Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δολοφόνησαν λαϊκό ηγέτη στην Huila, της νότιας Κολομβίας

Οι αρχές διε­ρευ­νούν τη δολο­φο­νία του λαϊ­κού ηγέ­τη Julio Gutiérrez Avilés, ο οποί­ος δέχτη­κε επί­θε­ση από ένο­πλους άνδρες ενώ επέ­στρε­φε στο σπί­τι του στο χωριό (δήμος Campoalegre περιο­χή Huila, στη νότια Κολομβία).

Οι συγ­γε­νείς του θύμα­τος δήλω­σαν στους δημο­σιο­γρά­φους ότι ο Gutierrez ήταν πρό­ε­δρος του Κοι­νο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Δρά­σης του χωριού El Esmero και πυρο­βο­λή­θη­κε όταν επέ­στρε­ψε από το Campoalegre.

ℹ️  Έως 20 εκα­τομ­μύ­ρια pesos προ­σφέ­ρο­νται από τις αρχές της Huila για πλη­ρο­φο­ρί­ες που θα βοη­θού­σαν στον εντο­πι­σμό των υπεύ­θυ­νων για το έγκλημα.
Σύμ­φω­να με τις αρχές, όταν ο λαϊ­κός ηγέ­της των αγρο­τών πήγαι­νε στο αγρό­κτη­μα όπου ζού­σε, δέχτη­κε επί­θε­ση από άγνω­στα άτο­μα, που τον πυρο­βό­λη­σαν επα­νει­λημ­μέ­να προ­κα­λώ­ντας επί τόπου το θάνα­τό του.
ℹ️  Ένα τοπι­κό μέσο ενη­μέ­ρω­σης ανα­φέ­ρει ότι «ο Χού­λιο ήταν στην Campoalegre ανα­ζη­τώ­ντας τον Γραμ­μα­τέα Σχε­δια­σμού του δήμου να κανο­νί­σει κάποια εργα­σία με την κοι­νό­τη­τα όπου ανοί­γο­νταν ένα μονο­πά­τι και, γύρω στο μεση­μέ­ρι, πήρε το δρο­μά­κι για να γυρί­σει πίσω και δολο­φο­νή­θη­κε κοντά σε μια ρεμα­τιά»
Ο Gutierrez δού­λευε στις φυτεί­ες καφέ, ήταν ανα­γνω­ρι­σμέ­νος για τη δου­λειά σαν κοι­νω­νι­κός λει­τουρ­γός και ήταν επί­σης μέλος και ιδρυ­τής της Ένω­σης Αγρο­τών.

Η Lorena Sánchez, πρώ­ην υπο­ψή­φια της λαϊ­κής συνέ­λευ­σης στην Huila, (ΣΣ|> Asamblea = κοι­νο­τι­κό συμ­βού­λιο) δήλω­σε ότι η δολο­φο­νία του Julio Gutierrez «είναι άλλη μια από­δει­ξη ότι η κυβέρ­νη­ση αυτή είτε δεν είναι ικα­νή είτε δεν ενδια­φέ­ρε­ται να περιο­ρί­σει το κύμα δολο­φο­νιών ενα­ντί­ον ηγε­τών που επι­διώ­κουν να βοη­θή­σουν τις κοι­νό­τη­τές τους να τρα­βή­ξουν μπρο­στά».

✔️   Ο Julio Gutiérrez Áviles, 48 ​​ετών, αφιέ­ρω­σε μεγά­λο μέρος της ζωής του στην κοι­νο­τι­κή δου­λειά στην «πρω­τεύ­ου­σα των ορυ­ζώ­νων της Huila».

Convergencia Nacional por la Paz @COXPAZCOLOMBIA
@COXPAZ  Fue asesinado con arma de fuego Julio Gutiérrez Avilés presidente de la Junta de Acción Comunal de la vereda El Esmero, ubicada en Campoalegre, Huila. La víctima además era presidente de la Federación Departamental de la Acción Comunal del Huila.

Πηγή |> telesurtv.net
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο