Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επικαλείται «ψυχική ασθένεια» ο δολοφόνος της 28χρονης Κυριακής

Ενώ­πιον της 25ης τακτι­κής ανα­κρί­τριας βρί­σκε­ται ο 39χρονος δολο­φό­νος της Κυρια­κής Γρί­βα που δέχθη­κε θανά­σι­μες μαχαι­ριές στο κατώ­φλι του Αστυ­νο­μι­κού Τμή­μα­τος Αγί­ων Αναρ­γύ­ρων.

Την ώρα που συγ­γε­νείς και φίλοι απο­χαι­ρε­τούν με θρή­νο την 28χρονη Κυρια­κή στο κοι­μη­τή­ριο, ο δολο­φό­νος της, θα επι­χει­ρή­σει να πεί­σει την δικα­στι­κή λει­τουρ­γό ότι το άγριο έγκλη­μα του έχει αφε­τη­ρία ψυχο­λο­γι­κά προ­βλή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζει.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, η υπε­ρά­σπι­ση του κατη­γο­ρού­με­νου προ­σέρ­χε­ται στην δικα­στι­κή λει­τουρ­γό με υπό­μνη­μα στο οποίο φαί­νε­ται να επι­κα­λεί­ται χρό­νια ψυχι­κά νοσή­μα­τα με νοση­λεί­ες στο παρελ­θόν. Η υπε­ρά­σπι­ση φέρε­ται δια­τε­θει­μέ­νη να αιτη­θεί από την ανα­κρί­τρια την διε­νέρ­γεια ψυχια­τρι­κής πραγ­μα­το­γνω­μο­σύ­νης στον 39χρονο.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος για τις θανά­σι­μες μαχαι­ριές σε βάρος της πρώ­ην συντρό­φου του, καλεί­ται να απο­λο­γη­θεί για ανθρω­πο­κτο­νία από πρό­θε­ση, παρά­νο­μη οπλο­φο­ρία, οπλο­χρη­σία, προ­μή­θεια και κατο­χή ναρ­κω­τι­κών ουσιών για δίκη του χρήση.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο