Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δύο παιδάκια ανάμεσα στους απανθρακωμένους μετανάστες — Φασιστοειδή καλούν σε πογκρόμ

Ο ιατρο­δι­κα­στής Αλε­ξαν­δρού­πο­λης κ. Παύ­λος Παυ­λί­δης εξέ­τα­σε μακρο­σκο­πι­κά τις απαν­θρα­κω­μέ­νες ανθρώ­πι­νες σορούς στο σημείο όπου εντο­πί­στη­καν κοντά στο χωριό Άβα­ντας στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο και είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

“ Ήταν συνο­λι­κά δέκα οχτώ απαν­θρα­κω­μέ­νοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παι­δά­κια. Βρέ­θη­καν όλοι σε ομά­δες δυο-τριών ατό­μων σε μια από­στα­ση πεντα­κο­σί­ων μέτρων, προ­φα­νώς ενώ προ­σπα­θού­σαν να δια­φύ­γουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ ένα μαντρί».

Ο κ. Παυ­λί­δης εξή­γη­σε ότι οι σοροί θα μετα­φερ­θούν αύριο στο νοσο­κο­μείο για νεκρο­ψία-νεκρο­το­μή. Φήμες περί εντο­πι­σμού και άλλων οχτώ σορών, σε δια­φο­ρε­τι­κό σημείο δεν επι­βε­βαιώ­θη­καν από τον ιατροδικαστή.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι τη Δευ­τέ­ρα, ένας μετα­νά­στης βρέ­θη­κε νεκρός επί­σης στη Λευκίμμη.

Κλείδωσε μετανάστες σε τρέιλερ φορτηγού και καλεί σε πογκρόμ

Φασι­στοει­δές βγή­κε παγα­νιά στους δρό­μους της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης να μαζέ­ψει μετα­νά­στες και πρό­σφυ­γες, δημο­σιεύ­ο­ντας μάλι­στα στη σελί­δα του σε μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης βίντεο με τη λεία του, «25 κομ­μά­τια», όπως λέει, πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες τους οποί­ους έχει κλει­δώ­σει στοι­βαγ­μέ­νους στο κλει­στό τρέι­λερ του οχή­μα­τός του, στοι­βαγ­μέ­νους σαν σαρδέλες.

Πρό­κει­ται για επαγ­γελ­μα­τία της περιο­χής (τα στοι­χεία του και φωτο­γρα­φία του έχουν ήδη δημο­σιευ­τεί), ο οποί­ος παρι­στά­νει το σερί­φη, απα­γά­γο­ντας και φυλα­κί­ζο­ντας πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες και δημο­σιο­ποιώ­ντας βίντεο με τις παρά­νο­μες πρά­ξεις του. Στο βίντεο, ακού­γε­ται ο ίδιος σε ένα ρατσι­στι­κό παρα­λή­ρη­μα βίας να κατη­γο­ρεί τους πρό­σφυ­γες και τους μετα­νά­στες ότι «θα μας κάψου­νε» και να παρα­κι­νεί και άλλους σε ρατσι­στι­κό πογκρόμ, καλώ­ντας τους να οργα­νω­θούν και να τον μιμη­θούν.

«Κοι­μό­μα­στε! Μια βόλ­τα από τη Χηλή μέχρι Σκο­πό Βολής έχω φορ­τώ­σει 25 κομ­μά­τια έχω εδώ μέσα στο τρέι­λερ. Ανοι­ξε λίγο. 25 κομ­μά­τια. Ανοι­ξε λίγο το σύρ­μα. Θα μας κάψουν αυτοί ρε πού­στη, θα μας κάψον αυτοί. Ωπ, βλέ­πε­τε; 215 κομ­μά­τια τα μπά­σταρ­δα. Εχει γεμί­σει όλο το βου­νό, παι­διά. Ολο το βου­νό έχει γεμί­σει γαμώ την τρέ­λα τους ρε πού­στη. Αυτοί είναι ορκι­σμέ­νοι, άσε, γάμη­σέ το, αυτοί είναι ορκι­σμέ­νοι να μας κάψου­νε. Γεμά­τα τα πουρ­νά­ρια. Γεμά­τα τα πουρ­νά­ρια, παντού, αυτό σας λέω παι­διά. Οργα­νω­θεί­τε, βγεί­τε όλοι να τους μαζέ­ψου­με. Θα μας κάψου­νε, αυτό σας λέω μόνο», ακού­γε­ται να λέει στο ρατσι­στι­κό βίντεο της ντρο­πής, την ώρα που ζητά από κάποιον να ανοί­ξει το τρέι­λερ για να φανούν τα τρο­μαγ­μέ­να πρό­σω­πα των φυλα­κι­σμέ­νων θυμά­των του.

Με αφορ­μή τη συγκε­κρι­μέ­νη ανάρ­τη­ση, ο Κοι­νο­βου­λευ­τι­κός Εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ Θανά­σης Παφί­λης έκα­νε παρέμ­βα­ση στον υπουρ­γό Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Γ. Οικο­νό­μου, ζητώ­ντας να στα­μα­τή­σει το επι­κίν­δυ­νο ρατσι­στι­κό παρα­λή­ρη­μα ακρο­δε­ξιών και φασι­στι­κών ομάδων.

Σε άλλο λογα­ρια­σμό στο Facebook, επί­σης από την Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, «ανέ­βη­κε» βίντεο που δεί­χνει ομά­δα ανθρώ­πων να «περι­πο­λούν» σε χώρο με ξερό­χορ­τα μέσα στην πόλη και να ανα­κα­λύ­πτουν εμπρη­στι­κό μηχα­νι­σμό, αφή­νο­ντας να εννοη­θεί ότι τον έχουν τοπο­θε­τή­σει μετα­νά­στες. Το βίντεο ανα­πα­ρά­χθη­κε κι από άλλους λογα­ρια­σμούς, με κάλε­σμα να συγκρο­τη­θούν απο­σπά­σμα­τα για «περι­πο­λί­ες» και «συλ­λή­ψεις» μεταναστών.

Τέτοιες δήθεν «αυθόρ­μη­τες» πρω­το­βου­λί­ες, που παρα­πέ­μπουν σε «τάγ­μα­τα εφό­δου», βρί­σκουν άλλο­θι και στις δηλώ­σεις του αρμό­διου υπουρ­γού για το έγκλη­μα με τους 18 νεκρούς μετανάστες.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο