Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και στήριξης των εργαζομένων από τον κορονοϊό

Απαι­τού­νται άμε­σα μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας του λαού και στή­ρι­ξης των εργα­ζο­μέ­νων, υπο­γράμ­μι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, σε δήλω­σή του, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι οι υπο­δεί­ξεις του ΕΟΔΥ για την αντι­με­τώ­πι­ση της εξά­πλω­σης του κορο­νοϊ­ού πρέ­πει να συνο­δεύ­ο­νται με κυβερ­νη­τι­κά μέτρα, που να δια­σφα­λί­ζουν ταυ­τό­χρο­να τα δικαιώ­μα­τα των εργαζομένων.

Συγκε­κρι­μέ­να ο Δ. Κου­τσού­μπας ανέφερε:

«Σε αυτές τις δύσκο­λες ώρες, το ΚΚΕ τοπο­θε­τεί­ται με αίσθη­μα ευθύ­νης. Οι υπο­δεί­ξεις του Εθνι­κού Οργα­νι­σμού Δημό­σιας Υγεί­ας, προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πι­στεί η εξά­πλω­ση του κορο­νοϊ­ού, πρέ­πει να συνο­δεύ­ο­νται με κυβερ­νη­τι­κά μέτρα, που να δια­σφα­λί­ζουν ταυ­τό­χρο­να και τα δικαιώ­μα­τα των εργαζομένων.

Απαι­τού­νται εδώ και τώρα έκτα­κτα μέτρα προ­στα­σί­ας της υγεί­ας του λαού μας.

Αυτά θεω­ρού­με ότι είναι:

1ον. Πρό­σλη­ψη μόνι­μου ιατρι­κού, νοση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού για να ανοί­ξουν όλα τα κλει­στά κρε­βά­τια Μονά­δων Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας, αλλά και για να μπο­ρεί να γίνει 24ωρη η λει­τουρ­γία όλων των μονά­δων Πρω­το­βάθ­μιας Φρο­ντί­δας Υγεί­ας, ώστε να απο­συμ­φο­ρη­θούν τα νοσοκομεία.

2ον. Να υπάρ­ξει πλή­ρης εξο­πλι­σμός όλων των δημό­σιων υπη­ρε­σιών με τα προ­βλε­πό­με­να είδη απο­λύ­μαν­σης και προ­φύ­λα­ξης, παρε­χό­με­να δωρε­άν από το κρά­τος στον πλη­θυ­σμό, για να στα­μα­τή­σει η απα­ρά­δε­κτη αισχροκέρδεια.

3ον. Με κυβερ­νη­τι­κή από­φα­ση να δια­σφα­λι­στούν πρό­σθε­τες άδειες, με πλή­ρεις απο­δο­χές και ασφάλιση:

- Σε όσους εργα­ζό­με­νους νοσούν.

- Σε όσους εργα­ζό­με­νους ανα­γκά­ζο­νται να απέ­χουν από την εργα­σία τους, λόγω των έκτα­κτων μέτρων πρόληψης.

- Σε όσους καλού­νται να ανα­λά­βουν τη φρο­ντί­δα άρρω­στου παι­διού ή ηλι­κιω­μέ­νου μέλους της οικο­γέ­νειάς τους.

- Σε όσους καλού­νται να παρα­μεί­νουν με τα παι­διά τους στο σπί­τι, εξαι­τί­ας του προ­λη­πτι­κού κλει­σί­μα­τος των σχο­λεί­ων και των βρε­φο­νη­πια­κών σταθμών.

4ον. Να στα­μα­τή­σουν αμέ­σως οι πλει­στη­ρια­σμοί κύριας κατοι­κί­ας, οι δια­κο­πές σε ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα και νερό, λόγω των χρε­ών των λαϊ­κών νοικοκυριών.

5ον. Το συνο­λι­κό κόστος πρέ­πει να το ανα­λά­βει το ίδιο το κρά­τος, οι διά­φο­ροι, επί­σης, μεγά­λοι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι και όχι οι εργα­ζό­με­νοι, μισθω­τοί στον ιδιω­τι­κό και δημό­σιο τομέα ή οι αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νοι στα αστι­κά κέντρα και την ύπαιθρο.

Ο ελλη­νι­κός λαός ήδη πλη­ρώ­νει πάρα πολ­λά. Πλη­ρώ­νει πανά­κρι­βα τις αιμα­τη­ρές περι­κο­πές στο δημό­σιο σύστη­μα Υγεί­ας, την υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σή του, την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση, τις άθλιες εργα­σια­κές σχέ­σεις. Δεν μπο­ρεί να πλη­ρώ­νει άλλο, δεν μπο­ρεί να πλη­ρώ­σει ξανά!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο