Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΟ ΚΚΕ: «Εκατομμύρια διαδηλωτές σε όλον τον κόσμο αχρηστεύουν τη βρώμικη προπαγάνδα και υπερασπίζονται το δίκιο του παλαιστινιακού λαού»

Παρέμ­βα­ση στη συζή­τη­ση για την «ανθρω­πι­στι­κή κατά­στα­ση στη Γάζα» πραγ­μα­το­ποί­η­σε η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­παϊ­κού Κοι­νο­βου­λί­ου, στο Στρασβούργο.

Σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση, ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ Κώστας Παπα­δά­κης, κατά τη διάρ­κεια της ομι­λί­ας του τόνι­σε: «Κύριε Μπο­ρέλ δεν χρειά­ζε­ται πτυ­χίο δικη­γό­ρου για να κατα­δι­κά­σε­τε τις φρι­κα­λε­ό­τη­τες του κατο­χι­κού Ισρα­ήλ στη Γάζα. Δεν χρειά­ζε­ται. Για­τί σπέρ­νουν τον θάνα­το σε νεο­γνά, παι­διά, αμά­χους, γυναί­κες, βομ­βαρ­δί­ζο­ντας νοσο­κο­μεία, σχο­λεία, με χιλιά­δες νεκρούς.

Καταρ­ρέ­ουν ένα-ένα τα fake news του ισραη­λι­νού στρα­τού που δολο­φό­νη­σε ως και σε Ισραη­λι­νούς αμά­χους πάντα με τα γνω­στά προ­σχή­μα­τα περί “αυτο­ά­μυ­νας” για να διαιω­νί­σει την κατο­χή. Στό­χο δεν έχει τη Χαμάς αλλά την ματαί­ω­ση ίδρυ­σης ανε­ξάρ­τη­του παλαι­στι­νια­κού κρά­τους, την εκκα­θά­ρι­ση της Γάζας από Παλαι­στί­νιους για να γίνει αυτή κερ­δο­φό­ρο για την αστι­κή τάξη του Ισρα­ήλ εμπο­ρι­κό κι ενερ­γεια­κό πέρα­σμα. Κατα­δι­κά­ζου­με τα σχέ­δια αυτά που στη­ρί­ζουν η ΕΕ, κυβερ­νή­σεις των κρα­τών-μελών, όπως της ΝΔ. Απαι­τού­με να στα­μα­τή­σει η στρα­τιω­τι­κή επί­θε­ση και η κατο­χή. Καμία εμπλο­κή και διευ­κό­λυν­ση της σφα­γής του παλαι­στι­νια­κού λαού».

«Εκα­τομ­μύ­ρια δια­δη­λω­τών σε όλον τον κόσμο αχρη­στεύ­ουν τη βρώ­μι­κη προ­πα­γάν­δα. Υπε­ρα­σπί­ζο­νται το δίκιο του παλαι­στι­νια­κού λαού κι απαι­τούν ανε­ξάρ­τη­το παλαι­στι­νια­κό κρά­τος στα σύνο­ρα του ’67 με πρω­τεύ­ου­σα την Αν. Ιερου­σα­λήμ, με απε­λευ­θέ­ρω­ση των πολι­τι­κών κρα­του­μέ­νων και επι­στρο­φή των προ­σφύ­γων στις εστί­ες τους», κατέ­λη­ξε ο κ. Παπαδάκης.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο