Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αναστέλλει όλες τις άδειες στρατιωτών του το Ισραήλ

Ο ισραη­λι­νός στρα­τός ανέ­στει­λε σήμε­ρα τις άδειες για όλες τις μονά­δες μάχης, όπως ανέ­φε­ρε σε ανα­κοί­νω­ση, εν μέσω ανη­συ­χιών για πιθα­νή κλι­μά­κω­ση της βίας, μετά τη δολο­φο­νία Ιρα­νών στρα­τη­γών στη Δαμα­σκό, αυτή την εβδο­μά­δα, που οδή­γη­σε σε απει­λές για αντίποινα.

«Με βάση την αξιο­λό­γη­ση της κατά­στα­σης, απο­φα­σί­στη­κε ότι οι άδειες θα ανα­στα­λούν προ­σω­ρι­νά για όλες τις μονά­δες μάχης των IDF (Ισραη­λι­νών Αμυ­ντι­κών Δυνά­με­ων). Οι IDF βρί­σκο­νται σε πόλε­μο και η ανά­πτυ­ξη των δυνά­με­ων είναι υπό διαρ­κή αξιο­λό­γη­ση σύμ­φω­να με τις απαι­τή­σεις», δήλω­σε ο στρατός.

Χθες, ο στρα­τός ανα­κοί­νω­σε ότι επι­στρά­τευ­σε εφέ­δρους για να ενι­σχύ­σει την αντια­ε­ρο­πο­ρι­κή άμυ­να. Αυτό­πτες μάρ­τυ­ρες του Reuters και κάτοι­κοι του Τελ Αβίβ δήλω­σαν σήμε­ρα ότι υπήρ­χαν προ­βλή­μα­τα με τις υπη­ρε­σί­ες GPS, σε ένα προ­φα­νές μέτρο με στό­χο την από­κρου­ση κατευ­θυ­νό­με­νων πυραύλων.

Το Ιράν έχει ορκι­στεί εκδί­κη­ση για τη δολο­φο­νία δύο στρα­τη­γών του καθώς και πέντε στρα­τιω­τι­κών συμ­βού­λων σε αερο­πο­ρι­κό πλήγ­μα στο ιρα­νι­κό προ­ξε­νείο στη συρια­κή πρω­τεύ­ου­σα Δαμα­σκό τη Δευ­τέ­ρα.

Η επί­θε­ση θεω­ρεί­ται από πολ­λούς ότι ήταν ισραη­λι­νή, μια από τις πιο σημα­ντι­κές έως τώρα κατά των ιρα­νι­κών συμ­φε­ρό­ντων στη Συρία, την οποία το Ισρα­ήλ ούτε έχει επι­βε­βαιώ­σει ούτε αρνη­θεί και η οποία δημιουρ­γεί τον κίν­δυ­νο περαι­τέ­ρω ανά­φλε­ξης στην περιοχή.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο