Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επικίνδυνες φωτιές σε Δερβενάκι και Κάρυστο

Δύο επι­κίν­δυ­νες πυρ­κα­γιές μαί­νο­νται σε Αιγια­λεία και Κάρυ­στο όπου για προ­λη­πτι­κούς λόγους εκκε­νώ­νε­ται οικισμός.

Πυρκαγιά στην Κάρυστο κατευθύνεται προς οικισμό

Μεγά­λη πυρ­κα­γιά βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη στην Κάρυ­στο, στην περιο­χή Πλα­τα­νι­στός η οποία καί­ει σε τρία μέτωπα.

Το ένα από τα τρία έχει ελεγ­χθεί, ωστό­σο τα άλλα δύο κινού­νται απει­λη­τι­κά, το ένας προς την παρα­λία Ποτά­μι και το άλλο προς το χωριό Αντιάς.

Σύμ­φω­να με την ενη­μέ­ρω­ση της Πυρο­σβε­στι­κής επι­χει­ρούν επί­γειες και ενα­έ­ριες δυνάμεις

Την εκκέ­νω­ση του οικι­σμού Ποτά­μι για προ­λη­πτι­κούς λόγους ζήτη­σε πριν λίγο ο δήμαρ­χος Καρύ­στου, Λευ­τέ­ρης Ραβιόλος.

Ο κ. Ραβιό­λος ανέ­φε­ρε στο Αθη­ναϊ­κό-Μακε­δο­νι­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σε­ων πως «η φωτιά είναι πολύ μεγά­λη, το ένα μέτω­πο πάει απει­λη­τι­κά προς το χωριό Ποτά­μι γι’ αυτό και ζήτη­σα πριν από λίγο να εκκε­νω­θεί το χωριό».

Η απο­μά­κρυν­ση των κατοί­κων έχει ξεκι­νή­σει και την εκκέ­νω­ση συντο­νί­ζουν, αυτήν την ώρα, οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις που βρί­σκο­νται στο σημείο σε συνερ­γα­σία με την Πυροσβεστική.

Φωτιά στο Δερβενάκι Αιγιαλείας

Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται φωτιά που εκδη­λώ­θη­κε, από άγνω­στη μέχρι τώρα αιτία, στις 15:51 σε δασι­κή έκτα­ση στην περιο­χή Δερ­βε­νά­κι, του Δήμου Αιγια­λεί­ας, στην Αχαΐα.

Στο σημείο επι­χει­ρούν 47 πυρο­σβέ­στες με 16 οχή­μα­τα, ενώ από αέρος πραγ­μα­το­ποιούν ρίψεις νερού τρία αερο­πλά­να και δύο ελικόπτερα.

Η φωτιά καί­ει σε χαμη­λή βλά­στη­ση, κοντά στην γέφυ­ρα Τσα­γρή. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες κιν­δυ­νεύ­ουν σπί­τια και περιουσίες.

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Μετόχι Επιδαύρου

Πυρ­κα­γιά έχει ξεσπά­σει σε αγρο­το­δα­σι­κή έκτα­ση στο Μετό­χι Επι­δαύ­ρου. Σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, η φωτιά δεν απει­λεί κάποιον οικι­σμό μέχρι στιγ­μής. Στο σημείο επι­χει­ρούν 25 πυρο­σβέ­στες, μία ομά­δα πεζο­πό­ρου τμή­μα­τος, επτά οχή­μα­τα ενώ από αέρος συν­δρά­μει ένα ελικόπτερο.

Οριο­θε­τή­θη­κε η πυρ­κα­γιά σε δασι­κή έκτα­ση στην Αγία Τριά­δα Μεσσηνίας

Οριο­θε­τή­θη­κε η πυρ­κα­γιά που ξέσπα­σε σε δασι­κή έκτα­ση στην Αγία Τριά­δα Μεσσηνίας.

Για την κατά­σβε­ση της πυρ­κα­γιάς επι­χει­ρούν 37 πυρο­σβέ­στες, 2 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, 9 οχή­μα­τα, 3 αερο­σκά­φη και 1 ελικόπτερο.

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο