Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εγνατία Οδός: Έξι νεκροί και έξι τραυματίες σε τροχαίο όταν όχημα με μετανάστες εμβόλισε Ι.Χ.

Πολύ­νε­κρο τρο­χαίο σημειώ­θη­κε σήμε­ρα το πρωί, με σύγκρου­ση δύο ΙΧ στην Εγνα­τία Οδό Αλε­ξαν­δρού­πο­λης-Κομο­τη­νής, το ένα από τα οποία μετέ­φε­ρε μετα­νά­στες. Οι νεκροί είναι συνο­λι­κά έξι — οι οδη­γοί των δύο ΙΧ και τέσ­σε­ρις από τους μετα­νά­στες — και άλλοι έξι μετα­νά­στες τραυματίστηκαν.

Σύμ­φω­να με την αστυ­νο­μία, όλα ξεκί­νη­σαν όταν ο αλλο­δα­πός οδη­γός του οχή­μα­τος που μετέ­φε­ρε τους μετα­νά­στες δεν συμ­μορ­φώ­θη­κε σε σήμα στά­σης που του έκα­ναν στον οικι­σμό της Μάκρης, αστυ­νο­μι­κοί του τμή­μα­τος Τρο­χαί­ας Αλε­ξαν­δρού­πο­λης. Στην προ­σπά­θειά του να δια­φύ­γει τον έλεγ­χο, εμβό­λι­σε το περι­πο­λι­κό, ενώ ακο­λού­θως συνέ­χι­σε την πορεία του ανα­πτύσ­σο­ντας ταχύ­τη­τα και οδη­γώ­ντας επι­κίν­δυ­να. Στη συνέ­χεια, το όχη­μα εντο­πί­σθη­κε να έχει εισέλ­θει στο αντί­θε­το ρεύ­μα της Εγνα­τί­ας Οδού Αλε­ξαν­δρού­πο­λης — Κομο­τη­νής στο ύψος της περιο­χής Κόμα­ρος και να έχει προ­σκρού­σει μετω­πι­κά με έτε­ρο Ι.Χ. επι­βα­τι­κό αυτο­κί­νη­το το οποίο οδη­γού­σε 46χρονος.

Από την σύγκρου­ση ανα­σύρ­θη­καν νεκροί 4 επι­βαί­νο­ντες μετα­νά­στες, ενώ οι υπό­λοι­ποι 6 καθώς και ο οδη­γός του Ι.Χ. αυτο­κι­νή­του μετα­φέρ­θη­καν για νοση­λεία στο ΠΓΝ Αλε­ξαν­δρού­πο­λης, σε βαριά κατά­στα­ση. Όπως, όμως, έγι­νε αργό­τε­ρα γνω­στό ο Έλλη­νας οδη­γός δυστυ­χώς κατέ­λη­ξε κατά τη διάρ­κεια χει­ρουρ­γεί­ου στο οποίο υπο­βλή­θη­κε. Ο άτυ­χος άνδρας, ο οποί­ος κατά πλη­ρο­φο­ρί­ες εργα­ζό­ταν στους μύλους Ουζου­νό­που­λου, επέ­στρε­φε στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη από την Κομοτηνή.

Λίγη ώρα αργό­τε­ρα έγι­νε, μάλι­στα, γνω­στό ότι κατέ­λη­ξε και άλλος ένας από τους βαρία τραυ­μα­τι­σμέ­νους μετα­νά­στες ανε­βά­ζο­ντας σε έξι τον συνο­λι­κό αριθ­μό των νεκρών. Εκφρά­ζο­νται, δε, φόβοι ότι ο αριθ­μός των θυμά­των μπο­ρεί να αυξη­θεί καθώς από τους τραυ­μα­τί­ες που μετα­φέρ­θη­καν στο νοσο­κο­μείο μόλις για δύο εκτι­μούν οι για­τροί ότι δεν κιν­δυ­νεύ­ει η ζωή τους.

Για τον απε­γκλω­βι­σμό των νεκρών και των τραυ­μα­τιών, χρειά­στη­κε η επέμ­βα­ση της Πυρο­σβε­στι­κής Υπη­ρε­σί­ας. Οι τραυ­μα­τί­ες μετα­φέρ­θη­καν στο νοσο­κο­μείο της Αλεξανδρούπολης.

Την προ­α­νά­κρι­ση για τις συν­θή­κες του δυστυ­χή­μα­τος διε­νερ­γεί η υπο­διεύ­θυν­ση Ασφά­λειας Αλεξανδρούπολης

Το συμ­βάν ανα­δει­κνύ­ει την τρα­γι­κή κατά­στα­ση στην οποία βρί­σκο­νται οι μετα­νά­στες και οι πρό­σφυ­γες, στο πλαί­σιο της πολι­τι­κής που τους εγκλω­βί­ζει στη χώρα μας, ως απο­τέ­λε­σμα της κατά­πτυ­στης συμ­φω­νί­ας ΕΕ — Τουρ­κί­ας αλλά και των συμ­φω­νιών του Δουβλίνου. 

 

Ο Μέγας Ιερο­ε­ξε­τα­στής, Φ.Μ. Ντοστογιέφσκι
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο