Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ και των κατοίκων όλης της περιοχής

«Είμα­στε εδώ για να εκφρά­σου­με την αντί­θε­σή μας στα σχέ­δια διά­λυ­σης της ΛΑΡΚΟ, διά­λυ­σης ολό­κλη­ρης της περιο­χής. Είμα­στε σήμε­ρα εδώ για να ενώ­σου­με τη φωνή μας, για να εκφρά­σου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στους εργά­τες της ΛΑΡΚΟ, στις οικο­γέ­νειές τους, στους κατοί­κους της περιο­χής, που θα πλη­ρώ­σουν βαρύ τίμη­μα εξαι­τί­ας της εγκλη­μα­τι­κής πολι­τι­κής και των επι­λο­γών και της σημε­ρι­νής κυβέρ­νη­σης κι όλων των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων», δήλω­σε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, στην απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

«Δεν τα παρα­τά­με, προ­χω­ρά­με, συνε­χί­ζου­με», πρό­σθε­σε ο κ. Κουτσούμπας.

 

Με απεργία απάντησαν οι εργαζόμενοι στα διαλυτικά σχέδια της κυβέρνησης

Με 24ωρη απερ­γία και συγκέ­ντρω­ση έξω από το εργο­στά­σιο της Λάρυ­μνας απά­ντη­σαν τα Σωμα­τεία Εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ ενά­ντια στα σχέ­δια που δια­λύ­ουν τη ΛΑΡΚΟ και την περιοχή.

Με τον απερ­για­κό τους αγώ­να έδω­σαν μία ακό­μα απά­ντη­ση στο δια­λυ­τι­κό σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης, που τεμα­χί­ζει τη ΛΑΡΚΟ και δίνει βορά στα δόντια μονο­πω­λια­κών ομί­λων τα φιλέ­τα της, πετώ­ντας στο δρό­μο 1.200 εργα­ζό­με­νους και τις οικο­γέ­νειές τους, δια­λύ­ο­ντας τις τοπι­κές κοινωνίες.

Απορ­ρί­πτουν το «πακέ­το-δόλω­μα» που τάζει η κυβέρ­νη­ση για να τους ξεγε­λά­σει και να περά­σουν αδια­μαρ­τύ­ρη­τα οι απο­λύ­σεις. Απα­ντούν μαχη­τι­κά στις συκο­φα­ντί­ες και τον πόλε­μο που δέχο­νται από τα διά­φο­ρα «παπα­γα­λά­κια» και την κυβέρ­νη­ση. Συνε­χί­ζουν τον δίκαιο αγώ­να για τη δια­σφά­λι­ση της εργα­σί­ας τους, τη συνέ­χι­ση της ενιαί­ας λει­τουρ­γί­ας της ΛΑΡΚΟ, το στα­μά­τη­μα της εκποί­η­σής της.

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ», το μήνυ­μα που έστει­λαν. Απαι­τούν να μη στα­μα­τή­σει η λει­τουρ­γία της ΛΑΡΚΟ ούτε για ένα λεπτό της ώρας. Να εξα­σφα­λι­στεί η ενιαία παρα­γω­γι­κή δια­δι­κα­σία εργο­στα­σί­ου και μεταλ­λεί­ων, να δια­σφα­λι­στούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Στην απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση στη Λάρυ­μνα, παρα­βρέ­θη­κε πολυ­με­λής αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ με επι­κε­φα­λής τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρη Κουτσούμπα.

Δίπλα στους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ εργα­ζό­με­νοι από ολό­κλη­ρη τη χώρα. Εργα­τι­κά Κέντρα, Ομο­σπον­δί­ες, πρω­το­βάθ­μια σωμα­τεία, σύλ­λο­γοι και φορείς του λαϊ­κού κινή­μα­τος αντα­πο­κρί­θη­καν στο κάλε­σμα των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ και εξέ­φρα­σαν με την παρου­σία τους την αλλη­λεγ­γύη τους.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο