Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΕΔΥΕ: Όχι στις βάσεις και τα πυρηνικά — Συλλογή υπογραφών ενάντια στην Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ

«Όχι στις βάσεις και τα πυρη­νι­κά. Να μην ανα­νε­ω­θεί, να καταγ­γελ­θεί η “Συμ­φω­νία Αμοι­βαί­ας Αμυ­ντι­κής Συνερ­γα­σί­ας Ελλά­δας — ΗΠΑ”». Με αυτό το κεντρι­κό σύν­θη­μα, η ΕΕΔΥΕ καλεί φορείς του εργα­τι­κού και λαϊ­κού κινή­μα­τος να απευ­θυν­θούν το επό­με­νο διά­στη­μα σε εργα­ζό­με­νους, αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους, συντα­ξιού­χους, φοι­τη­τές, ανθρώ­πους του Πολι­τι­σμού, από­στρα­τους των ενό­πλων δυνά­με­ων, ανα­δει­κνύ­ο­ντας τους μεγά­λους κιν­δύ­νους που προ­κύ­πτουν για το λαό και τους λαούς της περιο­χής από τη “Συμ­φω­νία Αμοι­βαί­ας Αμυ­ντι­κής Συνερ­γα­σί­ας” (ΣΑΑΣ), την οποία ετοι­μά­ζε­ται να ανα­νε­ώ­σει και να «ανα­βαθ­μί­σει» η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ.

Από την ΕΕΔΥΕ απο­φα­σί­στη­κε επί­σης η έναρ­ξη καμπά­νιας συλ­λο­γής υπο­γρα­φών (χει­ρό­γρα­φα και ηλε­κτρο­νι­κά εδώ), με στό­χο το κεί­με­νο (δια­βά­στε παρα­κά­τω) να φτά­σει σε χώρους δου­λειάς, σχο­λεία, αμφι­θέ­α­τρα, γειτονιές.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ
ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ — ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ
Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Εμείς, που υπο­γρά­φου­με το κεί­με­νο αυτό, εκφρά­ζου­με τη μεγά­λη ανη­συ­χία μας και την έντο­νη κατα­δί­κη μας για την Ελλη­νο-Αμε­ρι­κα­νι­κή “Συμ­φω­νία Αμοι­βαί­ας Αμυ­ντι­κής Συνερ­γα­σί­ας”, που επι­χει­ρεί να ανα­νε­ώ­σει, να ενι­σχύ­σει και να επε­κτεί­νει η κυβέρ­νη­ση ανα­βαθ­μί­ζο­ντας τη βάση της Σού­δας, προ­σθέ­το­ντας στη Συμ­φω­νία, τις βάσεις της Λάρι­σας, του Στε­φα­νο­βί­κειου και το λιμά­νι της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης, που δημιούρ­γη­σε η προη­γού­με­νη κυβέρνηση.

Πρό­κει­ται για πολύ επι­κίν­δυ­νη εξέ­λι­ξη που εμπλέ­κει βαθύ­τε­ρα τη χώρα μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους αντα­γω­νι­σμούς και στους πολε­μι­κούς σχε­δια­σμούς στην περιο­χή μας, θέτο­ντας το λαό και την νεο­λαία σε μεγά­λους κινδύνους.

Δια­τρα­νώ­νου­με τη θέλη­σή μας για συνέ­χι­ση της πάλης ΕΝΑΝΤΙΑ στις ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να μην ανα­νε­ω­θεί, να καταγ­γελ­θεί η Ελλη­νο­Α­με­ρι­κα­νι­κή “Συμ­φω­νία Αμοι­βαί­ας Αμυ­ντι­κής Συνεργασίας”

Να κλεί­σει η βάση της Σού­δας και οι άλλες Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟϊ­κές βάσεις

Καμιά συμ­με­το­χή των Ελλη­νι­κών Ενό­πλων Δυνά­με­ων σε ιμπε­ρια­λι­στι­κές απο­στο­λές στο εξωτερικό

Απο­δέ­σμευ­ση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Την Τετάρ­τη 2 Οκτώ­βρη θα οργα­νω­θεί μεγά­λη συγκέ­ντρω­ση ενά­ντια στη ΣΑΑΣ, στις 7.00 μ.μ. στο πάρ­κο Ελευ­θε­ρί­ας και πορεία στην Αμε­ρι­κά­νι­κη πρε­σβεία. Αντί­στοι­χες απο­φά­σεις για πολύ­μορ­φες κινη­το­ποι­ή­σεις ανα­μέ­νε­ται να ανα­κοι­νω­θούν από την ΕΔΥΕΘ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη καθώς και από Επι­τρο­πές Ειρή­νης σε όλη της χώρα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο