Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας ΚΚΕ: Καταγγέλλει το κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοκράτησης του λαού

Τον αυταρ­χι­κό κατή­φο­ρο της κυβέρ­νη­σης και της προ­σπά­θειας κλί­μα­τος αστυ­νο­μο­κρα­τί­ας και τρο­μο­κρά­τη­σης του λαού, καταγ­γέλ­λει η Κομ­μα­τι­κή Οργά­νω­ση Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ.

Αυτό, όπως τονί­ζει, εκφρά­στη­κε και μετά την πρό­σφα­τη κινη­το­ποί­η­ση των φοι­τη­τών, γονέ­ων και εργα­ζο­μέ­νων με «κυνή­γι» ελέγ­χων και την προ­σα­γω­γή μαθή­τριας και φοι­τη­τών που περί­με­ναν το λεω­φο­ρείο. Επί­σης,  στέ­κε­ται στην αστυ­νο­μι­κή βία κατά δια­δη­λω­τών (όπου για το περι­στα­τι­κό υπάρ­χει εισαγ­γε­λι­κή παρέμ­βα­ση) και ξεκα­θα­ρί­ζει ότι «κάνουν μεγά­λο λάθος αν νομί­ζουν ότι με την τακτι­κή τους αυτή μπο­ρούν να βάλουν το κίνη­μα στο γύψο και να επι­βά­λουν την αντι­λαϊ­κή τους πολιτική».

Ανα­λυ­τι­κά η ανακοίνωση:

«Συνε­χί­ζε­ται ο αυταρ­χι­κός κατή­φο­ρος της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ και η προ­σπά­θεια δημιουρ­γί­ας κλί­μα­τος αστυ­νο­μο­κρα­τί­ας και τρο­μο­κρά­τη­σης του λαού.

Στα πλαί­σια αυτά μετά το τέλος της κινη­το­ποί­η­σης των Φοι­τη­τι­κών Συλ­λό­γων, των σωμα­τεί­ων των εργα­ζο­μέ­νων και της Ομο­σπον­δί­ας Γονέ­ων Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας, ενά­ντια στην ψήφι­ση του νέου νόμου για την Ανώ­τα­τη Εκπαί­δευ­ση, η Αστυ­νο­μία εξα­πέ­λυ­σε κυνή­γι ελέγ­χων και “εξα­κρί­βω­σης” στοι­χεί­ων. Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό το γεγο­νός της προ­σα­γω­γής στη ΓΑΔΘ, από πέντε άνδρες της ομά­δας “Ζ”, μιας μαθή­τριας και δύο φοι­τη­τών που περί­με­ναν το λεω­φο­ρείο στην περιο­χή της οδού Λαγκαδά.

Το κλί­μα αυτό οδη­γεί ανα­πό­φευ­κτα και σε φαι­νό­με­να αστυ­νο­μι­κής βίας όπως αυτή που ασκή­θη­κε σε δια­δη­λω­τές στο περι­θώ­ριο της κινη­το­ποί­η­σης της Τετάρ­της στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Κάνουν μεγά­λο λάθος αν νομί­ζουν ότι με την τακτι­κή τους αυτή μπο­ρούν να βάλουν το κίνη­μα στο γύψο και να επι­βά­λουν την αντι­λαϊ­κή τους πολι­τι­κή. Οι εργα­ζό­με­νοι, οι φοι­τη­τές, οι μαθη­τές δεν πρό­κει­ται να κάτσουν με σταυ­ρω­μέ­να τα χέρια, την ίδια ώρα που η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, εν μέσω παν­δη­μί­ας, προ­χω­ρά με γορ­γούς ρυθ­μούς μέτρα και πολι­τι­κές που υπο­βαθ­μί­ζουν τις σπου­δές, το μέλ­λον και τη ζωή τους».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο