Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Επικαλούνται τις συμβάσεις παραχώρησης: «Σημαντική αύξηση των διοδίων» αποφάσισαν οι όμιλοι που τα εκμεταλλεύονται

«Σημα­ντι­κή αύξη­ση των διο­δί­ων από τον επό­με­νο μήνα» απο­φά­σι­σαν οι όμι­λοι που τα εκμε­ταλ­λεύ­ο­νται επι­κα­λού­με­νοι τις συμ­βά­σεις παρα­χώ­ρη­σης, σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου Υπο­δο­μών και Μεταφορών!

Με λίγα λόγια η κυβέρ­νη­ση ενη­με­ρώ­νει ότι της ανα­κοι­νώ­θη­κε από τους ομί­λους των ήδη πανά­κρι­βων διο­δί­ων ότι θα τα αυξή­σουν διό­τι αυτό προ­βλέ­πουν οι συμ­βά­σεις παρα­χώ­ρη­σης που υπέ­γρα­ψαν με το Ελλη­νι­κό Δημό­σιο. Όταν έγι­νε γνω­στή αυτή η πρό­θε­ση των ομί­λων η κυβέρ­νη­ση προ­σπά­θη­σε να ελα­χι­στο­ποι­ή­σει το πολι­τι­κό κόστος που θα προ­κα­λού­σε διό­τι θα ήταν μια ακό­μα σημα­ντι­κή επι­βά­ρυν­ση στο βαριά χτυ­πη­μέ­νο λαϊ­κό εισό­δη­μα από την ακρί­βεια και τη φορολογία.

Η ηγε­σία του υπουρ­γεί­ου Υπο­δο­μών και Μετα­φο­ρών, όπως ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή της, συνα­ντή­θη­κε με τους «παρα­χω­ρη­σιού­χους των αυτο­κι­νη­το­δρό­μων» στις 18 Ιου­λί­ου «με αντι­κεί­με­νο την ανα­προ­σαρ­μο­γή διο­δί­ων τελών για το έτος 2023, στη βάση του υφι­στά­με­νου πλαι­σί­ου των συμ­βά­σε­ων παρα­χώ­ρη­σης» και ανα­φέ­ρει πως «η βού­λη­ση της πολι­τι­κής ηγε­σί­ας του Υπουρ­γεί­ου ήταν η εξεύ­ρε­ση μιας ρεα­λι­στι­κής λύσης, χωρίς την επι­βά­ρυν­ση του πολί­τη για το 2023». Ωστό­σο, όπως ανα­φέ­ρε­ται στην ίδια ανα­κοί­νω­ση, «με έκπλη­ξη δια­πι­στώ­σα­με ότι οι Παρα­χω­ρη­σιού­χοι, με επι­στο­λή τους στις 28 Ιου­λί­ου (…) και χωρίς να υπάρ­χει οποια­δή­πο­τε ενη­μέ­ρω­ση του Υπουρ­γού Υπο­δο­μών και Μετα­φο­ρών, απο­φά­σι­σαν, επι­δει­κνύ­ο­ντας ανα­ξιο­πι­στία, να προ­βούν σε σημα­ντι­κή αύξη­ση των διο­δί­ων από τον επό­με­νο μήνα».

Οι όμι­λοι που θησαυ­ρί­ζουν από τα πανά­κρι­βα διό­δια άφη­σαν στα κρύα του λου­τρού την κυβέρ­νη­ση που προ­σπα­θεί να απο­φύ­γει το πολι­τι­κό κόστος. Το υπουρ­γείο πλέ­ον δηλώ­νει ότι «το Δημό­σιο θα εξα­ντλή­σει κάθε δυνα­τό­τη­τα που έχει για να επι­τύ­χει την ανα­στο­λή των μονο­με­ρών ενερ­γειών των Εται­ρειών», φαντά­ζει σαν …δια­βε­βαί­ω­ση ότι θα αυξη­θούν τα διόδια.

Επί­και­ρη η θέση του ΚΚΕ για κατάρ­γη­ση των διοδίων!

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο