Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές: Τρίτο κόμμα το ΚΚΕ στην Α’ Θεσσαλονίκης

Το αυξη­μέ­νο κύρος του Κόμ­μα­τος στην Κεντρι­κή Μακε­δο­νία επι­βε­βαιώ­θη­κε και με τα απο­τε­λέ­σμα­τα των εκλο­γών, καθώς δια­τή­ρη­σε και αύξη­σε το ποσο­στό σε όλες τις εκλο­γι­κές περι­φέ­ρειες, με τη μεγα­λύ­τε­ρη αύξη­ση να κατα­γρά­φε­ται στην Α’ Θεσ­σα­λο­νί­κης όπου ανα­δεί­χθη­κε τρί­το κόμ­μα με ποσο­στό 8,18%.

Τα συν­θή­μα­τα «ΚΚΕ ισχυ­ρό η ελπί­δα είναι εδώ» και «ένας αιώ­νας αγώ­νες και θυσία και το ΚΚΕ στην πρω­το­πο­ρία» αντή­χη­σαν  έξω από το κεντρι­κό εκλο­γι­κό κέντρο του ΚΚΕ στη Θεσ­σα­λο­νί­κη, όταν η Θεα­νώ Καπέ­τη, γραμ­μα­τέ­ας της ΚΟ κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας και μέλος του ΠΓ ανα­κοί­νω­σε ότι στην Α Θεσ­σα­λο­νί­κης το ΚΚΕ βρί­σκε­ται μετά από χρό­νια στην τρί­τη θέση!

«Το είπα­με και το κατα­φέ­ρα­με», είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά. «Συνε­χί­ζου­με τις επό­με­νες μέρες μαχη­τι­κά με όλον αυτόν τον κόσμο που έδω­σε τη μάχη στις εργα­τι­κές λαϊ­κές γει­το­νιές της Θεσ­σα­λο­νί­κης να δώσου­με τις επό­με­νες μάχες», πρόσθεσε.

Το ΚΚΕ εκλέ­γει έναν βου­λευ­τή στην Α’ Θεσ­σα­λο­νί­κης και έναν βου­λευ­τή στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Το ΚΚΕ ανα­δεί­χθη­κε τρί­το κόμ­μα συνο­λι­κά στον Δήμο Θεσ­σα­λο­νί­κης. Στο Α’ Δια­μέ­ρι­σμα (κέντρο πόλης), στην Τριαν­δρία, στο Δ’ Δια­μέ­ρι­σμα (Τού­μπα), στο Γ’ Δια­μέ­ρι­σμα (Άνω Πόλη).

Σε όλους τους δήμους της Α’ Θεσ­σα­λο­νί­κης το Κόμ­μα αύξη­σε τα ποσο­στά του και ανα­δεί­χθη­κε τρί­το κόμ­μα στον Άγιο Παύ­λο του Δήμου Νεά­πο­λης — Συκε­ών, στην Πολί­χνη του Δήμου Παύ­λου Μελά, αλλά και στη Β’ Θεσ­σα­λο­νί­κης στον Χορτιάτη,του Δήμου Πυλαί­ας — Χορ­τιά­τη, στη Νάου­σα της Ημα­θί­ας, στο Λιτό­χω­ρο Πιερίας.

Η άνο­δος που κατα­γρά­φει το ΚΚΕ συνο­λι­κά στην Περι­φέ­ρεια Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας απο­δει­κνύ­ει το κύρος του Κόμ­μα­τος στην εργα­τι­κή τάξη, τους βιο­πα­λαι­στές αγρό­τες, τους αυτο­α­πα­σχο­λού­με­νους, τους νέους και τις γυναί­κες. Επι­βε­βαί­ω­σε ότι απο­τε­λεί συνει­δη­τή επι­λο­γή χιλιά­δων που συμπο­ρεύ­τη­καν με τους κομ­μου­νι­στές τα τελευ­ταία χρό­νια σε όλα τα μέτω­πα πάλης που ανα­πτύ­χθη­καν στην περιο­χή για την υπε­ρά­σπι­ση των δικαιω­μά­των του λαού και της νεο­λαί­ας, κόντρα στην πολι­τι­κή που συν­θλί­βει τη ζωή τους.

902.gr.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο