Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υιοθετούν τα ρατσιστικά συνθήματα για να τα δώσουν καλύτερο νόημα!!!

Υπό κανο­νι­κές συν­θή­κες δεν θα χρεια­ζό­ταν να ασχο­λη­θού­με άλλο με το ζήτη­μα του τίτλου του χαρ­το­φυ­λα­κί­ου που ανα­λαμ­βά­νει ο Μαρ­γα­ρί­της Σχοι­νάς, δηλα­δή της προ­στα­σί­ας του «Ευρω­παϊ­κού Τρό­που Ζωής», σε χαρ­το­φυ­λά­κιο που σχε­τί­ζε­ται με τη μετα­νά­στευ­ση. Ωστό­σο συνε­χί­ζει τις ανά­ξιες προ­σπά­θειές της η Ούρ­σου­λα φον ντερ Λάιεν να υπε­ρα­σπι­στεί την από­φα­σή της. Και σε αυτή της την προ­σπά­θεια, η Φον ντερ Λάιεν μας είπε κάτι πολύ σημα­ντι­κό. Προει­δο­ποί­η­σε (ανά­με­σα σε άλλα) για λαϊ­κι­στές που προ­σπα­θούν να «μας απο­στα­θε­ρο­ποι­ή­σουν από μέσα με χαμη­λού επι­πέ­δου εθνι­κι­στι­κά συν­θή­μα­τα» και πρό­σθε­σε πως «δεν πρέ­πει να αφή­σου­με αυτές τις δυνά­μεις να υπο­κλέ­ψουν τον ορι­σμό του ευρω­παϊ­κού τρό­που ζωής προς όφε­λός τους».

Τι μας λέει λοι­πόν εδώ η Φον ντερ Λάιεν: Πως θα υιο­θε­τή­σουν τα ρατσι­στι­κά συν­θή­μα­τα για να μπο­ρούν να τους δώσουν αυτοί νόη­μα καλύ­τε­ρο. Αυτή η πολι­τι­κή του εξευ­με­νι­σμού του φασισμού
μέσω της υιο­θέ­τη­σής του είναι η πλέ­ον ελε­ει­νή. Προ­σπα­θούν να τον «ρου­φή­ξουν», ανα­πα­ρά­γο­ντάς τον. Σε λίγα χρό­νια κάποιοι για ακό­μη μια φορά θα απο­ρούν «πού βρέ­θη­καν τόσοι φασίστες».

Έλα μου ντε;

Πηγή: Χαραυ­γή / Παλμ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο