Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ενωμοτάρχης Μπαλάσκας: «Όταν μιλάω εγώ θα χαλαρώνετε»!

Με ύφος ενω­μο­τάρ­χη της δεκα­ε­τί­ας του ’50, ειρω­νεί­ες και κου­τσα­βα­κι­σμούς, εμφα­νί­στη­κε σε πρω­ϊ­νή τηλε­ο­πτι­κή εκπο­μπή του MEGA ο γνω­στός και μη εξαι­ρε­τέ­ος συν­δι­κα­λι­στής της αστυ­νο­μί­ας Σταύ­ρος Μπαλάσκας.

Ο Μπα­λά­σκας, αφού ειρω­νεύ­τη­κε την 18χρονη που πρό­φα­τα κατήγ­γει­λε αστυ­νο­μι­κούς για χυδαία συμπε­ρι­φο­ρά, εξε­μά­νη όταν ο δικη­γό­ρος Θεό­δω­ρος Μαντάς επι­χεί­ρη­σε να πει για τα φαι­νό­με­να αστυ­νο­μι­κής βίας. Χτυ­πώ­ντας το χέρι στο τρα­πέ­ζι και υψώ­νο­ντας τον τόνο της φωνής είπε: «Κύριε Μαντά χαλα­ρώ­στε. Όταν θα μιλάω εγώ για αυτά θα χαλα­ρώ­νε­τε κύριε Μαντά. Όταν μιλάω σε αυτά θα χαλα­ρώ­νε­τε κ. Μαντά», ενώ στην εύλο­γη αντί­δρα­ση του δικη­γό­ρου απά­ντη­σε με ειρω­νεία: «Πιεί­τε λίγο καφέ κύριε Μαντά».

Θυμί­ζου­με ότι ο Στ. Μπα­λά­σκας, που συχνά περι­φέ­ρε­ται στα κανά­λια με την ιδιό­τη­τα του συν­δι­κα­λι­στή της ΕΛ.ΑΣ, είναι ο ίδιος κύριος που πριν λίγες εβδο­μά­δες έλε­γε ότι «στη Λαμία 110 αστυ­νο­μι­κοί φυλά­νε το σκή­νω­μα του Κουφοντίνα».

Πρό­κει­ται για τον ίδιο τύπο που αμέ­σως μετά το τέλος της δίκης της Χρυ­σής Αυγής καγ­χα­ζε σε τηλε­ο­πτι­κό παρά­θυ­ρο για το… «άψο­γο» επι­χει­ρη­σια­κό σχέ­διο που είχε στή­σει η ΕΛ.ΑΣ για τις συλ­λή­ψεις των κατα­δι­κα­σθέ­νων ναζι­στών και όταν μάλι­στα ρωτή­θη­κε αν υπήρ­χε περί­πτω­ση να δια­φύ­γει κάποιος χρυ­σαυ­γί­της έβα­λε τα γέλια λέγο­ντας «ούτε μία στο τρισεκατομμύριο»…

Αλή­θεια, κ. Μπα­λά­σκα και κ. Χρυ­σο­χοϊ­δη, ο χρυ­σαυ­γί­της Παπ­πάς που βρίσκεται;

Και, βέβαια, είναι ο ίδιος τηλε-συν­δι­κα­λι­στής της αστυ­νο­μί­ας που δικαιο­λο­γού­σε τη βίαιη σύλ­λη­ψη πατέ­ρα και γιου τον περα­σμέ­νο Δεκέμ­βρη στο Κου­κά­κι λέγο­ντας ότι οι… ταρά­τσες των σπι­τιών είναι δημό­σιος χώρος.

Γι’ αυτό, λοι­πόν, όταν μιλά­ει ο Μπα­λά­σκας «θα χαλα­ρώ­νε­τε», τ’ ακούτε;

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο