Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίσκεψη Δ. Κουτσούμπα στο Αρκαλοχώρι — Ζήτησε από την Πολιτεία «να υπάρξει ουσιαστική στήριξη των πληγέντων»

Το Αρκα­λο­χώ­ρι του δήμου Μινώα Πεδιά­δος που έχει υπο­στεί εκτε­τα­μέ­νες κατα­στρο­φές από το σει­σμό της 27ης Σεπτεμ­βρί­ου, επι­σκέ­φθη­κε ο γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ο οποί­ος είχε την ευκαι­ρία να δει από κοντά την κατά­στα­ση που επι­κρα­τεί. Ο κ. Κου­τσού­μπας, συνο­δευό­με­νος από το βου­λευ­τή Ηρα­κλεί­ου του ΚΚΕ Μανώ­λη Συντι­χά­κη, αλλά και στε­λέ­χη του κόμ­μα­τος, βρέ­θη­κε στους οικί­σκους που φιλο­ξε­νούν τους πρώ­τους από τους πλη­γέ­ντες, οι οποί­οι είπαν στον γ.γ. του ΚΚΕ ότι χρειά­ζο­νται ουσια­στι­κή στή­ρι­ξη από την Πολι­τεία, για να μπο­ρέ­σουν να ορθο­πο­δή­σουν. Τον κ. Κου­τσού­μπα υπο­δέ­χθη­κε ο δήμαρ­χος Μινώα Πεδιά­δος Μανω­λης Φρα­γκά­κης ο οποί­ος αμέ­σως μετά την επί­σκε­ψη στους οικί­σκους, έδει­ξε από κοντά στον γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ, μέρος των κατα­στρο­φών σε τμή­μα­τα του Αρκα­λο­χω­ρί­ου, ενη­με­ρώ­νο­ντάς τον για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Ολο­κλη­ρώ­νο­ντας την επί­σκε­ψη σε πλη­γέ­ντα σημεία του Αρκα­λο­χω­ρί­ου, ο κ. Κου­τσού­μπας κατέ­θε­σε λου­λού­δια στο μνη­μείο του Ναπο­λέ­ο­ντα Σου­κα­τζί­δη, ο οποί­ος εκτε­λέ­στη­κε την Πρω­το­μα­γιά του 1944 στο Σκο­πευ­τή­ριο της Και­σα­ρια­νής, ενώ αμέ­σως μετά, σε εκδή­λω­ση με πρω­το­βου­λία της τομε­α­κής επι­τρο­πής Ηρα­κλεί­ου του ΚΚΕ, είχε τη δυνα­τό­τη­τα να ακού­σει φορείς και κατοί­κους, για την εξέ­λι­ξη της δια­χεί­ρη­σης μετά τις κατα­στρο­φές. Στην εκδή­λω­ση συμ­με­τεί­χαν ο περι­φε­ρειάρ­χης Κρή­της Σταύ­ρος Αρνα­ου­τά­κης, ο δήμαρ­χος Μινώα Πεδιά­δος, ο δήμαρ­χος Αρχα­νών-Αστε­ρου­σί­ων Μανώ­λης Κοκο­σά­λης, εκπρό­σω­ποι φορέ­ων αλλά και κάτοι­κοι της περιοχής.

soukatzidis

Κατά τη διάρ­κεια της ομι­λί­ας του, ο κ. Κου­τσού­μπας ανέ­φε­ρε ότι η περιο­χή και οι κάτοι­κοι χρί­ζουν ουσια­στι­κής ενί­σχυ­σης, καλώ­ντας τους να είναι σε «αγω­νι­στι­κή επα­γρύ­πνη­ση» και διεκ­δί­κη­ση των αιτη­μά­των τους. «Ενά­μι­ση μήνα μετά σει­σμό, τα πράγ­μα­τα δεν πηγαί­νουν ‘ρολόι’ όπως προ­σπα­θεί να ορί­σει η κυβέρ­νη­ση. Ούτε οι πολί­τες, αλλά ούτε εμείς πει­θό­μα­στε — και βγά­ζου­με συμπε­ρά­σμα­τα από τα στοι­χεία και όχι από όσα λένε, για­τί η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είναι η σκλη­ρή πραγ­μα­τι­κό­τη­τα που ζουν οι πλη­γέ­ντες» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ επα­νέ­λα­βε τη στή­ρι­ξή του στα αιτή­μα­τα των πλη­γέ­ντων, σημειώ­νο­ντας ότι έχουν γίνει μέσα σε ένα μήνα, μια σει­ρά από ερω­τή­σεις στη Βου­λή για την υπο­στή­ρι­ξη των πλη­γέ­ντων, ενώ ανέ­φε­ρε ότι το πλαί­σιο των αρχι­κών αιτη­μά­των (τα οποία δεν μπο­ρεί να είναι δια­πραγ­μα­τεύ­σι­μα), θα πρέ­πει να περι­λαμ­βά­νει απο­ζη­μί­ω­ση 100% των ζημιών, μηνιαίο βοή­θη­μα για το χαμέ­νο εισό­δη­μα, στή­ρι­ξη των ανέρ­γων, απαλ­λα­γή από τον ΕΝΦΙΑ, άλλες εισφο­ρές και τέλη «μέχρις ότου ορθο­πο­δή­σουν οι πλη­γέ­ντες», απα­γό­ρευ­ση δια­κο­πής του ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος, απο­κα­τά­στα­ση της στέ­γα­σης, αντι­σει­σμι­κή προ­στα­σία με έλεγ­χο, υπο­δο­μές και εργα­σί­ες απο­κα­τά­στα­σης, αλλά και μια σει­ρά έργων που θα θωρα­κί­σουν τους πολίτες.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο