Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εισαγγελική έρευνα για το ναζιστικό χαιρετισμό του Κ. Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Στο στό­χα­στρο της Εισαγ­γε­λί­ας τίθε­ται ο ναζι­στι­κός χαι­ρε­τι­σμός του δικη­γό­ρου Κων­στα­ντί­νου Πλεύ­ρη, κατά τη διάρ­κεια συνε­δρί­α­σης του Πεντα­με­λούς Εφε­τεί­ου Κακουρ­γη­μά­των που δικά­ζει σε δεύ­τε­ρο βαθ­μό την υπό­θε­ση της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή.

Ο προϊ­στά­με­νος της Εισαγ­γε­λί­ας Πρω­το­δι­κών Αντώ­νης Ελευ­θε­ριά­νος, διέ­τα­ξε να ερευ­νη­θεί η ενέρ­γεια του δικη­γό­ρου, εκ των δύο που εκπρο­σω­πούν τον κατα­δι­κα­σμέ­νο ευρω­βου­λευ­τή Γιάν­νη Λαγό, υπό το πρί­σμα που ορί­ζει ο αντι­ρα­τσι­στι­κός νόμος.

Η εντο­λή του κ. Ελευ­θε­ριά­νου για τη διε­νέρ­γεια προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης, δια­τά­χθη­κε με βάση τις δια­τά­ξεις του αντι­ρα­τσι­στι­κού νόμου και ήδη έχει ανα­τε­θεί στην εισαγ­γε­λέα Μαρία Καρα­μα­νώ­λη, η οποία έχει ανα­λά­βει την αρμο­διό­τη­τα, δίω­ξης και έρευ­νας, ρατσι­στι­κών εγκλημάτων.

Ο Κων­στα­ντί­νος Πλεύ­ρης κατά τη συνε­δρί­α­ση της 7ης Οκτω­βρί­ου, όπου η μητέ­ρα του Παύ­λου Φύσ­σα εξε­τα­ζό­ταν από την υπε­ρά­σπι­ση κατη­γο­ρου­μέ­νων, χαι­ρέ­τι­σε ναζι­στι­κά σε μία αντι­πά­ρα­θε­ση που είχε με την μητέ­ρα του μου­σι­κού, η οποία του είπε πως αν βρι­σκό­μα­σταν στο εξω­τε­ρι­κό δεν θα μπο­ρού­σε να κάνει κάτι τέτοιο.

Στο πλαί­σιο της έρευ­νάς της, η κ. Καρα­μα­νώ­λη θα καλέ­σει σε κατά­θε­ση δικη­γό­ρους που ήταν παρό­ντες στη δικα­στι­κή αίθου­σα, όταν έγι­νε η κίνη­ση του συνη­γό­ρου του Γιάν­νη Λαγού, προ­κει­μέ­νου να απο­σα­φη­νι­στεί πως ακρι­βώς συνέ­βη το επει­σό­διο, το οποίο προ­κά­λε­σε αντι­δρά­σεις, αλλά και την έναρ­ξη πει­θαρ­χι­κού ελέγ­χου σε βάρος του κ. Πλεύ­ρη από τον ΔΣΑ.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο