Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δραματική η κατάσταση στη Ρόδο — Ανεξέλεγκτη η φωτιά καίει σπίτια — Εκκενώνονται οικισμοί

Εντο­λή εκκέ­νω­σης δόθη­κε πριν λίγο για τους οικι­σμούς Γεν­νά­δι και Κιο­τά­ρι της Ρόδου.  Εκκέ­νω­ση που θα γίνει από θαλάσ­σης. Σύμ­φω­να με μαρ­τυ­ρί­ες στην παρα­λία στο Γεν­νά­δι είναι συγκε­ντρω­μέ­να του­λά­χι­στον 500 άνθρωποι.

Σημειώ­νε­ται ότι εκτός από τους κατοί­κους και τους εργα­ζό­με­νους, αρκε­τοί του­ρί­στες μετα­φέρ­θη­καν νωρί­τε­ρα στο Γεν­νά­δι από τα ξενο­δο­χεία που εκκενώθηκαν.

Η φωτιά καί­ει ανε­ξέ­λεγ­κτα στη Ρόδο, οι ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις είναι διαρ­κείς και οι δυνά­μεις της πυρο­σβε­στι­κής δεν επαρ­κούν. Καθώς στα­μά­τη­σαν οι όποιες ενα­έ­ριες ρίψεις, έχει γίνει ακό­μα δυσκο­λό­τε­ρο το έργο των επί­γειων δυνά­με­ων που απο­τε­λού­νται από πυρο­σβέ­στες, μεγά­λα τμή­μα­τα εθε­λο­ντών κατοί­κων και εργα­ζο­μέ­νων, αλλά και Σλο­βά­κων πυρο­σβε­στών που συνδράμουν.

Σύμ­φω­να με την τελευ­ταία ενη­μέ­ρω­ση από την πυρο­σβε­στι­κή και τον εκπρό­σω­πό της Γιάν­νη Αρτο­ποιό, τα τρία κύρια μέτω­πα της φωτιάς είναι: το πρώ­το βορειο­δυ­τι­κά της τεχνη­τής Λίμνης Γαδου­ρά, το δεύ­τε­ρο, κινεί­ται ανά­με­σα στις περιο­χές Λάρ­δο και Λάερ­μα και το τρί­το στο Ασκληπιείο.

Λίγο μετά τις 10 το βρά­δυ η φωτιά περι­κύ­κλω­σε το χωριό Λάερ­μα και καί­ει σπί­τια. Στο χωριό υπάρ­χουν κάτοι­κοι που κάνουν προ­σπά­θειες να σβή­σουν την φωτιά, με ό,τι μέσα διαθέτουν.

Νωρί­τε­ρα και μέχρι να πέσει το βρά­δυ, του­λά­χι­στον 2.000 του­ρί­στες απο­μα­κρύν­θη­καν μέσω της θάλασσας.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο