Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισαγγελική έρευνα για τα ζώα που κάηκαν στο ιδιωτικό καταφύγιο στο Λαγονήσι

Προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση για τις συν­θή­κες θανά­του ζώων που φιλο­ξε­νού­νταν σε ιδιω­τι­κό κατα­φύ­γιο στο Λαγο­νή­σι, κατά τη διάρ­κεια της πυρ­κα­γιάς που ξέσπα­σε την Δευ­τέ­ρα στον Νέο Κου­βα­ρά και σε άλλες περιο­χές της Νοτιο­α­να­το­λι­κής Αττι­κής, διέ­τα­ξε η Εισαγ­γε­λία Πρω­το­δι­κών με αφορ­μή καταγ­γε­λί­ες και αναρ­τή­σεις για την απώ­λεια 25 σκυ­λιών και 40 γατών που κάη­καν μέσα στον χώρο.

Ο προϊ­στά­με­νος της Εισαγ­γε­λί­ας Αντώ­νιος Ελευ­θε­ριά­νος έδω­σε εντο­λή να διε­ρευ­νη­θούν οι ακρι­βείς συν­θή­κες υπό τις οποί­ες κάη­κε το κατα­φύ­γιο που τα φιλο­ξε­νού­σε, με απο­τέ­λε­σμα να βρουν φρι­κτό θάνα­το τα περισ­σό­τε­ρα από τα ζώα που έμε­ναν εκεί.

Την έρευ­να θα διε­νερ­γή­σει η αντει­σαγ­γε­λέ­ας Πανα­γιώ­τα Λαμπρι­νά­κου, η οποία και έχει εντο­λή να ζητή­σει όλα τα στοι­χεία της υπό­θε­σης μετα­ξύ άλλων για τη δια­βί­ω­ση των ζώων αλλά και την παρου­σία στο κατα­φύ­γιο ατό­μου για να συν­δρά­μει στη διά­σω­σή τους.

Σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα από τα φιλο­ξε­νού­με­να ζώα σώθη­καν μόνο επτά σκυ­λά­κια και μία γάτα, μετά από παρέμ­βα­ση εθε­λο­ντών οι οποί­οι προ­σέ­τρε­ξαν μετά από εκκλήσεις.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο