Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προηγείται ο Ν. Ανδρουλάκης — Δεύτερος ο Γ. Παπανδρέου

Ολο­κλη­ρώ­θη­κε ο πρώ­τος γύρος των εσω­κομ­μα­τι­κών εκλο­γών στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Σύμ­φω­να με νεώ­τε­ρα απο­τε­λέ­σμα­τα από τη κατα­μέ­τρη­ση των ψήφων στην εσω­κομ­μα­τι­κή ψηφο­φο­ρία του Κινή­μα­τος Αλλα­γής, που έδω­σε η αρμό­δια Επι­τρο­πή (ΕΔΕΚΑΠ) προη­γεί­ται ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αφο­ρούν το 60% των εκλο­γι­κών τμη­μά­των όπου παρα­μέ­νει πρώ­τος ο Νίκος Ανδρου­λά­κης με 39,04% , δεύ­τε­ρος είναι ο Γιώρ­γος Παπαν­δρέ­ου με 26,25%, τρί­τος ο Ανδρέ­ας Λοβέρ­δος με 24,83%, και έπο­νται οι Χάρης Καστα­νί­δης με 3,72%, Παύ­λος Χρη­στί­δης με 3,34% και Π. Γερου­λά­νος με 2, 57%.

Οι κάλ­πες έκλει­σαν λίγο μετά τις 8 το βρά­δυ ενώ, με από­φα­ση της ΕΔΕΚΑΠ, η ψηφο­φο­ρία παρα­τά­θη­κε σε ορι­σμέ­να εκλο­γι­κά τμή­μα­τα στην Αθή­να, τη Θεσ­σα­λο­νί­κη κι άλλες μεγά­λες πόλεις καθώς ήταν μεγά­λες οι ουρές όσων ήθε­λαν να ψηφί­σουν και δεν ήταν δυνα­τόν να απο­κλει­στούν από τη ψηφοφορία.

Σύμ­φω­να με τίς τελι­κές εκτι­μή­σεις η συμ­με­το­χή έφτα­σε περί­που σε 276.000 άτο­μα, υπερ­βαί­νο­ντας κατά πολύ τα 212.000 άτο­μα που συμ­με­τεί­χαν στην προη­γού­με­νη εκλο­γι­κή δια­δι­κα­σία του 2017.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο