Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΟ ΚΚΕ — Οδηγία για την «καταναλωτική πίστη»: Κατοχύρωση των συμφερόντων των τραπεζών κόντρα στα λαϊκά νοικοκυριά (VIDEO)

Συζή­τη­ση για την «κατα­να­λω­τι­κή πίστη» στην Ολο­μέ­λεια του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου, στο Στρα­σβούρ­γο, πραγ­μα­το­ποί­η­σε η Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ.

Σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση, ο ευρω­βου­λευ­τής του κόμ­μα­τος Λευ­τέ­ρης Νικο­λά­ου-Αλα­βά­νος, στην ομι­λία του, τόνι­σε: «Δρα­μα­τι­κή είναι η κατά­στα­ση των λαϊ­κών οικο­γε­νειών στην Ελλά­δα. Το εισό­δη­μα μετά βίας φτά­νει τη μέση του μήνα. Κατα­τρώ­γε­ται από τον υψη­λό πλη­θω­ρι­σμό, την αβά­στα­χτη ακρί­βεια στα τρό­φι­μα και τα άλλα είδη λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης, την ενέρ­γεια και τα πανά­κρι­βα ενοίκια.

Έτσι οι εργα­ζό­με­νοι πέφτουν στα νύχια των τρα­πε­ζών, προ­σπα­θώ­ντας να καλύ­ψουν καθη­με­ρι­νές ανά­γκες με πιστω­τι­κές κάρ­τες, κατα­να­λω­τι­κά δάνεια. Η Οδη­γία επι­διώ­κει να κατο­χυ­ρώ­σει τις απαι­τή­σεις των τρα­πε­ζών, σε βάρος των δανειο­λη­πτών, με στό­χο να προ­στα­τευ­τεί η κερ­δο­φο­ρία τους από πιθα­νή αδυ­να­μία απο­πλη­ρω­μής των δανείων».

«Είναι ανα­γκαίο συμπλή­ρω­μα του αντι­λαϊ­κού πτω­χευ­τι­κού νόμου της ΝΔ, των συστά­σε­ων της Κομι­σιόν, της αύξη­σης των επι­το­κί­ων της ΕΚΤ που γιγα­ντώ­νει τα “κόκ­κι­να” δάνεια, και πετούν χιλιά­δες ανθρώ­πους από τα σπί­τια ακό­μη και για οφει­λές των 800 ευρώ, για να προ­στα­τευ­τούν οι όμι­λοι μπρο­στά στη δια­φαι­νό­με­νη καπι­τα­λι­στι­κή κρί­ση», πρόσθεσε.

«Ο λαός δεν έχει τίπο­τα να περι­μέ­νει από τέτοιου είδους “ρυθ­μί­σεις”. Με τον αγώ­να του κόντρα στα “θέλω” των ομί­λων, απαι­τεί πραγ­μα­τι­κή αύξη­ση του εισο­δή­μα­τος, απα­γό­ρευ­ση πλει­στη­ρια­σμών λαϊ­κής περιου­σί­ας, δια­γρα­φή χρε­ών, κατάρ­γη­ση ΦΠΑ και ειδι­κών φόρων σε είδη λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης, καύ­σι­μα και ενέρ­γεια, σύγ­χρο­νη και φτη­νή στέ­γη», κατέ­λη­ξε ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο