Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Υπ. Υγείας: Μπαλώματα στο ΕΚΑΒ με αξιοποίηση Στρατού και Πυροσβεστικής

«Μπα­λώ­μα­τα» στο ΕΚΑΒ με αξιο­ποί­η­ση προ­σω­πι­κού των Ενό­πλων Δυνά­με­ων και του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος ανα­κοί­νω­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κυριά­κος Μητσο­τά­κης που επι­σκέ­φθη­κε σήμε­ρα το υπουρ­γείο Υγεί­ας και είχε σύσκε­ψη που διήρ­κε­σε μιά­μι­ση ώρα.

«Ίσως και μέσα στη διάρ­κεια της ημέ­ρας να έχου­με την από­φα­ση Πρά­ξης Νομο­θε­τι­κού Περιε­χο­μέ­νου για την αξιο­ποί­η­ση των μέσων της Πυρο­σβε­στι­κής και των Ενό­πλων Δυνά­με­ων στον τομέα των δια­κο­μι­δών του ΕΚΑΒ», δήλω­σε ο Κ. Μητσο­τά­κης. Ανα­γνώ­ρι­σε ότι το «μπά­λω­μα» αυτό «δεν είναι υπο­κα­τά­στα­το της μόνι­μης λύσης» που χρό­νια τώρα περι­μέ­νει ο λαός και αντί αυτής βλέ­πει να χάνο­νται ασθε­νείς περι­μέ­νο­ντας ασθε­νο­φό­ρα λόγω της υπο­στε­λέ­χω­σης και της υπο­χρη­μα­το­δό­τη­σης, αφού η κυρί­αρ­χη πολι­τι­κή αντι­με­τω­πί­ζει την Υγεία ως εμπό­ρευ­μα με κέρ­δος και κόστος. Δεν απο­κλεί­ε­ται επί­σης να επι­κρα­τή­σει και η λογι­κή «ουδέν μονι­μό­τε­ρο του προσωρινού».

Ανέ­φε­ρε ότι θα παρα­κο­λου­θεί και θα ελέγ­χει κατά τακτά χρο­νι­κά δια­στή­μα­τα την πορεία του έργου στο υπουρ­γείο Υγεί­ας και υπο­στή­ρι­ξε ότι οι πολί­τες πρέ­πει να δουν άμε­σα το έργο της ανα­βάθ­μι­σης των υπη­ρε­σιών Υγεί­ας με τη στή­ρι­ξη του Ταμεί­ου Ανάκαμψης.

Ωστό­σο, από το Ταμείο Ανά­καμ­ψης δεν δίνε­ται ούτε ευρώ για προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού που απο­τε­λεί το «νού­με­ρο 1» θέμα στην Υγεία. Συγκε­κρι­μέ­να, από τα 1,4 δισ. του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης μόλις το 1/5, δηλα­δή 317 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ προ­ο­ρί­ζο­νται για «ένα δείγ­μα» ανα­και­νί­σε­ων και υπο­δο­μών σε ορι­σμέ­νες μόνο πτέ­ρυ­γες νοσο­κο­μεί­ων και Κέντρων Υγεί­ας. Ο κύριος όγκος των χρη­μά­των του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης προ­ο­ρί­ζε­ται στις λεγό­με­νες ανα­διαρ­θρώ­σεις και μεταρρυθμίσεις.

Ο υπουρ­γός Υγεί­ας Μιχά­λης Χρυ­σο­χο­ΐ­δης δήλω­σε ότι «ο πρω­θυ­πουρ­γός μας έδω­σε σαφείς οδη­γί­ες για το τι πρέ­πει να γίνει στο υπουρ­γείο Υγεί­ας» και υπο­στή­ρι­ξε ότι στό­χος είναι η ισό­τι­μη πρό­σβα­ση όλων των πολι­τών σε ποιο­τι­κές υπη­ρε­σί­ες Υγεί­ας. Η κυβέρ­νη­ση σχε­διά­ζει να προ­χω­ρή­σει ακό­μα περισ­σό­τε­ρο η Σύμπρα­ξη Δημό­σιου και Ιδιω­τι­κού Τομέα στην Υγεία, με πρό­σχη­μα τα προ­βλή­μα­τα που δια­χρο­νι­κά έχουν προ­κα­λέ­σει όλες οι κυβερ­νή­σεις σε βάρος του δημό­σιου συστή­μα­τος Υγεί­ας. Με την εμβά­θυν­ση της σύμπρα­ξης οι επι­χει­ρη­μα­τί­ες θα θησαυ­ρί­σουν κι άλλο αφού μέσω του κρα­τι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού ‑που γεμί­ζει από τους φόρους του λαού- θα πλη­ρώ­νο­νται για υπη­ρε­σί­ες περί­θαλ­ψης και μετα­φο­ράς ασθενών.

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο