Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές — ΚΚΕ: Ξανακοκκινίζουμε την Ικαρία, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας σε όλη τη χώρα!

«Ξανα­κοκ­κι­νί­ζου­με την Ικα­ρία», «Στέλ­νου­με ξανά μήνυ­μα ελπί­δας σε όλη τη χώρα με την ισχυ­ρο­ποί­η­ση του ΚΚΕ», «Πιο δυνα­τό ΚΚΕ σημαί­νει ακό­μα πιο δυνα­τός ο ίδιος ο λαός». Με αυτά τα συν­θή­μα­τα πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε η μεγά­λη πολι­τι­κή συγκέ­ντρω­ση του ΚΚΕ στον Εύδη­λο Ικα­ρί­ας την Πέμ­πτη 22 Ιού­νη, με κεντρι­κή ομι­λή­τρια την Λουί­ζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ανοί­γο­ντας τη συγκέ­ντρω­ση ο Ρένος Ρου­στάς γραμ­μα­τέ­ας της ΤΕ Ικα­ρί­ας — Φούρ­νων του ΚΚΕ ανέ­φε­ρε: «Την Κυρια­κή θα δώσου­με απά­ντη­ση σε όλους αυτούς που όλα τα χρό­νια όχι μόνο δεν στη­ρί­ζουν τα δίκαια αιτή­μα­τά μας, αλλά τους έχου­με και απέ­να­ντί μας, για­τί οι Ικα­ριώ­τες αρνού­μα­στε τον 21ο αιώ­να να ζού­με χωρίς για­τρούς, να μην έχου­με ασθε­νο­φό­ρα, να πεθαί­νου­με σε καρό­τσες φορ­τη­γών, να μην έχου­με σύγ­χρο­να και ασφα­λή σχο­λεία, να κολυ­μπά­με σε θάλασ­σες νεκρο­τα­φεία αθώ­ων ανθρώ­πων, μανά­δων και παι­διών ξερι­ζω­μέ­νων από τους πολέ­μους των ιμπε­ρια­λι­στών…».

Στη συνέ­χεια ο Λεω­νί­δας Βαρ­δα­ρός, υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής στον Νομό Σάμου, είπε πως «η χαρά που πήρε ο λαός με τα αυξη­μέ­να ποσο­στά του ΚΚΕ σε όλη την Ελλά­δα και ειδι­κά στην Ικα­ρία, απο­τυ­πώ­νει τη δου­λειά που έχει κάνει το Κόμ­μα μέσα και έξω από τη Βου­λή, επι­κε­ντρώ­νο­ντας σε όλα τα λαϊ­κά προ­βλή­μα­τα που απα­σχο­λούν τους νησιώ­τες…». «Υπάρ­χουν οι δυνα­τό­τη­τες την Κυρια­κή το ΚΚΕ να πάει ακό­μα πιο ψηλά στην Ικα­ρία», ενώ χαι­ρέ­τι­σε τους αγώ­νες του λαού της Ικα­ρί­ας για τη στε­λέ­χω­ση με ιατρι­κό προ­σω­πι­κό όλων των δημό­σιων δομών Υγεί­ας του νησιού.

Ο Φανού­ρης Καρού­τσος, υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Ικα­ρί­ας με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» ξεκί­νη­σε την παρέμ­βα­σή του, λέγο­ντας: «Αν για όλη την Ελλά­δα το σύν­θη­μα του ΚΚΕ είναι “Κάντε το όπως στην Ικα­ρία”, το αντί­στοι­χο σύν­θη­μα για το νησί μας είναι “Κάντε όπως στο Καρα­βό­στα­μο!”, νοώ­ντας το 51% που πήρε στις τελευ­ταί­ες εκλο­γές η συγκε­κρι­μέ­νη περιο­χή…». Ανα­φέρ­θη­κε στη σημα­σία να εκλε­γεί κομ­μου­νι­στής δήμαρ­χος στην Ικα­ρία που θα είναι δίπλα και όχι απέ­να­ντι στους αγώ­νες και διεκ­δι­κή­σεις του ικα­ριώ­τι­κου λαού.

902.gr

Εκλο­γές 25ης Ιου­νί­ου: ΚΚΕ ή βαρβαρότητα

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο