Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δύο νέες διώξεις για σεξουαλική βία σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη

Ενώ­πιον της 19ης Τακτι­κής Ανα­κρί­τριας μετή­χθη από τις φυλα­κές της Τρί­πο­λης, όπου κρα­τεί­ται, ο σκη­νο­θέ­της- ηθο­ποιός Δημή­τρης Λιγνά­δης, προ­κει­μέ­νου να απο­λο­γη­θεί για τις δύο νέες κατη­γο­ρί­ες βια­σμού που του έχουν απαγ­γελ­θεί μετά την προ­φυ­λά­κι­σή του τον περα­σμέ­νο Φεβρουάριο.

Ο μέχρι πρό­τι­νος επι­κε­φα­λής του Εθνι­κού Θεά­τρου ζήτη­σε και έλα­βε προ­θε­σμία για τις 8 Ιου­λί­ου, ώστε να προ­ε­τοι­μά­σει την απο­λο­γία του ένα­ντι των καταγ­γε­λιών για βια­σμό ενός ανη­λί­κου, κατά τον χρό­νο τέλε­σης της πρά­ξης και ενός ενή­λι­κου, που τον έφε­ραν αντι­μέ­τω­πο, έπει­τα από εισαγ­γε­λι­κή έρευ­να, με τις δύο νέες διώ­ξεις για σεξουα­λι­κή βία.

Οι δύο δικο­γρα­φί­ες σχη­μα­τί­στη­καν μετά την καταγ­γε­λία 24χρονου σήμε­ρα άνδρα, ο οποί­ος λίγες ημέ­ρες μετά την προ­φυ­λά­κι­ση του κατη­γο­ρου­μέ­νου κατέ­θε­σε στην ανα­κρί­τρια ότι πριν από επτά χρό­νια βιά­στη­κε από τον καλ­λι­τέ­χνη δύο φορές και την καταγ­γε­λία άνδρα για βια­σμό που υπέ­στη, το 2018 που ήταν ενή­λι­κος, στο σπί­τι του Δημή­τρη Λιγνάδη.

Ο καλ­λι­τέ­χνης κρα­τεί­ται για την κατη­γο­ρία του βια­σμού ανη­λί­κου κατά συρ­ροή, ύστε­ρα από καταγ­γε­λί­ες δύο παθόντων.

 

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο