Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: «Αυτή η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, στρώνουν το έδαφος στον φασισμό στην Ευρώπη»

«ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ταυ­τί­ζο­νται στον στό­χο της ανά­καμ­ψης των καπι­τα­λι­στι­κών κερ­δών. Γι’ αυτό στα σχέ­διά τους, στις δια­κη­ρύ­ξεις τους, δεν υπάρ­χει ούτε η παρα­μι­κρή ανα­φο­ρά ή δέσμευ­ση να καταρ­γη­θούν τα μνη­μό­νια, οι εκα­το­ντά­δες μνη­μο­νια­κοί νόμοι, που έρι­ξαν τους μισθούς, τις συντά­ξεις στο πάτο, που τσά­κι­σαν τα εργα­τι­κά δικαιώματα».

Αυτά μετα­ξύ άλλων τόνι­σε σήμε­ρα το βρά­δυ από τα Τρί­κα­λα, ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας σε πολι­τι­κή συγκέ­ντρω­ση που διορ­γά­νω­σε η Τ.Ο. Τρι­κά­λων, στην πλα­τεία Ρήγα Φεραίου.

Για­τί τα μνη­μό­νια, εξή­γη­σε «δεν ήταν μια απλή παρέκ­κλι­ση λόγω κρί­σης, όπως μας τσα­μπου­νά­νε. Ήταν εργα­λεία στα χέρια των κυβερ­νή­σε­ων, όντας σε συν­θή­κες κρί­σης, προ­κει­μέ­νου να υλο­ποι­η­θούν ταχύ­τα­τα οι απαι­τή­σεις του κεφα­λαί­ου. Γι’ αυτό και καμιά τέτοια κυβέρ­νη­ση, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, πρό­κει­ται να τα καταργήσει».

Μιλώ­ντας για την ακρο­δε­ξιά στην Ελλά­δα, δεν παρέ­λει­ψε να τονί­σει πως «πραγ­μα­τι­κό μέτω­πο στην ακρο­δε­ξιά και τον φασι­σμό μπο­ρεί να απο­τε­λέ­σει μόνο η μεγά­λη ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ, για να γκρε­μι­στεί η εγκλη­μα­τι­κή ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή απ’ την τρί­τη θέση, για να πατώ­σουν οι υπο­ψή­φιοί της σε Περι­φέ­ρειες και δήμους, για να απο­μο­νω­θούν οι μπρά­βοι της στις εργα­τι­κές λαϊ­κές γει­το­νιές και τους τόπους δου­λειάς, για να δυνα­μώ­σει η πάλη ενά­ντια στα συμ­φέ­ρο­ντα που γεν­νούν και τρέ­φουν το φασισμό».

Ανα­φε­ρό­με­νος στην Περι­φέ­ρεια Θεσ­σα­λί­ας και στη στά­ση της κυβέρ­νη­σης αλλά και της Νέας Δημο­κρα­τί­ας, σημεί­ω­σε πως «η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η περι­φε­ρεια­κή και οι δημο­τι­κές αρχές της ΝΔ, καυ­χιού­νται για τη δια­μόρ­φω­ση της Θεσ­σα­λί­ας ως “του­ρι­στι­κού κέντρου” και την αξιο­ποί­η­ση του θεμα­τι­κού του­ρι­σμού ως μοχλό ανά­πτυ­ξης για τα Τρίκαλα».

Όπως και: «Με όχη­μα τον θρη­σκευ­τι­κό του­ρι­σμό, τον ιατρι­κό — ιαμα­τι­κό του­ρι­σμό, τον γαστρο­νο­μι­κό του­ρι­σμό», διευ­κρί­νι­σε στη συνέ­χεια ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, «προ­ω­θούν ΣΔΙΤ και απευ­θεί­ας ιδιω­τι­κές επεν­δύ­σεις που εμπο­ρευ­μα­το­ποιούν και κατα­στρέ­φουν το φυσι­κό κάλ­λος της περιο­χής, τους φυσι­κούς και ιαμα­τι­κούς πόρους, αντί να τους προ­στα­τεύ­ουν και να τους ανα­πτύσ­σουν προς όφε­λος του λαού της περιοχής».

«Από αυτά το ρεκόρ της περιο­χής στον του­ρι­σμό, οι εργα­ζό­με­νοι στον κλά­δο, πρέ­πει να σκε­φτούν τι κέρ­δι­σαν σε δικαιώ­μα­τα, μισθούς, παρο­χές, ποιό­τη­τα ζωής, όπως και ευρύ­τε­ρα τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα τι κέρ­δι­σαν σε πραγ­μα­τι­κή ανα­ψυ­χή, στοι­χειώ­δη ξεκού­ρα­ση, δια­κο­πές. Οι εργα­ζό­με­νοι δου­λεύ­ουν σε συν­θή­κες γαλέ­ρας, οι μικρο­με­σαί­οι του κλά­δου συρ­ρι­κνώ­νο­νται, η πλειο­ψη­φία των λαϊ­κών στρω­μά­των αγκο­μα­χά. Κι επι­πλέ­ον, οι τιμές των συγκοι­νω­νιών, όπως του σιδη­ρο­δρό­μου, αυξά­νο­νται, και τα Τρί­κα­λα περι­κυ­κλώ­νο­νται με διό­δια», δεν παρέ­λει­ψε να επι­ση­μά­νει ο ίδιος.

Για την ΕΕ σημεί­ω­σε πως «καμιά κυβέρ­νη­ση ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ, δεν πρό­κει­ται να παρεκ­κλί­νει από τις δεσμεύ­σεις που έχει, απέ­να­ντι στην ΕΕ, στην ολι­γαρ­χία του πλού­του. Γι’ αυτό όλοι τους λένε πως το «κρά­τος έχει συνέχεια».

Και όλοι τους, επι­σή­μα­νε, πως «θα υλο­ποι­ή­σουν, μία προς μία, τις δεσμεύ­σεις για τα πρω­το­γε­νή πλε­ο­νά­σμα­τα μέχρι το 2060, τη μεί­ω­ση του αφο­ρο­λό­γη­του, τις περι­βό­η­τες μεταρρυθμίσεις».

Ειδι­κό­τε­ρα, για τις μεταρ­ρυθ­μί­σεις ανέ­φε­ρε ο κ. Κου­τσού­μπας πως «δεν είναι τίπο­τα άλλο από βαθιές αλλα­γές που έχει ανά­γκη το κεφά­λαιο για τα κέρ­δη του. Ο ΣΥΡΙΖΑ περη­φα­νεύ­ε­ται με κάθε ευκαι­ρία ότι την έχει μάθει τη δου­λειά, ότι έχει μάθει πώς θα υλο­ποιεί τις αντι­λαϊ­κές μεταρ­ρυθ­μί­σεις. Και η ΝΔ, υπε­ρη­φα­νεύ­ε­ται κι αυτή από τη μεριά της, πως την ξέρει τη δου­λειά λόγω της πολύ­χρο­νης θητεί­ας της στην αστι­κή διαχείριση».

Πιο ανα­λυ­τι­κά, μιλώ­ντας για την ΕΕ, τόνι­σε πως «όσες προ­ο­δευ­τι­κές συμ­μα­χί­ες κι αν φτιά­ξει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΕ δεν μπο­ρεί να γίνει φιλο­λαϊ­κή, προ­ο­δευ­τι­κή, για­τί από γεν­νη­σι­μιού της είναι αντι­δρα­στι­κή. Για­τί είναι ένω­ση καπι­τα­λι­στι­κών κρα­τών, είναι δικός τους μηχα­νι­σμός για τα συμ­φέ­ρο­ντα των δικών τους μονο­πω­λί­ων. Η ΕΕ, σύμ­φω­να με όσα είπε, είναι αντι­λαϊ­κή, αντερ­γα­τι­κή ανε­ξάρ­τη­τα ποιος, ποιες αστι­κές δυνά­μεις — σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κές, νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρες ή ακρο­δε­ξιές έχουν το πάνω χέρι στις κυβερ­νή­σεις των κρα­τών μελών της. Η ΕΕ είναι αντι­λαϊ­κή, για­τί αυτές οι κυβερ­νή­σεις, ανε­ξάρ­τη­τα πως ονο­μά­ζο­νται, είναι όργα­να της εξου­σί­ας των μονοπωλίων».

Πρό­ο­δος, εξή­γη­σε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ δεν είναι η ΕΕ του αντι­κομ­μου­νι­σμού, της ανι­στό­ρη­της θεω­ρί­ας των δύο άκρων, μέσω της εξί­σω­σης του φασι­σμού με τον σοσια­λι­σμό- κομ­μου­νι­σμό, των διώ­ξε­ων και απα­γο­ρεύ­σε­ων κομ­μου­νι­στι­κών κι εργα­τι­κών κομ­μά­των. Και επει­δή μιλά­νε όλη την ώρα για την άνο­δο της ακρο­δε­ξιάς, του φασι­σμού, τους λέμε ότι ακρι­βώς αυτή η ΕΕ και οι κυβερ­νή­σεις της, στρώ­νουν το έδα­φος στο φασι­σμό στην Ευρώ­πη», υπο­γράμ­μι­σε με κατη­γο­ρη­μα­τι­κό τρόπο.

«Απευ­θυ­νό­μα­στε», υπο­γράμ­μι­σε ο κ. Κου­τσού­μπας, «σε όσους, παρά τις επι­μέ­ρους δια­φω­νί­ες τους ή τους δια­φο­ρε­τι­κούς προ­βλη­μα­τι­σμούς τους σε κάποια θέμα­τα, βλέ­πουν στο ΚΚΕ τη μονα­δι­κή δύνα­μη αντί­στα­σης, οργά­νω­σης του λαού για ριζι­κές αλλα­γές», τονίζοντας:

«Η ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ, είναι η πιο ξεκά­θα­ρη ψήφος κατα­δί­κης της ιμπε­ρια­λι­στι­κής ένω­σης, το πιο δυνα­τό Όχι στην ΕΕ».

«Απευ­θυ­νό­μα­στε σε όσους, παρά τις επι­μέ­ρους δια­φω­νί­ες τους ή τους δια­φο­ρε­τι­κούς προ­βλη­μα­τι­σμούς τους σε κάποια θέμα­τα, βλέ­πουν στο ΚΚΕ τη μονα­δι­κή δύνα­μη αντί­στα­σης, οργά­νω­σης του λαού για ριζι­κές αλλα­γές» είπε και πρό­σθε­σε «είναι άνθρω­ποι που νιώ­θουν “προ­ο­δευ­τι­κοί”, “αρι­στε­ροί” γι αυτό και δεν ανέ­χο­νται να πιά­νουν στο στό­μα την πρό­ο­δο αυτοί που μας γυρί­ζουν πίσω στον μεσαί­ω­να. Είναι αγω­νι­στές που ξέρουν ότι που­θε­νά στον κόσμο δεν υπήρ­ξε ΝΑΤΟϊ­κή Αρι­στε­ρά και ούτε πρό­κει­ται να υπάρ­ξει. Είναι άνθρω­ποι των λαϊ­κών στρω­μά­των που έχουν πια την πεί­ρα και μπο­ρούν να δουν ότι η λογι­κή του «μικρό­τε­ρου κακού» μας οδη­γεί πάντα στο μεγαλύτερο».

«Σε όλους αυτούς απλώ­νου­με το χέρι για να πάρουν τη θέση τους δίπλα μας και μπρο­στά στις εκλο­γι­κές μάχες και στο κίνη­μα. Για να πάρου­με πίσω όλα όσα χάσα­με όλα όσα μπο­ρού­με να έχου­με. Θα τα κατα­φέ­ρου­με να βγού­με στο ξέφω­το. Με ΚΚΕ ισχυ­ρό παντού. Για μια μεγά­λη νίκη του λαού», τόνι­σε επί­σης ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κουτσούμπας.

Χαι­ρε­τι­σμό στην πολι­τι­κή συγκέ­ντρω­ση απηύ­θυ­νε και ο Τάσος Τσια­πλές, υπο­ψή­φιος περι­φε­ρειάρ­χης Θεσ­σα­λί­ας της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης και μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ. Ανά­με­σα σε άλλα τόνισε:

«Τα κον­δύ­λια που μοι­ρά­ζει η Περι­φέ­ρεια και τα έργα που δια­φη­μί­ζει ο περι­φε­ρειάρ­χης, τις ανά­γκες του μεγά­λου κεφα­λαί­ου εξυ­πη­ρε­τούν κυρί­ως, στους κλά­δους των Ανα­νε­ώ­σι­μων Πηγών Ενέρ­γειας, της αγρο­το­δια­τρο­φής, του του­ρι­σμού, των μετα­φο­ρών, των αστι­κών ανα­πλά­σε­ων, της δια­χεί­ρι­σης των απορ­ριμ­μά­των, κ.α. Κοροϊ­δεύ­ουν όλες οι άλλες δυνά­μεις, όταν λένε ότι δου­λεύ­ουν δήθεν για το καλό του τόπου και του λαού, για την ανά­πτυ­ξη δήθεν προς όφε­λος όλων, για όμορ­φες πόλεις και χωριά. Για το καλό των λίγων δου­λεύ­ουν Ε.Ε, κυβερ­νώ­ντες, αστι­κά κόμ­μα­τα και τα στε­λέ­χη τους σε Περι­φέ­ρεια και δήμους».

Επί­σης ο υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Τρικ­καί­ων της Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης Γιώρ­γος Καΐ­κης, στην ίδια συγκέ­ντρω­ση, ανέφερε:

«Η ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ παντού δεν είναι απλά ένα σύν­θη­μα, είναι κάλε­σμα που εκφρά­ζει την ανά­γκη ο λαός να συμπο­ρευ­θεί με το ΚΚΕ, για­τί το πραγ­μα­τι­κά δια­φο­ρε­τι­κό για τον λαό μπο­ρεί να έρθει μόνο μέσα από το δυνά­μω­μα της δικής του φωνής, της δικής του πάλης, μέσα από το δυνά­μω­μα των συν­δυα­σμών που στη­ρί­ζει το ΚΚΕ στις δημο­τι­κές, περι­φε­ρεια­κές εκλο­γές, τις ευρω­ε­κλο­γές. Η σύν­θε­ση του ψηφο­δελ­τί­ου της ΛΣ και στον δήμο Τρικ­καί­ων απο­τυ­πώ­νει τη δυνα­μι­κή που μπο­ρεί να απο­κτή­σει η κοι­νή δρά­ση των ανθρώ­πων που αγω­νί­ζο­νται για το δίκιο του λαού, ο κοι­νός αγώ­νας κάθε ανθρώ­που του μόχθου με τους κομμουνιστές».

Τέλος ο υπο­ψή­φιος ευρω­βου­λευ­τής με το ΚΚΕ Ρίζος Μαρού­δας, έκα­νε λόγο για «εκβια­στι­κά διλήμ­μα­τα προ­σπα­θώ­ντας να υφαρ­πά­ξουν την ψήφο των λαϊ­κών στρω­μά­των για μια ακό­μη φορά, να στεί­λουν αυτα­πά­τες για τον χαρα­κτή­ρα της ΕΕ παρου­σιά­ζο­ντας το άσπρο μαύ­ρο και το αντί­στρο­φο, προ­σπα­θώ­ντας να δεί­ξουν και να μιλά­νε για μια Ευρώ­πη της κοι­νω­νι­κής δικαιο­σύ­νης, της ειρή­νης, όταν ξέρου­με πολύ καλά ότι είναι η Ε.Ε των μονο­πω­λί­ων, της μαύ­ρης συντή­ρη­σης, της έξαρ­σης του αντικομμουνισμού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο