Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εθελοντής στη δοκιμή του εμβολίου της «AstraZeneca» έχασε τη ζωή του

Ένας από τους εθε­λο­ντές που συμ­με­τεί­χε στην κλι­νι­κή δοκι­μή του εμβο­λί­ου που παρα­σκευά­ζουν η εται­ρεία «ΑstraZeneca» και το Πανε­πι­στή­μιο της Οξφόρ­δης για την Covid-19 απε­βί­ω­σε, ανα­κοί­νω­σε η υγειο­νο­μι­κή υπη­ρε­σία «Anvisa» της Βραζιλίας.

Η υπη­ρε­σία δεν διευ­κρί­νι­σε την υπη­κο­ό­τη­τα του εθε­λο­ντή. Σύμ­φω­να ωστό­σο με το Πανε­πι­στή­μιο του Σάο Πάου­λο, το οποίο βοη­θά στον συντο­νι­σμό της τρί­της φάσης της κλι­νι­κής δοκι­μής, ήταν Βραζιλιάνος.

Πάντως, η «Anvisa» ανα­κοί­νω­σε ότι η κλι­νι­κή δοκι­μή του εμβο­λί­ου θα συνε­χι­στεί στη Βρα­ζι­λία, παρά τον θάνα­το του εθελοντή.

Η κλι­νι­κή δοκι­μή του εμβο­λί­ου της φαρ­μα­κο­βιο­μη­χα­νί­ας AstraZeneca και του Πανε­πι­στη­μί­ου της Οξφόρ­δης στη Βρα­ζι­λία θα είχε δια­κο­πεί αν ο εθε­λο­ντής ο οποί­ος απε­βί­ω­σε μετεί­χε στο ενερ­γό σκέ­λος της, ανέ­φε­ρε μια πηγή με γνώ­ση της κατάστασης.

Η δήλω­ση αυτή ενδέ­χε­ται να σημαί­νει ότι ο εθε­λο­ντής μετεί­χε στην ομά­δα ελέγ­χου, δηλα­δή δεν του είχε χορη­γη­θεί το εμβό­λιο για την Covid-19 αλλά ένα άλλο εμβό­λιο για τη μηνιγ­γί­τι­δα. Το πρα­κτο­ρείο Bloomberg μετέ­δω­σε επί­σης ότι ο εθε­λο­ντής δεν είχε λάβει το πει­ρα­μα­τι­κό εμβό­λιο για τον νέο κορονοϊό.

Οι συμ­με­τέ­χο­ντες στις δοκι­μές δεν γνω­ρί­ζουν σε ποια ομά­δα ανή­κουν, αν δηλα­δή λαμ­βά­νουν το εμβό­λιο ή ένα ψευδοφάρμακο.

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο