Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές 2023: Debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς την Τετάρτη 10 Μάη

Το «παλιό μοντέ­λο» debate, δηλα­δή με την παρου­σία όλων των πολι­τι­κών αρχη­γών χωρίς ερω­τή­μα­τα, διά­λο­γο, με αυστη­ρούς κανό­νες και χρο­νό­με­τρα, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί την Τετάρ­τη 10 Μάη, στις 9 μ.μ., σύμ­φω­να με την από­φα­ση της δια­κομ­μα­τι­κής Επιτροπής.

Ειδι­κό­τε­ρα, η δια­δι­κα­σία θα διαρ­κέ­σει τρεις ώρες, θα μετα­δο­θεί από την ΕΡΤ με συντο­νι­στή τον δημο­σιο­γρά­φο Γιώρ­γο Κου­βα­ρά και έξι δημο­σιο­γρά­φους από κανά­λια εθνι­κής εμβέ­λειας που θα έχουν δικαί­ω­μα ερωτήσεων.

Οι θεμα­τι­κές ενό­τη­τες του debate θα είναι οικο­νο­μία — ανά­πτυ­ξη — απα­σχό­λη­ση, εξω­τε­ρι­κή πολι­τι­κή και άμυ­να, κρά­τος — θεσμοί — δια­φά­νεια, υγεία — παι­δεία — κοι­νω­νι­κό κρά­τος, περι­βάλ­λον — ενέρ­γεια ενώ θα υπάρ­χει και μία ελεύ­θε­ρη ενό­τη­τα, όπου θα τοπο­θε­τη­θούν οι πολι­τι­κοί αρχηγοί.

Σημειώ­νε­ται πως το ΚΚΕ, στη σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­ση της δια­κομ­μα­τι­κής επι­τρο­πής, πρό­βα­λε την πάγια θέση του για πραγ­μα­το­ποί­η­ση debate με όλους τους πολι­τι­κούς αρχη­γούς, που εξα­σφα­λί­ζει και την ισό­τι­μη προ­βο­λή όλων των κομ­μά­των, σε αντί­θε­ση με τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα ‑ιδιαί­τε­ρα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ- που καθο­ρί­ζουν τη στά­ση τους ανά­λο­γα με τη συγκυ­ρία και την εκλο­γι­κή τους δύναμη.

Κατέ­θε­σε ακό­μη προ­τά­σεις έτσι ώστε να εξα­σφα­λι­στεί πιο ελεύ­θε­ρη συζή­τη­ση και ουσια­στι­κός διά­λο­γος και όχι να επα­να­λη­φθεί η έως τώρα γνω­στή δια­δι­κα­σία των αυστη­ρών κανό­νων και των παράλ­λη­λων μονο­λό­γων, που έχει επι­κρι­θεί από τους δημο­σιο­γρά­φους, καθώς και από το τηλε­ο­πτι­κό κοινό.

Πρό­τει­νε σε κάθε θεμα­τι­κή ενό­τη­τα και κατά τη διάρ­κεια των απα­ντή­σε­ων των πολι­τι­κών αρχη­γών στις απα­ντή­σεις των δημο­σιο­γρά­φων, να μπο­ρούν να γίνο­νται ερω­τή­μα­τα, διά­λο­γος, χωρίς αυστη­ρούς κανό­νες και χρο­νό­με­τρα, όπως γίνε­ται και στα άλλα τηλε­ο­πτι­κά πάνελ.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο