Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εξ αποστάσεως θα γίνει και το εαρινό εξάμηνο στα ΑΕΙ

Εξ απο­στά­σε­ως θα γίνει και το εαρι­νό εξά­μη­νο στα ΑΕΙ της χώρας, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του Υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας και Θρησκευμάτων.

Από το Γρα­φείο Τύπου του Υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας και Θρη­σκευ­μά­των ανα­κοι­νώ­θη­καν τα ακό­λου­θα που αφο­ρούν στην ανώ­τα­τη εκπαίδευση:

α) Κατό­πιν εισή­γη­σης της επι­τρο­πής των Ειδι­κών, η εκπαι­δευ­τι­κή δια­δι­κα­σία των προ­πτυ­χια­κών και μετα­πτυ­χια­κών προ­γραμ­μά­των σπου­δών του εαρι­νού εξα­μή­νου 2021 θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί μόνον με τη χρή­ση μεθό­δων εξ απο­στά­σε­ως εκπαί­δευ­σης. Οι λοι­ποί όροι για τη διε­ξα­γω­γή των προ­γραμ­μά­των σπου­δών θα καθο­ρι­σθούν σύμ­φω­να με τις απο­φά­σεις των οργά­νων των ΑΕΙ.

β) Ως προς τις κλι­νι­κές, πρα­κτι­κές και εργα­στη­ρια­κές ασκή­σεις ισχύ­ουν όσα περι­λαμ­βά­νο­νται στην εκά­στο­τε τρο­πο­ποιού­με­νη κοι­νή υπουρ­γι­κή από­φα­ση «Έκτα­κτα μέτρα προ­στα­σί­ας της δημό­σιας υγεί­ας από τον κίν­δυ­νο περαι­τέ­ρω δια­σπο­ράς του κορω­νοϊ­ού COVID-19 στο σύνο­λο της Επι­κρά­τειας». Επι­τρέ­πε­ται η μετα­κί­νη­ση μόνον για λόγους συμ­με­το­χής σε κλι­νι­κές ασκή­σεις φοι­τη­τών τελευ­ταί­ου έτους προ­γράμ­μα­τος σπου­δών α΄ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επι­στη­μών Υγεί­ας Α.Ε.Ι. ή για λόγους φοί­τη­σης Δοκί­μων Υπα­στυ­νό­μων, Δοκί­μων Αστυ­φυ­λά­κων και Συνο­ρια­κών Φυλά­κων Ορι­σμέ­νου Χρό­νου των Σχο­λών Αξιω­μα­τι­κών και Αστυ­φυ­λά­κων της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας, καθώς και σπου­δα­στών των Σχο­λών Δοκί­μων Σημαιο­φό­ρων και Δοκί­μων Λιμε­νο­φυ­λά­κων του Λιμε­νι­κού Σώμα­τος — Ελλη­νι­κής Ακτοφυλακής.

γ) Στην ίδια ΚΥΑ προ­βλέ­πε­ται η μετα­κί­νη­ση με σκο­πό μετα­φο­ράς οικο­σκευ­ής μετά από λύση της σύμ­βα­σης μίσθω­σης οικιών των φοι­τη­τών που μισθώ­νουν ακί­νη­το στην τοπο­θε­σία των σπου­δών τους με τη συνο­δεία ενός ακό­μη προσώπου.

δ) Η δια­νο­μή των διδα­κτι­κών συγ­γραμ­μά­των θα γίνει εκ νέου με κατ’ οίκον παρά­δο­ση. Οι δικαιού­χοι φοι­τη­τές που δεν υπέ­βα­λαν σχε­τι­κή δήλω­ση για τα συγ­γράμ­μα­τα του χει­με­ρι­νού εξα­μή­νου στο πλη­ρο­φο­ρια­κό σύστη­μα ΕΥΔΟΞΟΣ στην προ­βλε­πό­με­νη προ­θε­σμία ή ανή­κουν σε ειδι­κές κατη­γο­ρί­ες (από μετεγ­γρα­φή, μετα­κι­νη­θέ­ντες κλπ), θα έχουν τη δυνα­τό­τη­τα να υπο­βά­λουν δήλω­ση εντός του εαρι­νού εξαμήνου.

ε) Στο πλαί­σιο των παρό­ντων επι­δη­μιο­λο­γι­κών δεδο­μέ­νων δεν είναι ακό­μη εφι­κτή η διε­ξα­γω­γή των κατα­τα­κτη­ρί­ων εξετάσεων.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο