Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Εξάψαλμος» σε Χατζηδάκη από απολυμένους εργαζόμενους στην Πλατεία Αριστοτέλους

Τα «άκου­σε» από απο­λυ­μέ­νους εργα­ζό­με­νους των Λιπα­σμά­των Καβά­λας (ΒΦΛ) ο υπουρ­γός Εργα­σί­ας και Κοι­νω­νι­κών Υπο­θέ­σε­ων Κωστής Χατζη­δά­κης την ώρα που έπι­νε τον καφέ του στην Πλα­τεία Αρι­στο­τέ­λους της Θεσσαλονίκης.

Οι εργα­ζό­με­νοι πλη­σί­α­σαν το καφέ που κάθο­νταν με την παρέα του ο υπουρ­γός και εξέ­φρα­σαν με έντο­νο τρό­πο την αγα­νά­κτη­σή τους για τις απο­λύ­σεις και τους ελεγ­κτι­κούς μηχα­νι­σμούς του υπουργείου.

Σύμ­φω­να με το voria.gr, οι εργα­ζό­με­νοι εξέ­φρα­σαν σε πολύ έντο­νους τόνους την αγα­νά­κτη­σή τους για την από­λυ­σή τους και κατη­γό­ρη­σαν τον υπουρ­γό Εργα­σί­ας ότι δεν «έχει ελέγ­ξει τις παρέν­θε­τες εται­ρεί­ες του επι­χει­ρη­μα­τία Λαυρεντιάδη».

Παράλ­λη­λα, σημεί­ω­σαν ότι η Νέα Δημο­κρα­τία «αυτά που έλε­γε ως αντι­πο­λί­τευ­ση δεν τα τηρεί τώρα που είναι στην κυβέρ­νη­ση», φωνά­ζο­ντας πως «130 οικο­γέ­νειες έχουν μεί­νει στον δρό­μο». Ορι­σμέ­νοι μάλι­στα δεν έκρυ­ψαν ότι ψήφι­ζαν επί χρό­νια ΝΔ, ενώ δεν έλλει­ψαν και τα «γαλ­λι­κά» προς τον υπουρ­γό και την κυβέρνηση.

Οι απο­λυ­μέ­νοι εργα­ζό­με­νοι κατη­γό­ρη­σαν τον Κ. Χατζη­δά­κη ότι είναι ο πρώ­τος που εφαρ­μό­ζει τον νόμο ομα­δι­κές απο­λύ­σεις, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε.

Από την πλευ­ρά του ο υπουρ­γός Εργα­σί­ας ανα­φέ­ρε πως υπάρ­χουν προ­γράμ­μα­τα στή­ρι­ξης των εργα­ζο­μέ­νων μέσω του ΟΑΕΔ, με τους απο­λυ­μέ­νους να απα­ντούν ότι δεν επι­θυ­μούν την ελε­η­μο­σύ­νη της κυβέρ­νη­σης μέσω ΟΑΕΔ αλλά να επι­στρέ­ψουν στη δου­λειά τους.

Αδυ­να­τώ­ντας να αντι­με­τω­πί­σει τους εργα­ζό­με­νους και με την έντα­ση να κλι­μα­κώ­νε­ται, ο υπουρ­γός απο­χώ­ρη­σε απο το σημείο συνο­δεία αστυνομίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο