Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Κάντε το όπως οι φοιτητές! Ο λαός να δυναμώσει το ΚΚΕ (VIDEO)

Κάντε το όπως οι φοι­τη­τές, δυνα­τό ΚΚΕ για να είναι δυνα­τός ο λαός, τόνι­σε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας σε συνέ­ντευ­ξή του στο «MEGA» το πρωί της Παρα­σκευ­ής. Πρό­σθε­σε ότι οι φοι­τη­τι­κές εκλο­γές έστει­λαν ένα σπου­δαίο μήνυ­μα με την πρω­τιά της «Παν­σπου­δα­στι­κής ΚΣ» με περισ­σό­τε­ρες ψήφους και ποσο­στό, ενώ φέτος ψήφι­σαν πολύ περισ­σό­τε­ροι φοιτητές.

Το ΚΚΕ δεν δίνει ούτε στή­ρι­ξη ούτε ανο­χή σε καμία αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση στο πλαί­σιο αυτού του συστή­μα­τος, σημεί­ω­σε ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας και πρό­σθε­σε πως όταν ο λαός  απο­φα­σί­σει να ενι­σχύ­σει το ΚΚΕ και να είναι μαζί του στους δρό­μους για μια άλλη πορεία ανά­πτυ­ξης, για μια άλλη πορεία, για να φύγου­με από το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα, τότε το ΚΚΕ θα είναι στη δια­κυ­βέρ­νη­ση. Σήμε­ρα, σημεί­ω­σε, που δεν υπάρ­χουν αυτές οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις, χρεια­ζό­μα­στε ένα δυνα­τό ΚΚΕ στους αγώ­νες και στη Βου­λή να εμπο­δί­ζει αντι­λαϊ­κά μέτρα και να υπάρ­χουν κατα­κτή­σεις, θυμί­ζο­ντας ότι το Κόμ­μα έχει κατα­θέ­σει πολ­λές προ­τά­σεις νόμου και τρο­πο­λο­γί­ες για την επί­λυ­ση λαϊ­κών προβλημάτων.

Ανέ­φε­ρε ότι υπάρ­χουν επι­μέ­ρους δια­φο­ρές μετα­ξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά συμ­φω­νούν στα βασι­κά ζητή­μα­τα και ότι υπάρ­χουν οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις για να προ­κύ­ψει κυβέρ­νη­ση μετά τις εκλο­γές στις 21 Μαΐ­ου από τα κόμ­μα­τα που κινού­νται στην ίδια κατεύ­θυν­ση. Πρό­σθε­σε ότι η επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση θα πρέ­πει να ψηφί­σει περί­που 350 αντι­λαϊ­κά προ­α­παι­τού­με­να του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης, με το οποίο συμ­φω­νούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και μαζί ψήφι­σαν στο Ευρω­κοι­νο­βού­λιο νέα χαρά­τσια για τον λαό.

Για το αν θα πρέ­πει να γίνει Εξε­τα­στι­κή Επι­τρο­πή στη Βου­λή για τις υπο­κλο­πές, απά­ντη­σε ότι το ΚΚΕ γενι­κά ψηφί­ζει υπέρ, αλλά όπως τόνι­σε ποτέ έως τώρα δεν έβγα­λαν κάτι. Ανέ­φε­ρε ότι πρέ­πει να υπάρ­χουν και ποι­νι­κές ευθύ­νες και ότι κυρί­ως είναι πολι­τι­κές οι ευθύ­νες, προ­σθέ­το­ντας πως είναι αδια­νό­η­το να μην ήξε­ρε ο Κ. Μητσο­τά­κης για τις παρα­κο­λου­θή­σεις, όπως και ο Αλ. Τσί­πρας για τις υπο­κλο­πές στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ που άρχι­σαν επί κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ.

Πηγή: 902.gr

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο