε απο­κλει­στι­κά ανθρώ­πι­νο και συμ­βο­λι­κό χαρα­κτή­ρα, για να στη­ρί­ξω ψυχι­κά νέους ανθρώ­πους που υπη­ρε­τούν στην Ελλη­νι­κή Αστυ­νο­μία. Από εκεί και πέρα, η δικα­στι­κή εξέ­λι­ξη και οι πει­θαρ­χι­κές δια­δι­κα­σί­ες θα εξε­λι­χθούν όπως προ­βλέ­πουν οι νόμοι. Επί­σης, επι­κοι­νώ­νη­σα τηλε­φω­νι­κά με τον πατέ­ρα του νεα­ρού που σκο­τώ­θη­κε στο συγκε­κρι­μέ­νο περι­στα­τι­κό στο Πέρα­μα. Του εξέ­φρα­σα τα ειλι­κρι­νή συλ­λυ­πη­τή­ριά μου. Η κοι­νω­νία μας χρειά­ζε­ται ανθρω­πιά, ηρε­μία και ασφά­λεια για να προ­χω­ρή­σει μπρο­στά. Σε όποια θέση και αν βρι­σκό­μα­στε, ιδιαί­τε­ρα αν υπη­ρε­τού­με τον δημό­σιο βίο, οφεί­λου­με αυτό να το έχου­με καλά στο μυα­λό μας».

Ωστό­σο, η επί­σκε­ψη του υπουρ­γού στους επτά κρα­τού­με­νους, που κατη­γο­ρού­νται για την δολο­φο­νία του 20χρονου στο Πέρα­μα έχει και άλλη ερμη­νεία: Αυτήν την κυβερ­νη­τι­κής κάλυ­ψης και στή­ρι­ξης στις αυθαι­ρε­σί­ες της αστυ­νο­μί­ας. Απο πότε υπουρ­γός επι­σκέ­πτε­ται κρα­τού­με­νους που κατη­γο­ρού­νται για δολοφονία;

Και, μην ξεχνά­με, πως δεν πρό­κει­ται για κάποιο «ατύ­χη­μα», δεν ήταν η «κακιά στιγ­μή», αλλά για ένα περι­στα­τι­κό στο οποίο, σύμ­φω­να με έρευ­να του Τμή­μα­τος Ανθρω­πο­κτο­νιών της Διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Αττι­κής, έπε­σαν πάνω από 30 πυροβολισμοί!

Τα tweet του κ. Θεο­δω­ρι­κά­κου περί «ανθρώ­πι­νου και συμ­βο­λι­κού χαρα­κτή­ρα» και «ψυχι­κής στή­ρι­ξης νέων ανθρώ­πων που υπη­ρε­τούν στην Ελλη­νι­κή Αστυ­νο­μία» δεν μπο­ρούν να κρύ­ψουν την πρό­θε­ση του υπουρ­γεί­ου — και κατ’ επέ­κτα­ση της κυβέρ­νη­σης — να υπε­ρα­σπι­στεί, εμμέ­σως πλην σαφώς, την δρά­ση αστυ­νο­μι­κών που δεν δίστα­σαν να προ­βούν σε καται­γι­σμό πυρο­βο­λι­σμών μέσα σε κατοι­κη­μέ­νη περιο­χή, σκο­τώ­νο­ντας έναν άνθρωπο.

Το κύριο μέλη­μα της πολι­τεί­ας θα έπρε­πε να είναι να στα­θεί, στην πρά­ξη, στο πλευ­ρό της οικο­γέ­νειας του δολο­φο­νη­μέ­νου νέου και να δώσει σαφείς απα­ντή­σεις στην ελλη­νι­κή κοι­νω­νία για τις συν­θή­κες που οδή­γη­σαν στο τρα­γι­κό συμ­βάν. Αλλά αυτά, ως φαί­νε­ται, είναι «ψιλά γράμ­μα­τα» για τον κ. Θεο­δω­ρι­κά­κο και την κυβέρ­νη­σή του…

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο