Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Ο λαός χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από την Βουλή και μόνο το ΚΚΕ μπορεί (VIDEO)

Την προ­σπά­θεια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να απο­προ­σα­να­το­λί­σουν τον λαό κατήγ­γει­λε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, σε συνέ­ντευ­ξή του στο κεντρι­κό δελ­τίο ειδή­σε­ων του «ΑΝΤ1».

Με αφορ­μή την υπο­κρι­τι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση τους για την μου­σουλ­μα­νι­κή μειο­νό­τη­τα, σημεί­ω­σε πως πρό­κει­ται για συμπο­λί­τες μας που είναι εργά­τες, αγρό­τες, επαγ­γελ­μα­τί­ες και αντι­με­τω­πί­ζουν τα ίδια προ­βλή­μα­τα με τον υπό­λοι­πο λαό. Συνε­πώς δεν γίνε­ται να ξεχω­ρί­ζουν από το θρή­σκευ­μα και την εθνι­κή κατα­γω­γή, αλλά να παλεύ­ουν ενω­μέ­νοι. Σε αυτή την κατεύ­θυν­ση συμ­βά­λουν οι υπο­ψή­φιοι βου­λευ­τές του ΚΚΕ από την μου­σουλ­μα­νι­κή μειο­νό­τη­τα, στην Ροδό­πη και την Ξάν­θη, όπως εξήγησε.

Ο Δημή­τρης Κου­τσού­μπας κατήγ­γει­λε την εργα­λειο­ποί­η­ση της μειο­νό­τη­τας, τόσο από το τουρ­κι­κό προ­ξε­νείο και την τουρ­κι­κή άρχου­σα τάξη, όσο και από τα ελλη­νι­κά αστι­κά κόμματα.

Σχε­τι­κά με το πρό­σφα­το τρα­γι­κό ναυά­γιο στην Πύλο, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επέρ­ρι­ψε σοβα­ρές ευθύ­νες στα κόμ­μα­τα που έχουν κυβερ­νή­σει την χώρα, για­τί συμ­φώ­νη­σαν και εφάρ­μο­σαν την Κοι­νή Δήλω­ση ΕΕ – Τουρ­κί­ας και τον Κανο­νι­σμό του Δου­βλί­νου, αλλά και για­τί συμ­φω­νούν την προ­σπά­θεια που γίνε­ται από την ΕΕ, να διαρ­ρα­γεί η συν­θή­κη της Γενεύ­ης για την προ­στα­σία των προσφύγων.

Σημεί­ω­σε ότι παρά τις επι­μέ­ρους δια­φο­ρές τους, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν ίδια στρα­τη­γι­κή κατεύ­θυν­ση, όπως φαί­νε­ται για παρά­δειγ­μα με το Ταμείο Ανά­καμ­ψης και τα προ­α­παι­τού­με­νά του για να έρθουν τα χρή­μα­τα, με τα οποία συμ­φω­νούν όλοι. Άλλω­στε, όπως είπε, μαζί τα ψήφι­σαν και στο ευρω­κοι­νο­βού­λιο και στην ελλη­νι­κή Βουλή.

Η «κοι­νή γραμ­μή πλεύ­σης» τους απο­δει­κνύ­ε­ται, πρό­σθε­σε, από την στά­ση αυτών των κομ­μά­των είτε είναι στην κυβέρ­νη­ση, είτε στην αντι­πο­λί­τευ­ση, θυμί­ζο­ντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφι­σε 200 νομο­σχέ­δια της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 70%. Πρό­σθε­σε ότι όλοι λένε ότι θα δώσουν παρο­χές, με την προ­ϋ­πό­θε­ση να το επι­τρέ­πουν τα δημο­σιο­νο­μι­κά και οι «αντο­χές της οικο­νο­μί­ας». Ωστό­σο, τόσο η ΕΕ, όσο και ο κεντρι­κός τρα­πε­ζί­της λένε ξεχά­στε τις αυξή­σεις στους μισθούς για­τί δεν υπάρ­χει δυνατότητα.

Σχε­τι­κά με το κόμ­μα της Ζ. Κων­στα­ντο­πού­λου η οποία κατη­γό­ρη­σε το ΚΚΕ για «διεκ­πε­ραιω­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση», θύμι­σε πώς… «διεκ­πε­ραί­ω­σε» η Ζ. Κων­τστα­ντο­πού­λου ως πρό­ε­δρος της Βου­λής την πρό­τα­ση του ΚΚΕ την κατάρ­γη­ση των μνη­μο­νί­ων και των εφαρ­μο­στι­κών νόμων, αφή­νο­ντας την δηλα­δή στα συρ­τά­ρια. Επί­σης, σχο­λί­α­σε ότι η αρχη­γός της «Πλεύ­σης Ελευ­θε­ρί­ας» δεν βρέ­θη­κε ποτέ σε κανέ­ναν αγώ­να, ούτε ενά­ντια στους πλει­στη­ρια­σμούς, ούτε στους χώρους δου­λειάς, ούτε για την Υγεία και την Παι­δεία. Όπως είπε, πρό­κει­ται για ένα μόρ­φω­μα μιας χρήσης.

Στον αντί­πο­δα τόνι­σε ότι ο λαός χρειά­ζε­ται ισχυ­ρή αντι­πο­λί­τευ­ση μέσα και έξω από την Βου­λή, την οποία δεν μπο­ρούν να κάνουν άλλα κόμ­μα­τα, αλλά μπο­ρεί το ΚΚΕ που θα απο­κα­λύ­πτει μέσα στη Βου­λή, θα ενα­ντιώ­νε­ται σε νομο­σχέ­δια θα ενη­με­ρώ­νει τον ελλη­νι­κό λαό και θα είναι δίπλα στους αγώ­νες του. Για­τί η δου­λειά του βου­λευ­τή δεν είναι μόνο στη Βου­λή, αλλά να είναι δίπλα στις διεκ­δι­κή­σεις του λαού, επι­σή­μα­νε ο Δημή­τρης Κουτσούμπας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο