Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εμπορικοί πόλεμοι, ένταση χαφιεδισμού και καταστολής σε βάρος του εργατικού — λαϊκού κινήματος -|VIDEO

Στη συζή­τη­ση για «τον δημο­κρα­τι­κό έλεγ­χο των μέσων κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης και προ­στα­σία των θεμε­λιω­δών δικαιω­μά­των» στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου παρε­νέ­βη η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ.

Στην τοπο­θέ­τη­σή του ο ευρω­βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος Κώστας Παπα­δά­κης ανέφερε:

«Αντα­γω­νι­σμοί, αλλη­λο­κα­τη­γο­ρί­ες και άσφαι­ρες “ηθι­κές” κορό­νες για τον “έλεγ­χο των μέσων κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης”: Όλα τους εντάσ­σο­νται στον εμπο­ρι­κό πόλε­μο για το ποιος θα απο­κτή­σει προ­βά­δι­σμα στην “ψηφια­κή οικο­νο­μία”, ΗΠΑ, Κίνα ή ΕΕ.

Με εφό­διό τους σχε­τι­κές ψηφια­κές συμ­φω­νί­ες που υπη­ρε­τούν τα συμ­φέ­ρο­ντα των οικο­νο­μι­κών ομί­λων και με πρό­σχη­μα την προ­στα­σία των προ­σω­πι­κών δεδο­μέ­νων, EE και ΗΠΑ αντα­γω­νί­ζο­νται για τον έλεγ­χο της μαζι­κής κατα­γρα­φής, φακε­λώ­μα­τος, εμπο­ρί­ας και εκμε­τάλ­λευ­σης δεδο­μέ­νων από κρα­τι­κές και άλλες υπη­ρε­σί­ες, ομί­λους, με κρι­τή­ριο τα αστρο­νο­μι­κά κέρ­δη τους, πολ­λα­πλά­σια μάλι­στα εν μέσω παν­δη­μί­ας. Ταυ­τό­χρο­να συνερ­γά­ζο­νται, απο­σπώ­ντας και δια­βι­βά­ζο­ντας “προ­σω­πι­κά δεδο­μέ­να” και πλη­ρο­φο­ρί­ες στις πλά­τες των λαών, εντεί­νο­ντας τον χαφιε­δι­σμό και την κατα­στο­λή σε βάρος του εργα­τι­κού — λαϊ­κού κινήματος.

Όσο τα δεδο­μέ­να, η συλ­λο­γή και η επε­ξερ­γα­σία τους είναι στην ιδιο­κτη­σία και τον έλεγ­χο μονο­πω­λί­ων και αστι­κών κρα­τών, που υπη­ρε­τούν την καπι­τα­λι­στι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση, δεν υπάρ­χει τρό­πος προ­στα­σί­ας τους.

Η εργα­τι­κή — λαϊ­κή πάλη και ο αγώ­νας για την υπε­ρά­σπι­ση των λαϊ­κών δικαιω­μά­των και ελευ­θε­ριών συν­δέ­ε­ται άρρη­κτα με την πάλη για την ανα­τρο­πή της βαρ­βα­ρό­τη­τας του καπι­τα­λι­σμού που μετα­τρέ­πει τις τερά­στιες επι­στη­μο­νι­κές και τεχνο­λο­γι­κές δυνα­τό­τη­τες σε νέα δεσμά σε βάρος των λαών».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο