Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δ. Κουτσούμπας: Ο Μίκης είναι ο συνθέτης που σήμανε την αντίσταση, τον αγώνα των λαών και της νεολαίας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας παρα­κο­λού­θη­σε το βρά­δυ του Σαβ­βά­του 18 Νοεμ­βρί­ου στην Λαμία, τη μου­σι­κή παρά­στα­ση «Εγώ ο Μίκης», ένα αφιέ­ρω­μα στον Μίκη Θεο­δω­ρά­κη, που οργά­νω­σε ο Μου­σι­κός Πολι­τι­στι­κός Σύλ­λο­γος «Χορω­δία Ατα­λά­ντης», συνο­δευό­με­νος από τον Κώστα Μπασ­δέ­κη, μέλος της ΚΕ και Περι­φε­ρεια­κό Σύμ­βου­λο, και τον Χρή­στο Λυγδή, Δημο­τι­κό Σύμ­βου­λο Λοκρών με τη Λαϊ­κή Συσπείρωση.

Το περιε­χό­με­νο της εκδή­λω­σης παρου­σί­α­σε ο πρό­ε­δρος του Πολι­τι­στι­κού συλ­λό­γου και μέλος της χορω­δί­ας Ηλί­ας Σχοι­νής ο οποί­ος ευχα­ρί­στη­σε όλους, ιδιαί­τε­ρα τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, λόγω και των δεσμών που συνέ­δε­αν τον Μίκη Θεο­δω­ρά­κη με το ΚΚΕ, για την παρου­σία του και τη στή­ρι­ξη του έργου του συλλόγου.

Ο Δ. Κου­τσού­μπας πριν την έναρ­ξη της εκδή­λω­σης έκα­νε την ακό­λου­θη δήλω­ση: «Είναι πολύ σημα­ντι­κές τέτοιες εκδη­λώ­σεις, ιδιαί­τε­ρα αυτές τις μέρες που γιορ­τά­ζου­με και τα 50 χρό­νια από τον ξεση­κω­μό της νεο­λαί­ας και του λαού στο Πολυ­τε­χνείο το 1973. Ο Μίκης είναι ο συν­θέ­της της καρ­διάς μας, ο συν­θέ­της που σήμα­νε την αντί­στα­ση, τον αγώ­να των λαών και της νεο­λαί­ας. Είναι πάρα πολύ σημα­ντι­κές αυτές οι προ­σπά­θειες, οι πρω­το­βου­λί­ες που παίρ­νει και ο Πολι­τι­στι­κός Σύλ­λο­γος Χορω­δία Ατα­λά­ντης, όπως να αφιε­ρώ­σει σήμε­ρα στον Μίκη αυτή τη συναυ­λία, αλλά και η υπο­στή­ρι­ξη του Ωδεί­ου Ιεράς Μητρό­πο­λης Φθιώ­τι­δας. Νομί­ζου­με ότι η νεο­λαία μαθαί­νει, διδά­σκε­ται τη μου­σι­κή μέσα απ’ αυτά, διδά­σκε­ται την Ιστο­ρία, διδά­σκε­ται την αγω­νι­στι­κή ανά­τα­ση για τους αγώ­νες που μέλ­λο­νται να ‘ρθουν».

Επί­σης ο Δ. Κου­τσού­μπας απα­ντώ­ντας σε ερώ­τη­ση δημο­σιο­γρά­φου για την ιδρυ­τι­κή συνά­ντη­ση της Κομ­μου­νι­στι­κής Ευρω­παϊ­κής Δρά­σης η οποία πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε το πρωί του Σαβ­βά­του, τόνι­σε: «Η πρω­το­βου­λία που πήρα­με για τη δημιουρ­γία της Κομ­μου­νι­στι­κής Ευρω­παϊ­κής Δρά­σης, με τη συμ­με­το­χή πολ­λών κομ­μου­νι­στι­κών κι εργα­τι­κών κομ­μά­των από τις χώρες της Ευρώ­πης, έχει στό­χο να συντο­νί­σει τους αγώ­νες των λαών μας, για­τί κοι­νά είναι τα προ­βλή­μα­τα των λαών σε όλες τις χώρες της ΕΕ, αλλά και ευρύ­τε­ρα όλης της Ευρώ­πης, όλης της περιο­χής, όπως είναι ο ιμπε­ρια­λι­στι­κός πόλε­μος στην Μέση Ανα­το­λή, στην Ουκρα­νία, σε άλλες περιο­χές του πλα­νή­τη, αλλά και τα μεγά­λα οικο­νο­μι­κά λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζου­με στις χώρες μας. Έτσι δίνου­με αυτό το έναυ­σμα, να προ­χω­ρή­σου­με και να δώσου­με δυνα­μι­κά και στην Ελλά­δα και σε άλλες χώρες τη μάχη των ευρω­ε­κλο­γών, τον Ιού­νη του 2024, με πολύ πιο δυνα­τό το ΚΚΕ. Απευ­θύ­νου­με κάλε­σμα από τώρα, συμπό­ρευ­σης ευρύ­τε­ρων δυνά­με­ων, ανθρώ­πων που ακο­λου­θού­σαν άλλα κόμ­μα­τα αλλά σήμε­ρα προ­σβλέ­πουν σε αυτό που πρε­σβεύ­ει το ΚΚΕ και το θεω­ρούν μια δύνα­μη, πραγ­μα­τι­κά, η οποία μπο­ρεί να αντι­στα­θεί σ’ αυτή τη λαί­λα­πα της ΕΕ και των αντι­λαϊ­κών πολιτικών».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο