Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, πού είναι ο ναζί; — Τον έχασε η ΕΛ.ΑΣ.!!! — Δε θα εμφανιστεί λέει ο δικηγόρος του

Στη διά­θε­ση των αρχών βρί­σκο­νται πλέ­ον όλα τα ηγε­τι­κά στε­λέ­χη της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή, εκτός από τον υπαρ­χη­γό Χρή­στο Παπ­πά, που παρα­μέ­νει άφα­ντος μέχρι στιγ­μής και τον Γιάν­νη Λαγό που είναι ευρωβουλευτής.

Σε δήλω­σή του ο δικη­γό­ρος του Χρ. Παπ­πά, Περι­κλής Σταυ­ρια­νά­κης, ανα­φέ­ρει πως ο εντο­λέ­ας του έκα­νε την επι­λο­γή, σε αυτή τη φάση, να μην εμφα­νι­στεί, διό­τι «θα εκτί­σει την πρω­τό­δι­κη ποι­νή πριν φτά­σει η υπό­θε­ση στο Εφε­τείο, οπό­τε και θα δικα­στεί εκ νέου η υπόθεση».

Ο Χρ. Παπ­πάς κατα­δι­κά­στη­κε σε 13 έτη κάθειρ­ξη και 3 μήνες, κατό­πιν συγχώνευσης.

Το γεγο­νός ότι δεν έχει ακό­μη συλ­λη­φθεί ο ναζί Χρ. Παπ­πάς είναι περί­ερ­γο και προ­βλη­μα­τι­κό στοι­χείο,  για την ετοι­μό­τη­τα των αρχών οι οποί­ες υπο­τί­θε­ται είχαν εκπο­νή­σει ειδι­κό σχέ­διο από την ημέ­ρα έκδο­σης της από­φα­σης του δικα­στη­ρί­ου, την προη­γού­με­νη βδο­μά­δα. Εκθέ­τει βέβαια και την εισαγ­γε­λέα Αδα­μα­ντία Οικο­νό­μου η οποία πρό­τει­νε ανα­στο­λή ποι­νής και για τον υπαρ­χη­γό τη ναζι­στι­κής οργά­νω­σης με το επι­χεί­ρη­μα ότι δεν είναι ύπο­πτος φυγής και τέλε­σης αδικήματος!!!

Εκτός του υπαρ­χη­γού της οργά­νω­σης, ανα­ζη­τού­νται άλλοι τέσ­σε­ρις κατα­δι­κα­σθέ­ντες, οι οποί­οι δια­μέ­νουν στην επαρ­χία και εντάσ­σο­νται στα χαμη­λό­βαθ­μα στελέχη.

Από την Αστυ­νο­μία έχουν ξεκι­νή­σει έρευ­νες προ­κει­μέ­νου να εκτε­λε­στεί η κατα­δι­κα­στι­κή από­φα­ση σε βάρος του Χρή­στου Παπ­πά, αλλά μέχρι στιγ­μής δεν έχει εντοπιστεί.

Στο πλαί­σιό των ανα­ζη­τή­σε­ων κλι­μά­κια της Ασφά­λειας έκα­ναν έρευ­νες σε τρία σπί­τια του ναζι­στή υπαρ­χη­γού της οργά­νω­σης, ένα στο Ίλιον και δύο στου Παπά­γου, χωρίς όμως απο­τέ­λε­σμα, ενώ ανα­μέ­νε­ται έρευ­να σε ένα ακό­μα σπί­τι ιδιο­κτη­σί­ας του στα Γιάννενα.

Ο Χρή­στος Παπ­πάς, όπως έγι­νε γνω­στό από αστυ­νο­μι­κές πηγές, είχε την υπο­χρέ­ω­ση, βάσει περιο­ρι­στι­κών όρων να δίνει το παρών κάθε 1η του μηνός, στο αστυ­νο­μι­κό τμή­μα Παπά­γου, κάτι που τηρού­σε μέχρι και αυτό το μήνα απαράβατα.

Όπως ανα­φέ­ρουν οι ίδιες πηγές, μέχρι το 2015 από το δικα­στή­ριο του είχαν επι­βλη­θεί οι όροι να παρου­σιά­ζε­ται τρεις φορές το μήνα στο αστυ­νο­μι­κό τμή­μα, αλλά αυτό άλλα­ξε με βού­λευ­μα και μετα­βλή­θη­κε σε μία φορά το μήνα, κάτι που τηρού­σε απο­λύ­τως τυπι­κά μέχρι και αυτό το μήνα. Τις τελευ­ταί­ες μέρες όμως έχει εξαφανιστεί.

Μέχρι αυτή την ώρα, μετά την εμφά­νι­ση και των τελευ­ταί­ων του «διευ­θυ­ντη­ρί­ου» της οργά­νω­σης που προ­σήλ­θαν αυτο­βού­λως, στη ΓΑΔΑ κρα­τού­νται συνο­λι­κά 22 άτο­μα, μετα­ξύ των οποί­ων και ο αρχη­γός Νίκος Μιχα­λο­λιά­κος, ενώ άλλοι 10, ανά­με­σα τους και ο Αρτέ­μης Ματ­θαιό­που­λος συνε­λή­φθη­σαν στο Εφε­τείο, όπου ήταν παρό­ντες την ώρα της ανα­κοί­νω­σης της τελι­κής από­φα­σης και οδη­γή­θη­καν στο Τμή­μα Μεταγωγών.

τη ΓΑΔΑ βρί­σκο­νται ήδη οι: Νίκος Μιχα­λο­λιά­κος, Ηλί­ας Κασι­διά­ρης, Πανα­γιώ­της Ηλιό­που­λος, Γιώρ­γος Γερ­με­νής, Γιώρ­γος Πατέ­λης και Γιάν­νης Καζαν­τζό­γλου όπως επί­σης και οι Στερ­γιό­που­λος και Λιακόπουλος.

Λίγο μετά τις 18:30 έγι­νε γνω­στό πως παρα­δό­θη­καν στη ΓΑΔΑ επί­σης οι Νίκος Μίχος, Ηλί­ας Πανα­γιώ­τα­ρος, Κων­στα­ντί­νος Μπαρ­μπα­ρού­σης και Νίκος Κούζηλος.

Ειδι­κό­τε­ρα, λίγα λεπτά μετά την ανα­κοί­νω­ση της από­φα­σης ο Ηλί­ας Κασι­διά­ρης, παρα­δό­θη­κε στο ΑΤ Πικερμίου.

Στο ΑΤ Νίκαιας παρα­δό­θη­καν οι Γιώρ­γος Πατέ­λης και Γιάν­νης Κατζαντζόγλου.

Στη Ραφή­να παρα­δό­θη­καν οι Πανα­γιώ­της Ηλιό­που­λος και Γιώρ­γος Γερ­με­νής, ενώ στο ΑΤ Κέρ­κυ­ρας παρα­δό­θη­κε ο Κομιανός.

Στις αρχές έχουν επί­σης παρα­δο­θεί ο Τσα­κα­νί­κας, ο οποί­ος προ­σήλ­θε στην Υπο­διεύ­θυν­ση Ασφά­λειας ΝΑ Αττι­κής και ο Ανα­διώ­της, ο οποί­ος εμφα­νί­στη­κε στο ΑΤ Δραπετσώνας.

Στο μετα­ξύ στη διεύ­θυν­ση Μετα­γω­γών κρα­τού­νται ήδη όσοι ήταν παρό­ντες στη δικα­στι­κή αίθου­σα την ώρα της ανα­κοί­νω­σης. Ανά­με­σα σε αυτούς ο Αρτέ­μης Ματ­θαιό­που­λος, ο μονα­δι­κός πρώ­ην βου­λευ­τής που ήταν παρών στο φινά­λε της δίκης.

Μέχρι την ώρα που γρά­φο­νταν αυτές οι γραμ­μές στο σπί­τι του παρέ­με­νε ο Γιώρ­γος Ρουπακιάς.

 

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο