Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δωρεάν μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε σχολεία του Χαϊδαρίου με πρωτοβουλία του Δήμου

Σε μία ιδιαί­τε­ρα και­νο­τό­μο δρά­ση έχει προ­χω­ρή­σει το τελευ­ταίο διά­στη­μα ο Δήμος Χαϊ­δα­ρί­ου και η Σχο­λι­κή Επι­τρο­πή Πρω­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης. Σε συνερ­γα­σία με τις Διευ­θύν­σεις των Δημο­τι­κών Σχο­λεί­ων και τη σύμ­φω­νη γνώ­μη του Διευ­θυ­ντή Πρω­το­βάθ­μιας Εκπαί­δευ­σης Γ΄ Αθή­νας, έχει εμπλου­τι­στεί το μάθη­μα της Πλη­ρο­φο­ρι­κής με τη διδα­σκα­λία της Εκπαι­δευ­τι­κής Ρομποτικής.

Η Εκπαι­δευ­τι­κή Ρομπο­τι­κή είναι μία διαρ­κώς εξε­λισ­σό­με­νη και με ευρεία απο­δο­χή μέθο­δος διδα­σκα­λί­ας. Με τη βοή­θεια ρομπο­τι­κών κατα­σκευών τα παι­διά μπο­ρούν να πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν ένα μεγά­λο φάσμα πει­ρα­μά­των σε πολ­λά γνω­στι­κά αντι­κεί­με­να, ενώ παράλ­λη­λα μπο­ρούν να μυη­θούν στον προ­γραμ­μα­τι­σμό. Όλη αυτή η δια­δι­κα­σία οδη­γεί στο συν­δυα­σμό μάθη­σης, ανά­πτυ­ξης δεξιο­τή­των και παιχνιδιού.

«Το γεγο­νός ότι δεν υπάρ­χει οργα­νω­μέ­νη προ­σπά­θεια από πλευ­ράς Πολι­τεί­ας για τη διδα­σκα­λία της Εκπαι­δευ­τι­κής Ρομπο­τι­κής στα σχο­λεία, έχει ανοί­ξει ένα ευρύ πεδίο σε μεγά­λους ιδιω­τι­κούς εκπαι­δευ­τι­κούς ομί­λους που προ­σφέ­ρουν το μάθη­μα σε λίγους μαθη­τές με ιδιαί­τε­ρα αυξη­μέ­νο κόστος. Στο Δήμο μας έχει ήδη γίνει η αγο­ρά από τη Σχο­λι­κή Επι­τρο­πή του απα­ραί­τη­του εξο­πλι­σμού (κιτ ρομπο­τι­κής) για το 4ο, το 5ο και το 10ο Δημο­τι­κό Σχο­λείο και δρο­μο­λο­γεί­ται στα υπό­λοι­πα. Έτσι το μάθη­μα παρέ­χε­ται δωρε­άν σε όλα τα παι­διά εντός σχο­λι­κού ωρα­ρί­ου, καθι­στώ­ντας τα σχο­λεία μας από τα ελά­χι­στα σε όλη την Ελλά­δα, δημό­σια και ιδιω­τι­κά, που υπάρ­χει αυτή η δυνα­τό­τη­τα. Ταυ­τό­χρο­να οι εκπαι­δευ­τι­κοί έχουν στη διά­θε­σή τους σύγ­χρο­νο τεχνο­λο­γι­κό εξο­πλι­σμό σε συν­δυα­σμό με τα ανα­βαθ­μι­σμέ­να εργα­στή­ρια πλη­ρο­φο­ρι­κής που υπάρ­χουν πλέ­ον στο σύνο­λο των σχο­λεί­ων», ανα­φέ­ρει σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση ο δήμος Χαϊδαρίου.

Πηγή: xtypos.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο