Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας για τη δήλωση Κατσίκη

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, σε δήλω­σή του σήμε­ρα σχε­τι­κά με την υπό­θε­ση των 2 Ελλή­νων στρα­τιω­τι­κών και την τοπο­θέ­τη­ση του βου­λευ­τή των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσί­κη, είπε:

«Είναι απα­ρά­δε­κτη η δήλω­ση του συγκυ­βερ­νή­τη του ΣΥΡΙΖΑ, του εκπρο­σώ­που των ΑΝΕΛ, του κ. Κατσί­κη. Στην ουσία έπαι­ξε το ρόλο “λαγού”, αυτή είναι η πιο πιθα­νή εκδο­χή αυτού του ζητή­μα­τος και βεβαί­ως έδω­σε πάσα στον πρό­ε­δρο της Τουρ­κί­ας, έτσι ώστε να θέσει ξανά διεκ­δι­κή­σεις, τις τουρ­κι­κές από­ψεις, την τουρ­κι­κή προ­κλη­τι­κό­τη­τα και επι­θε­τι­κό­τη­τα απέ­να­ντι και στην παρά­νο­μη ‑ουσια­στι­κά- κρά­τη­ση των δύο στρα­τιω­τι­κών μας στην Τουρ­κία, οι οποί­οι πρέ­πει εδώ και τώρα να απε­λευ­θε­ρω­θούν και βεβαί­ως να συνε­χί­σει το ζήτη­μα των αμφι­σβη­τή­σε­ων, των διεκ­δι­κή­σε­ων, της προ­σπά­θειας για αλλα­γή και αμφι­σβή­τη­ση της Συν­θή­κης της Λωζάν­νης, που είναι σε βάρος και του τουρ­κι­κού λαού και του ελλη­νι­κού, διό­τι βάζει λαούς, εργα­ζό­με­νους ανθρώ­πους, τη νεο­λαία μας να σκο­τώ­νο­νται σε πεδία ‑αύριο πιθα­νόν- μαχών.

Απ’ αυτή τη σκο­πιά χρειά­ζε­ται η μέγι­στη δυνα­τή επα­γρύ­πνη­ση, κινη­το­ποί­η­ση, τόσο ενά­ντια στην άρχου­σα τάξη όσο και ενά­ντια στην προ­κλη­τι­κή πολι­τι­κή της Τουρ­κί­ας και τους συμ­μά­χους τους, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, οι οποί­οι δεν προ­ά­γουν σε καμιά περί­πτω­ση ούτε την ασφά­λεια, ούτε τη στα­θε­ρό­τη­τα, ούτε την ειρή­νη στην περιο­χή, αλλά είναι παρά­γο­ντες απο­στα­θε­ρο­ποί­η­σης, πολε­μι­κών εμπλο­κών, επι­κίν­δυ­νων σχε­δια­σμών για όλους τους λαούς της περιοχής».

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι χτες ο βου­λευ­τής των ΑΝΕΛ, Κ. Κατσί­κης δήλω­σε ότι  θα μπο­ρού­σα­με να βρού­με συμ­φω­νία ανταλ­λα­γής των οκτώ Τούρ­κων με τους δύο Έλλη­νες στρα­τιω­τι­κούς που συνε­λή­φθη­σαν στον Έβρο και κρα­τού­νται στην Τουρκία.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο