Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: “Προσχεδιασμένη απόπειρα δολοφονίας” η επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

«Ήταν προ­σχε­δια­σμέ­νη από­πει­ρα δολο­φο­νί­ας, ήταν ενέ­δρα, θέλα­νε να αφή­σουν νεκρούς πίσω τους. Είχε προ­α­ναγ­γελ­θεί στο βίντεο που ήταν Λαγός, Πανα­γιώ­τα­ρος και Μίχος, και λέγα­νε «το ΚΚΕ τέλειω­σε, θα πετα­χτεί στη θάλασ­σα».
Είχαν μαζέ­ψει και 6–7 λού­μπεν στοι­χεία που τους έλε­γαν «να πάτε στη φωλιά του κού­κου» και απα­ντού­σε ο Λαγός «εμείς θα πάμε, εσείς θα ‘ρθεί­τε;». Τα παρα­πά­νω είπε για την επί­θε­ση της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης στους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ ο Ιορ­δά­νης Που­ντί­δης, που ολο­κλή­ρω­σε σήμε­ρα την κατά­θε­ση του, στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής.

efeteio4

Ο μάρ­τυ­ρας, που ήταν ηλε­κτρο­συ­γκολ­λη­τής στη Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κή Ζώνη και πρώ­ην πρό­ε­δρος του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου και ήταν ανά­με­σα στους κομ­μου­νι­στές και συν­δι­κα­λι­στές του ΠΑΜΕ που υπέ­στη­σαν τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στο Πέρα­μα το 2013 τόνι­σε ότι ο Που­λι­κό­γιαν­νης ο πρό­ε­δρος του Συν­δι­κά­του είχε «φέρει στο ΔΣ την πλη­ρο­φο­ρία για τα χρή­μα­τα που δόθη­καν στη συνά­ντη­ση με τη ΧΑ σ’ ένα μαγα­ζί, και απο­φα­σί­σα­με να το καταγ­γεί­λου­με δημό­σια, και στην Εισαγ­γε­λία. Καλέ­σα­με τους εργο­λά­βους. Δεν απά­ντη­σαν ποτέ ούτε γρα­πτά, ούτε αντέ­δρα­σαν να μας κάνουν μήνυ­ση. Ούτε απο­δο­κι­μά­σα­νε, ούτε κατα­δι­κά­σα­νε αν συνέ­βη κάτι τέτοιο…..».

Ο μάρ­τυ­ρας ανα­φε­ρό­με­νος στο μήνυ­μα της επί­θε­σης υπο­γράμ­μι­σε ότι είναι το «γενι­κό­τε­ρο να χτυ­πά­νε τους κομ­μου­νι­στές και ότι στη Ζώνη θα γίνε­ται ότι θέλουν αυτοί. Θέλα­νε να τσα­κί­σουν το συν­δι­κά­το».
Για το δου­λε­μπο­ρι­κό σωμα­τεί­ου που έστη­σε η Χρυ­σής Αυγής στην Ζώνη είπε «Ο πρό­ε­δρός τους βγαί­νει σε βίντεο και λέει «τα μερο­κά­μα­τα 80 ευρώ τελειώ­σα­νε. Θα γίνουν 30–40 ευρώ (…).Το σωμα­τείο αυτό ξεκί­νη­σε από 20 άτο­μα και τώρα δεν έχει ούτε τόσα. Δεν έχει δια­λυ­θεί αλλά είναι κλει­στό το γρα­φείο τους» συμπλή­ρω­σε.

Ο Ιορ­δά­νης Που­ντί­δης μίλη­σε για τις χρό­νιες προ­σπά­θειες των εργο­δο­τών ενά­ντια στο ταξι­κό σωμα­τείο «στο παρελ­θόν είχα δεχτεί απει­λές για τη ζωή μου, για τη δρά­ση μου. Έχω λάβει και φάκε­λο με σφαί­ρα. Η ακρο­δε­ξιά με τους εφο­πλι­στές και τη Ζώνη έχει παρελθόν».

Για το ποιος πήρε την από­φα­ση για την επί­θε­ση, ο μάρ­τυ­ρας απά­ντη­σε ξεκά­θα­ρα στο δικα­στή­ριο ότι «ήταν από­φα­ση του αρχη­γού τους, Νίκου Μιχα­λο­λιά­κου» και ανα­φέρ­θη­κε στον τρό­πο λει­τουρ­γί­ας της οργά­νω­σης «δεν γινό­ταν τίπο­τα χωρίς την έγκρι­ση του Μιχαλολιάκου.(…)
Όταν καλύ­πτεις ιδε­ο­λο­γι­κά εγκλη­μα­τι­κές πρά­ξεις, έχεις ευθύ­νη. Βρά­βευ­ση υπήρ­χε, καμα­ρώ­να­νε». Μάλι­στα όπως είπε για την επί­ση­μη τοπο­θέ­τη­ση της ηγε­σί­ας της ΧΑ την επό­με­νη μέρα, προ­σπά­θη­σε «να απο­τυ­πω­θεί η δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση ως καυ­γάς για τις αφί­σες, δεν ανα­γνώ­ρι­σε η ΧΑ ότι συμ­με­τεί­χε στην επί­θε­ση» κατέθεσε

Ο Ιορ­δά­νης Που­ντί­δης, περιέ­γρα­ψε στο δικα­στή­ριο πώς τους έκλει­σε το τάγ­μα εφό­δου χωρίς έξο­δο δια­φυ­γής, φωνά­ζο­ντας «κομ­μού­νια θα πεθά­νε­τε», έκα­νε ιδιαί­τε­ρη μνεία στα όπλα των χρυ­σαυ­γι­τών που κρα­τού­σαν ρόπα­λα, σιδη­ρο­γρο­θιές, ξύλα, καδρό­νια με καρ­φιά και σίδε­ρα προ­σαρ­μο­σμέ­να, γκλοπ, μπε­τό­βερ­γες, σιδη­ρο­λο­στούς. Περιέ­γρα­ψε πώς χτύ­πη­σαν και τον ίδιο και έκα­νε ράμ­μα­τα στο κεφάλι.«Εμένα με χτύ­πη­σαν με αυτό το πτυσ­σό­με­νο το μεταλ­λι­κό, άλλοι φάγα­νε άλλες ροπα­λιές, καδρο­νιές, κλω­τσιές μπου­νιές». Ο μάρ­τυ­ρας κατέ­θε­σε πως αιμορ­ρα­γού­σε και συνέ­χι­ζαν να τον χτυ­πούν. «Τα πτυσ­σό­με­νο το χρη­σι­μο­ποιούν αυτοί που κάνουν μπρα­βι­λί­κια» ανέ­φε­ρε χαρακτηριστικά.

Για την επί­θε­ση στον Σωτή­ρη Που­λι­κό­γιαν­νη ανέ­φε­ρε ότι «Εκεί­νο που θυμά­μαι είναι ότι αυτοί που έσκυ­ψαν πάνω από τον πρό­ε­δρο του Συν­δι­κά­του έτρω­γαν ξύλο με τα καδρό­νια για να τον προ­στα­τέ­ψουν. Δε στα­μα­τού­σαν τα χτυπήματα.»

Και αυτός ο μάρ­τυ­ρας είπε στο δικα­στή­ριο ότι το τάγ­μα εφό­δου θα νόμι­ζε ότι είχε πετύ­χει το φονι­κό απο­τέ­λε­σμα, καθώς ο Που­λι­κό­γιαν­νης ήταν αναί­σθη­τος και φαι­νό­ταν σαν νεκρός. Ο Που­λι­κό­γιαν­νης, χτυ­πή­θη­κε από ξύλο καδρό­νι. Είχαν χοντρά καδρό­νια 5x5 που στις άκρες τους είχαν βάλει καρ­φιά». «Εμείς λέγα­με ότι ο Που­λι­κό­γιαν­νης είναι νεκρός, εγώ έχω δηλώ­σει και τη ζω την εικό­να πάλι μπρο­στά μου. Έχει δια­κο­πεί η κυκλο­φο­ρία και είναι δύο μηχα­νές ΔΙΑΣ που μιλά­νε μετα­ξύ τους και δεν ενερ­γεί κανέ­νας….» πρόσθεσε.

«Δυό­μι­ση με τρία λεπτά κρά­τη­σε η επί­θε­ση. Χτυ­πή­σα­νε, και φύγα­νε. Πέφτει ένα σύρ­μα, λένε «το Πέρα­μα από εδώ» και φύγα­νε όπως ήρθα­νε. Χώρι­σαν οι δυο ομά­δες μετα­ξύ τους. Φύγα­νε τρέ­χο­ντας, και πανη­γύ­ρι­ζαν» συμπλή­ρω­σε. Για την στά­ση της Αστυ­νο­μί­ας είπε «Δεν τους κυνη­γή­σα­νε, δεν τους ψάξανε».

Ο μάρ­τυ­ρας ανα­φέρ­θη­κε και στη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση των χρυ­σαυ­γί­τι­κων ταγ­μά­των εφό­δου, «στους Αιγύ­πτιους ψαρά­δες, στη δολο­φο­νία του Φύσ­σα που όπως είπε «Ήταν στο Σωμα­τείο, δού­λευε περι­στα­σια­κά στη Ζώνη, το ήξε­ρα το παι­δί», στην επί­θε­ση με μαχαί­ρια και τσε­κού­ρια στην “Αντί­πνοια”, για την δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση στον τότε φοι­τη­τή Δημ. Κουσουρή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο