Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Με «κοινές αξίες» Μητσοτάκης — Τσίπρας — Ομπάμα

Τις «κοι­νές» τους «αξί­ες» δια­πί­στω­σαν χτες οι Μητσο­τά­κης και Τσί­πρας με τον πρ. Πρό­ε­δρο των ΗΠΑ Μπ. Ομπά­μα, στο περι­θώ­ριο της παρου­σί­ας του σε συνέ­δριο του Ιδρύ­μα­τος «Σταύ­ρος Νιάρ­χος» για την Ψυχι­κή Υγεία.

Ο Ομπά­μα μίλη­σε παρου­σία των προ­έ­δρων των ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, του Αντ. Σαμα­ρά, του πρέ­σβη των ΗΠΑ στην Αθή­να, Τζορτζ Τζέιμς Τσού­νις κ.ά. Εκφρά­ζο­ντας προ­βλη­μα­τι­σμούς που έχουν στό­χο να ενσω­μα­τώ­σουν ευρύ­τε­ρες μάζες στην πολι­τι­κή του κεφα­λαί­ου ο Ομπά­μα είπε μετα­ξύ άλλων ότι «ο κόσμος έχει φτά­σει στο σημείο να μην πιστεύ­ει τίπο­τα και αυτό ζημιώ­νει τη δημο­κρα­τία μας. Πρέ­πει να μιλή­σου­με με αυτούς που δια­φω­νούν με εμάς. Αυτό θα οικο­δο­μή­σει νέες κοινωνίες».

Προη­γου­μέ­νως είχε κατ’ ιδί­αν συνά­ντη­ση με τον Κυρ. Μητσο­τά­κη, ο οποί­ος μίλη­σε κατό­πιν για «αξί­ες που και οι δύο μοι­ρα­ζό­μα­στε», βάζο­ντας ως ατζέ­ντα της συζή­τη­σής τους «τις προ­κλή­σεις που αντι­με­τω­πί­ζουν οι κοι­νω­νί­ες και οι νέοι μας σήμερα».

Συνά­ντη­ση είχε και με τον Αλ. Τσί­πρα, μιλώ­ντας «για τις κοι­νές τους αξί­ες», όπως τόνι­ζαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλω­στε, κατά τη σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση της Κου­μουν­δού­ρου, ο Τσί­πρας «ευχα­ρί­στη­σε τον Πρό­ε­δρο Ομπά­μα για την υπο­στή­ρι­ξη που είχε δώσει στην Ελλά­δα σε δύσκο­λες στιγμές».

Ριζο­σπά­στης.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο