Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εργοδότης απειλεί, ενώπιον του Άδωνι Γεωργιάδη, τους εργαζόμενους αν δεν ψηφίσουν αστικά κόμματα!!!

Τον γύρο του δια­δι­κτύ­ου κάνει από την Παρα­σκευή αισχρό και απο­κα­λυ­πτι­κό βίντεο από περιο­δεία του Άδω­νι Γεωρ­γιά­δη σε μεγά­λο ασφα­λι­στι­κό πρα­κτο­ρείο της λεω­φό­ρου Συγγρού.

Εκεί βλέ­πει κανείς τον ιδιο­κτή­τη και Διευ­θύ­νο­ντα Σύμ­βου­λο της επι­χεί­ρη­σης, ενώ­πιον του Υπουρ­γού Ανά­πτυ­ξης και υπο­ψη­φί­ου βου­λευ­τή της ΝΔ να απει­λεί τους εργα­ζό­με­νους και να τους υπο­δει­κνύ­ει την «μόνη» επι­λο­γή που οφεί­λουν να κάνουν στις εκλογές.

Όπως λέει «δεν μπο­ρεί να την πλη­ρώ­σου­με όλοι επει­δή κάποιοι έχε­τε απο­φα­σί­σει να επα­να­στα­τή­σε­τε…», ενώ θυμί­ζει πως «δεν είναι πολύ δημο­κρα­τι­κός σε αυτά τα πράγ­μα­τα και τους το έχει …απο­δεί­ξει».

Αυτό που πραγ­μα­τι­κά απο­δει­κνύ­ει η στά­ση του συγκε­κρι­μέ­νου ‑και όχι μόνο- εργο­δό­τη, είναι ο τρό­πος με τον οποίο τα αστι­κά κόμ­μα­τα υφαρ­πά­ζουν την λαϊ­κή ψήφο και το γεγο­νός ότι οι υπο­ψή­φιοι των αστι­κών κομ­μά­των κάνουν προ­ε­κλο­γι­κό αγώ­να με την επί­βλε­ψη της εργο­δο­σί­ας, που ανοι­χτά τρο­μο­κρα­τεί και εκβιά­ζει τους εργα­ζό­με­νους, την ώρα που οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ πρω­το­στα­τούν στους χώρους δου­λειάς για να σπά­σει η εργο­δο­τι­κή τρο­μο­κρα­τία και οι εργα­ζό­με­νοι να ιεραρ­χή­σουν τις δικές τους ανά­γκες και όχι τα συμ­φέ­ρο­ντα των «αφε­ντι­κών».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε σχό­λιό του για την επί­σκε­ψη Γεωρ­γιά­δη σε γρα­φεία εται­ρεί­ας όπου η εργο­δο­σία τρο­μο­κρα­τεί κι εκβιά­ζει τους εργα­ζό­με­νους, το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώ­νει:

«Από τη μια οι υπουρ­γοί της ΝΔ, όπως ο Γεωρ­γιά­δης, που κάνουν προ­ε­κλο­γι­κό αγώ­να με την επί­βλε­ψη της εργο­δο­σί­ας, που ανοι­χτά τρο­μο­κρα­τεί και εκβιά­ζει τους εργα­ζό­με­νους, και από την άλλη οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ που πρω­το­στα­τούν στους χώρους δου­λειάς για να σπά­σει η εργο­δο­τι­κή τρο­μο­κρα­τία και οι εργα­ζό­με­νοι να ιεραρ­χή­σουν τις δικές τους ανά­γκες και όχι τα συμ­φέ­ρο­ντα των “αφε­ντι­κών”.

Τελι­κά, το σύν­θη­μα του ΚΚΕ: “Μόνοι τους και Όλοι μας” επι­βε­βαιώ­νε­ται καθη­με­ρι­νά, αυτοί μόνοι τους με την εργο­δο­σία και εμείς όλοι μας για τις δικές μας ανά­γκες. Γι’ αυτό στις εκλο­γές χρειά­ζε­ται να είναι όσο πιο δυνα­τό γίνε­ται το ΚΚΕ, για να τρο­μο­κρα­τή­σου­με τους τρομοκράτες».

Η ψήφος στο ΚΚΕ απάντηση στους εκβιασμούς τους!

Το γεγο­νός κατα­δι­κά­ζει η ΚΟΒ Ασφα­λι­στι­κών της ΤΟ Χρη­μα­το­οι­κο­νο­μι­κών και Λογι­στι­κών Υπη­ρε­σιών της ΚΟΑ, η οποία σε ανα­κοί­νω­σή της ανα­φέ­ρει ακόμη:

«Καμία έκπλη­ξη. Τον εκφο­βι­σμό και την τρο­μο­κρα­τία όντως την έχου­με φάει με το κου­τά­λι χρό­νια τώρα στον κλά­δο και ειδι­κό­τε­ρα στα ασφα­λι­στι­κά πρα­κτο­ρεία. Δεν είναι τυχαίο δίπλα σε ποιους επι­λέ­γουν τα στε­λέ­χη της ΝΔ να μοστρά­ρουν μπρο­στά στις εκλο­γές, δίνο­ντας ώθη­ση σε τέτοιες στά­σεις των αφε­ντι­κών. Είναι υπό­λο­γοι! Πρέ­πει να τιμωρηθούν!

Αυτό είναι όμως το απο­τέ­λε­σμα και όλων των ευρω­ε­νω­σια­κών ρυθ­μι­στι­κών πλαι­σί­ων για το Mobbing, τον εκφο­βι­σμό στους χώρους εργα­σί­ας, τον δήθεν “σεβα­σμό στην ελεύ­θε­ρη έκφρα­ση” των εργα­ζο­μέ­νων κ.ά., που ψηφί­ζουν όλοι μαζί ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, με απο­κο­ρύ­φω­μα αντί­στοι­χα άρθρα στον εκτρω­μα­τι­κό νόμο Χατζηδάκη.

Όλοι τους μαζί έχουν νομο­θε­τή­σει την ασφυ­κτι­κή για τους εργα­ζό­με­νους σημε­ρι­νή κατά­στα­ση στους χώρους δου­λειάς, όπου η μια πλευ­ρά είναι οι ατο­μι­κές συμ­βά­σεις που επι­βά­λουν “σιω­πή νεκρο­τα­φεί­ου” με ατέ­λειω­τους κανο­νι­σμούς και κυρώ­σεις, ενώ η άλλη είναι η ανοι­χτή τρο­μο­κρα­τία της εργοδοσίας.

Αυτή είναι η “στα­θε­ρό­τη­τα” για την οποία μιλά­νε στον λαό. Αυτήν υπε­ρα­σπί­ζε­ται κι ο συγκε­κρι­μέ­νος εργο­δό­της. Ας μεί­νουν λοι­πόν μόνοι τους, να τους ψηφί­σουν μόνο εκεί­νοι που εκπρο­σω­πούν: Τα αφεντικά!

Οι εργα­ζό­με­νοι, όλοι εμείς, έχου­με άλλη επι­λο­γή! Την δική μας απά­ντη­ση στους εκβια­σμούς τους!

Το κρί­σι­μο δεν είναι το “χρώ­μα” ή η σύν­θε­ση της επό­με­νης κυβέρ­νη­σης που θα είναι από χέρι αντι­λαϊ­κή, ούτε η «κυβερ­νη­τι­κή στα­θε­ρό­τη­τα», που για τον λαό θα σημαί­νει αστά­θεια, ανα­σφά­λεια, νέα βάρη.

Το δίλημ­μα είναι αν θα υπάρ­ξει στα­θε­ρό­τη­τα για τον λαό. Αυτό προ­ϋ­πο­θέ­τει ισχυ­ρό εργα­τι­κό και λαϊ­κό κίνη­μα. Και γι αυτό χρειά­ζε­ται πιο δυνα­τό ΚΚΕ στις 21 Μάη και σε όσες κάλ­πες ακολουθήσουν!

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο