Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: «Να επιστραφούν όλα τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας συνα­ντή­θη­κε σήμε­ρα, στην έδρα της ΚΕ στον Περισ­σό, με αντι­προ­σω­πεία του Συλ­λό­γου Ελλή­νων Αρχαιο­λό­γων, απο­τε­λού­με­νη από την Δέσποι­να Κου­τσού­μπα, πρό­ε­δρο, τον Γιάν­νη Θεο­χά­ρη, αντι­πρό­ε­δρο και τις Ελέ­νη Αση­μα­κο­πού­λου και Σοφία Γρι­δά­κη, μέλη του ΣΕΑ.

Στη συνά­ντη­ση συμ­με­τεί­χαν ακό­μα η Ελέ­νη Μηλια­ρο­νι­κο­λά­κη, μέλος της ΚΕ και υπεύ­θυ­νη του Τμή­μα­τος Πολι­τι­σμού και ο Γιώρ­γος Κρη­τι­κός, μέλος της ΚΕ.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας έκα­νε την ακό­λου­θη δήλωση:

«Τα γλυ­πτά του Παρ­θε­νώ­να δεν απο­τε­λούν στοι­χείο της εθνι­κής κλη­ρο­νο­μιάς της Βρε­τα­νί­ας, αλλά μόνο της Ελλά­δας. Είναι ανα­πό­σπα­στο τμή­μα ενός ενιαί­ου συνό­λου, ενός ενιαί­ου μου­σεια­κού συνόλου.

Οι διά­φο­ρες σκέ­ψεις για ανταλ­λα­γή αρχαιο­τή­των ανά­με­σα στις δυο χώρες, το μόνο που θα κάνουν είναι να νομι­μο­ποι­ή­σουν την αρπα­γή, τη λεη­λα­σία, την κλοπή.

Το μονα­δι­κό επί­και­ρο αίτη­μα και υπε­ρώ­ρι­μο αίτη­μα σήμε­ρα είναι να επι­στρα­φούν όλα τα γλυ­πτά του Παρ­θε­νώ­να στην Ελλά­δα, να επι­στρα­φούν όλοι οι πολι­τι­στι­κοί θησαυ­ροί της χώρας μας». 

Δήλω­ση έκα­νε επί­σης η πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Ελλή­νων Αρχαιολόγων.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο