Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κατέληξε η 16χρονη που ήταν σε κώμα μετά από χρήση «κοκτέιλ ναρκωτικών»

Πέθα­νε η 16χρονη που νοση­λευό­ταν στη ΜΕΘ του Ερυ­θρού Σταυ­ρού σε κωμα­τώ­δη κατά­στα­ση έπει­τα από χρή­ση κοκτέιλ τοξι­κών ουσιών. Εϊχε εντο­πι­στεί στις αρχές του μήνα, σε σπί­τι στον Βύρω­να χωρίς τις ασθή­σεις της. Μετά τη δια­κο­μι­δή τής 16χρονης στο νοσο­κο­μείο η υπό­θε­ση οδη­γή­θη­κε στη Δικαιο­σύ­νη και αφο­ρά τη δρά­ση σπεί­ρας δια­κί­νη­σης ναρ­κω­τι­κών ουσιών μετα­ξύ των οποί­ων και το ιδιαί­τε­ρα επι­κίν­δυ­νο λόγω τοξι­κό­τη­τας μείγ­μα “σίσα” που έχει πολύ χαμη­λή τιμή. Για την υπό­θε­ση έχουν οδη­γη­θεί στη φυλα­κή οι δύο από τους πέντε κατη­γο­ρού­με­νους. Οι υπό­λοι­ποι τρεις είχαν αφε­θεί ελεύθεροι.

Η ανή­λι­κη ήταν δια­σω­λη­νω­μέ­νη στη ΜΕΘ του νοσο­κο­μεί­ου «Ερυ­θρός Σταυ­ρός», από της 6 Νοεμβρίου.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι μετά τις απο­λο­γί­ες τους οδη­γή­θη­καν στη φυλα­κή δύο από τους πέντε κατη­γο­ρού­με­νους για την υπόθεση.

Οι ίδιοι αρνή­θη­καν τις κατη­γο­ρί­ες που τους απο­δί­δο­νταν για δια­κε­κρι­μέ­νη δια­κί­νη­ση περί ναρ­κω­τι­κών, βαριά σωμα­τι­κή βλά­βη λόγω δια­κί­νη­σης ναρ­κω­τι­κών σε ανή­λι­κη, συμ­μο­ρία και παρά­βα­ση του νόμου περί όπλων.

Το χρονικό

Ολα ξεκί­νη­σαν έπει­τα από κλή­ση που δέχτη­κε το ΕΚΑΒ το πρωί της 6ης Νοεμ­βρί­ου. Η κλή­ση έγι­νε από δια­μέ­ρι­σμα στην περιο­χή του Βύρω­να, το οποίο ανή­κει σε έναν από τους δράστες.

Σε αυτό το σπί­τι, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες της «Κ» είχαν βρε­θεί το βρά­δυ της 5ης Νοεμ­βρί­ου οι συλ­λη­φθέ­ντες, η 16χρονη και μία φίλη της.

Εκεί έκα­ναν χρή­ση ουσιών και προ­μή­θευ­σαν στη 16χρονη, κάν­να­βη και ηρω­ί­νη. Το επό­με­νο πρωί η ανή­λι­κη δεν ξυπνού­σε, είχε μάτια γουρ­λω­μέ­να και έβγα­ζε αίμα και υγρά από τη μύτη.

Οι δρά­στες έφυ­γαν από το σπί­τι και έμει­νε μαζί της μόνο η φίλη της. Η 16χρονη μετα­φέρ­θη­κε εσπευ­σμέ­να στο νοσο­κο­μείο «Ερυ­θρός Σταυ­ρός» χωρίς σφυγ­μό, της έγι­νε καρ­διο­α­να­πνευ­στι­κή ανα­ζω­ο­γό­νη­ση και επανήλθε.

Η κατά­στα­σή της κρί­θη­κε πολύ κρί­σι­μη και μετα­φέρ­θη­κε στη ΜΕΘ, όπου δια­σω­λη­νώ­θη­κε και εν τέλει κατέ­λη­ξε σήμερα.

Πηγή: kathimerini.gr

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο