Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δωρεά με «ξένα κόλλυβα»

 Γρά­φει ο Αλέ­κος Χατζη­κώ­στας //

Η σχε­τι­κή είδη­ση έχει ως εξής :

«Με χιλιά­δες μάσκες και ειδι­κές στο­λές ενι­σχύ­ε­ται το προ­σω­πι­κό του ΕΣΥ που δίνει τη μάχη με τον κορο­νοϊο έπει­τα από δωρεά της ΔΕΗ.Το πρωί της Δευ­τέ­ρας αφί­χθη­κε, με ειδι­κά ναυ­λω­μέ­νη πτή­ση, στο αερο­δρό­μιο «Ελευ­θέ­ριος Βενι­ζέ­λος» μια μεγά­λη ποσό­τη­τα μέσων ατο­μι­κής προ­στα­σί­ας, που απο­τε­λεί το πρώ­το μέρος της δωρε­άς της ΔΕΗ στο ΕΣΥ, συνο­λι­κού ύψους 5 εκατ. ευρώ. Το υγειο­νο­μι­κό υλι­κό που παρα­λή­φθη­κε σήμε­ρα, απο­τε­λεί­ται από 507.600 μάσκες τύπου FPP2 και 12,022 προ­στα­τευ­τι­κές στο­λές τύπου Tyvec.

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Θέλω να δώσω συγ­χα­ρη­τή­ρια στη ΔΕΗ για αυτή την πρω­το­βου­λία της. Μια πρω­το­βου­λία που στη­ρί­ζει την ευρύ­τε­ρη εθνι­κή μάχη ενά­ντια στον κορο­νο­ϊό. Και για να το σκε­φτού­με όλοι καλά τι κάνει η ΔΕΗ: παίρ­νει 0.8 ευρώ από τους λογα­ρια­σμούς του καθε­νός μας κάθε χρό­νο, μαζεύ­ει 5 εκατ. ευρώ – για­τί είχε 6.5 εκατ. πελά­τες – και στη­ρί­ζει το Εθνι­κό Σύστη­μα Υγεί­ας. Με πολύ λίγα χρή­μα­τα από τον καθέ­να μας, από κάθε πελά­τη της δηλα­δή, στη­ρί­ζει αυτή τη μεγά­λη μάχη. Μπρά­βο ξανά!»

Μας δου­λεύ­ουν κανο­νι­κά δηλα­δή. Ενώ οι λαϊ­κές οικο­γέ­νειες με το ζόρι εξα­σφα­λί­ζουν την πλη­ρω­μή των λογα­ρια­σμών στη ΔΕΗ λόγω των αλλε­πάλ­λη­λων αυξή­σε­ων (ενώ πολ­λές οικο­γέ­νειες είναι σε «ρυθ­μί­σεις» ή και κατά το προη­γού­με­νο διά­στη­μα βρέ­θη­καν με κομ­μέ­νο ρεύ­μα) , αυτή το έχει ρίξει στις «αγα­θο­ερ­γί­ες» με τα δικά μας λεφτά! Άλλω­στε ο Κ. Χατζη­δά­κης είναι απο­κα­λυ­πτι­κός σχε­τι­κά με το από ποιων τις τσέ­πες βγή­κε η δωρεά αυτή.

Αν ήθε­λε η ΔΕΗ να στη­ρί­ξει πραγ­μα­τι­κά τον λαό ας «πρό­σφε­ρε» φθη­νό­τε­ρο ρεύ­μα, ας μην προ­χω­ρού­σε σε «κοψί­μα­τα», ας μη πρό­σφε­ρε το δημό­σιο αυτό αγα­θό στους διά­φο­ρους ιδιώ­τες παρό­χους ρεύματος !

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο