Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΟΜ: Αναληθές το δημοσίευμα για το «θαύμα» με τον 17χρονο που νοσηλευόταν σε ΜΕΘ

Ανα­λη­θές χαρα­κτη­ρί­ζει το δημο­σί­ευ­μα της εφη­με­ρί­δας ”Στο Νησί” Μυτι­λή­νης, ο Εθνι­κός Οργα­νι­σμός Μετα­μο­σχεύ­σε­ων (ΕΟΜ), το οποίο τις τελευ­ταί­ες ώρες ανα­πα­ρά­γε­ται από πανελ­λή­νιας εμβέ­λειας μέσα και κοι­νω­νι­κά δίκτυα, ανα­φο­ρι­κά με 17χρονο ασθε­νή που νοση­λευό­ταν στη ΜΕΘ του Νοσο­κο­μεί­ου Μυτι­λή­νης με κρα­νιο­ε­γκε­φα­λι­κές κακώ­σεις και τελι­κά έλα­βε εξι­τή­ριο. Προς απο­κα­τά­στα­ση της αλή­θειας και πρό­λη­ψης περαι­τέ­ρω ζημί­ας στον θεσμό της Δωρε­άς Οργά­νων, κατό­πιν επι­κοι­νω­νί­ας με τη Διοί­κη­ση του Νοσο­κο­μεί­ου και τον διευ­θυ­ντή της ΜΕΘ, ο ΕΟΜ απο­σα­φη­νί­ζει οτι:

Ουδέ­πο­τε τέθη­κε προς την οικο­γέ­νειά του 17χρονου το ενδε­χό­με­νο της δωρε­άς των οργά­νων του από τους θερά­πο­ντες ιατρούς.

Ο ασθε­νής, παρά τις κρα­νιο­ε­γκε­φα­λι­κές κακώ­σεις που υπέ­στη, ουδέ­πο­τε παρου­σί­α­σε σημεία εγκε­φα­λι­κού θανά­του και ως εκ τού­του ουδέ­πο­τε πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν οι σχε­τι­κές εξε­τά­σεις προς επι­βε­βαί­ω­ση ή απο­κλει­σμό αυτού.

Όλες οι σχε­τι­κές ανα­κρι­βείς πλη­ρο­φο­ρί­ες απο­τε­λούν ανεύ­θυ­νες υπο­θέ­σεις μη εξου­σιο­δο­τη­μέ­νων προ­σώ­πων, χωρίς την επι­βε­βλη­μέ­νη δημο­σιο­γρα­φι­κή έρευ­να και δια­σταύ­ρω­ση στοι­χεί­ων, που προ­σβάλ­λουν βαθύ­τα­τα την επι­στη­μο­νι­κή επάρ­κεια του Νοσο­κο­μεί­ου Μυτι­λή­νης και πλήτ­τουν ανε­πα­νόρ­θω­τα την ιδέα της Δωρε­άς Οργάνων.

Καλού­με τους ιθύ­νο­ντες και συγκε­κρι­μέ­να την εφη­με­ρί­δα ”Στο Νησί” όπως ανα­κα­λέ­σει και ανα­σκευά­σει άμε­σα το σχε­τι­κό δημο­σί­ευ­μα. Η νομο­θε­σία σχε­τι­κά με την επι­βο­λή αυστη­ρών ποι­νι­κών κυρώ­σε­ων, τόσο για τη δια­σπο­ρά ψευ­δών ειδή­σε­ων, όσο και για την, με οποιον­δή­πο­τε τρό­πο, παρα­κώ­λυ­ση των δια­δι­κα­σιών δωρε­άς και μετα­μό­σχευ­σης οργά­νων είναι σαφής.

 

Ο Μαρξ και η αισθη­τι­κή, του Μιχα­ήλ Λίφσιτς

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο