Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες

Βρο­χές και τοπι­κές καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται σήμε­ρα Παρα­σκευ­ηή αρχι­κά στα δυτι­κά, οι οποί­ες γρή­γο­ρα θα επε­κτα­θούν και στην υπό­λοι­πη χώρα. Τα φαι­νό­με­να στα δυτι­κά και στα βορειο­α­να­το­λι­κά θα είναι κατά τόπους έντονα.

Δια­βά­στε επί­σης: Meteo: Αερο­χεί­μαρ­ρος με έντο­νο κυμα­τι­σμό θα προ­κα­λέ­σει μεγά­λα ύψη βρο­χής στη Νοτιο­α­να­το­λι­κή Ευρώπη

Χιο­νο­πτώ­σεις ανα­μέ­νο­νται στα βόρεια ορει­νά πάνω από τα 1.500 μέτρα. Από τις βρα­δι­νές ώρες ανα­μέ­νε­ται πρό­σκαι­ρη εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων στα ανα­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά και στα νότια. Τις βρα­δι­νές και πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες, υπάρ­χει πιθα­νό­τη­τα η ορα­τό­τη­τα να είναι τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη στα κεντρι­κά και βόρεια.

Η θερ­μο­κρα­σία, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, θα σημειώ­σει άνο­δο, κυρί­ως στα ανα­το­λι­κά και νότια. Θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 0 έως 8–9 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από ‑3 έως 13, στην Ήπει­ρο από 1 έως 14 βαθ­μούς, στη Θεσ­σα­λία από 0 έως 12, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 2 έως 18–19 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 10 έως 17–18 και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 8 έως 23–24 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στα πελά­γη από νότιες-νοτιο­α­να­το­λι­κές γενι­κά διευ­θύν­σεις, θα πνέ­ουν με εντά­σεις ως 8 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με τοπι­κές βρο­χές και πιθα­νό­τη­τα καται­γί­δας τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες. Από τις βρα­δι­νές ώρες ανα­μέ­νε­ται εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν νότιοι, αρχι­κά με εντά­σεις έως 4–5 μπο­φόρ, και από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες, από δυτι­κές γενι­κά διευ­θύν­σεις, με εντά­σεις έως 3 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 4 έως 17–18 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται αρχι­κά νεφώ­σεις που γρή­γο­ρα θα πυκνώ­σουν και ανα­μέ­νο­νται βρο­χές από τις μεσημ­βρι­νές ώρες. Από τις βρα­δι­νές ώρες ανα­μέ­νε­ται εξα­σθέ­νη­ση των φαι­νο­μέ­νων. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες-νοτιο­α­να­το­λι­κές γενι­κά διευ­θύν­σεις με εντά­σεις ως 4–5 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 5 έως 11–12 βαθμούς.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο