Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΕΠ Θεσσαλίας ΚΚΕ: Κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη νέα κακοκαιρία – Χρειάζεται αγώνας για ασφαλή σχολεία

Η ανα­κοί­νω­ση του Υπ. Παι­δεί­ας για τηλεκ­παί­δευ­ση στα σχο­λεία της Θεσ­σα­λί­ας, λίγες ώρες πριν τους προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νους αγια­σμούς, με την αιτιο­λο­γία της επι­κεί­με­νης καται­γί­δας, που όμως είναι γνω­στή εδώ και μέρες, απο­δει­κνύ­ει για άλλη μια φορά πως μπού­σου­λας της κυβέρ­νη­σης είναι η λογι­κή «πάμε κι όπου βγει». Αυτό ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή της η Επι­τρο­πή Περιο­χής Θεσ­σα­λί­ας του ΚΚΕ, σχο­λιά­ζο­ντας την ανα­στο­λή της έναρ­ξης των μαθη­μά­των στους θεσ­σα­λι­κούς νομούς και την από­φα­ση για την τηλεκπαίδευση.

Καταγ­γέλ­λει «κυβέρ­νη­ση, Περι­φέ­ρεια Θεσ­σα­λί­ας αλλά και δημο­τι­κές αρχές, δεν έχουν πάρει σχε­δόν κανέ­να ουσια­στι­κό μέτρο για την κακο­και­ρία που έρχεται.

Έχουν αρνη­θεί να υλο­ποι­ή­σουν μια σει­ρά άμε­σα μέτρα που έχει θέσει το ΚΚΕ, εδώ και μέρες, από την πρώ­τη στιγ­μή που στις μετε­ω­ρο­λο­γι­κές προ­γνώ­σεις παρου­σιά­στη­καν οι νέες ισχυ­ρές βροχοπτώσεις.

Δεν διδά­χτη­καν από τους 17 νεκρούς και τις τερά­στιες κατα­στρο­φές των προη­γού­με­νων ημε­ρών. Συνε­χί­ζουν την εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή τους!

Ταυ­τό­χρο­να αξιο­ποιούν την επι­κεί­με­νη κακο­και­ρία για να καλύ­ψουν ότι τρεις εβδο­μά­δες μετά τις κατα­στρο­φι­κές πλημ­μύ­ρες, ακό­μα δεν έχουν αντι­με­τω­πι­στεί τα τερά­στια κενά και οι τρα­γι­κές ελλεί­ψεις στα σχολεία.

Πίσω από τη μετά­θε­ση ευθυ­νών ανά­με­σα στην κυβέρ­νη­ση και την τοπι­κή διοί­κη­ση για το ποιος έχει την αρμο­διό­τη­τα στο να εξα­σφα­λι­στεί η ασφα­λής λει­τουρ­γία των σχο­λεί­ων, γίνε­ται προ­σπά­θεια να κρυ­φτεί η επι­τε­λι­κή ανι­κα­νό­τη­τα του αστι­κού κρά­τους, για το οποίο η μόρ­φω­ση των παι­διών του λαού θεω­ρεί­ται και αυτή κόστος.

Ανα­σύ­ρουν την χρε­ο­κο­πη­μέ­νη μορ­φή της τηλεκ­παί­δευ­σης, που έχει κατα­δι­κα­στεί από γονείς και εκπαι­δευ­τι­κούς, για να καλύ­ψουν τις τερά­στιες ευθύ­νες τους για τη σημε­ρι­νή κατά­στα­ση των σχολείων.

Το «έξυ­πνο» και «ψηφια­κό» σχο­λείο των κυβερ­νή­σε­ων και της Ε.Ε. «πνί­γε­ται» καθη­με­ρι­νά στην υπο­χρη­µα­το­δό­τη­ση, την κατη­γο­ριο­ποί­η­ση και την υπο­βάθ­μι­ση. Δεν χωρά­ει στις σύγ­χρο­νες ανά­γκες των μαθη­τών και του λαού!».

Η Επι­τρο­πή Περιο­χής Θεσ­σα­λί­ας του ΚΚΕ καλεί σε οργά­νω­ση και αγώ­να για: 

  • Την άμε­ση επι­σκευή και τον καθα­ρι­σμό των σχο­λεί­ων και των σχο­λών με τη διε­νέρ­γεια όλων των απα­ραί­τη­των ελέγ­χων (κτι­ρια­κοί, υγειο­νο­μι­κοί, τεχνικοί).
  • Την κατα­γρα­φή και άμε­ση αντι­κα­τά­στα­ση του τεχνο­λο­γι­κού εξο­πλι­σμού και παι­δα­γω­γι­κού υλι­κού με έκτα­κτη χρη­μα­το­δό­τη­ση των σχο­λι­κών επι­τρο­πών για τον σκο­πό αυτό.
  • Την παρο­χή δωρε­άν σχο­λι­κών ειδών, γευ­μά­των, εμφια­λω­μέ­νου νερού στους μαθη­τές και φοι­τη­τές των πλη­γει­σών περιο­χών. Καθώς και την υλο­ποί­η­ση ενός σχε­δί­ου ψυχο­κοι­νω­νι­κής στή­ρι­ξης και δωρε­άν ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κής περί­θαλ­ψης μαθη­τών και γονιών με την αξιο­ποί­η­ση όλου του ανα­γκαί­ου προ­σω­πι­κού (ψυχο­λό­γοι, κοι­νω­νι­κοί λει­τουρ­γοί κ.α.)
  • Την εξα­σφά­λι­ση της μετα­φο­ράς από και προς τα σχο­λεία των μαθη­τών που αδυ­να­τούν να μετακινηθούν.
  • Να καλυ­φθούν άμε­σα όλα τα κενά με προ­σλή­ψεις μόνι­μου προ­σω­πι­κού και με ειδι­κή μέρι­μνα για τους εκπαι­δευ­τι­κούς των περιο­χών που επλή­γη­σαν με εξα­σφά­λι­ση στέ­γα­σης και επι­δό­τη­ση ενοι­κί­ου, δωρε­άν μετα­κί­νη­ση και σίτισης.
  • Να προ­σλη­φθεί άμε­σα όλο τα ανα­γκαίο προ­σω­πι­κό για την καθα­ριό­τη­τα των σχο­λεί­ων με πλή­ρες ωράριο.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο